Jön a bringásreggeli, mérnököt keresünk, köszönjük az 1%-ot, bíztató budapesti és vidéki hírek

Címkék:
Ha a jövőben szeretnéd e-mailben is megkapni, a jobb oldalon található hírlevél blokkban feliratkozhatsz. Ha van már regisztrált felhasználód, lépj be, majd nyomd meg a feliratkozás gombot. Ha nem vagy még regisztrálva, akkor is feliratkozhatsz az e-mail címed megadásával. Hogy biztosan mindig megkapd híreinket, adj hozzá minket címtáradhoz. Hírlevél archívumunkat itt találod
 

 

MK_hirlevel_fejlec

 

Kedves Bringás Barátunk!
 

A Kerékpárosklub szeptemberi híreit olvasod.
 

blueline
 

Bringásreggeli szeptember 22-én - országszerte több mint 40 helyszín!

Kerékpárosklub területi szervezetei, partnerei és támogatói segítségével szeptember 22-én több mint 50 helyen vár minden bringával közlekedőt egy finom reggelire, illetve néhány helyen uzsonnára. Indítsd lazán a napot, szólj az ismerősöknek, találkozzunk a téren!

Jelöld vissza a Facebook eseményt, ahol a helyszíneket is megtalálod!

Támogatók: BringamániaCserpesDecathlonMagyar Nemzeti MúzeumOBO Bettermann Hungary Kft,SIÓ Eckes Kft.

blueline

Mérnököt keresünk!

Kerékpárosklub mérnöke továbbtanul, ezért főállású munkatársat keresünk! Az alkalmas jelölt szívügyének és szakmai kihívásnak tekinti ezt a munkát és hosszabb távra érkezik. Egy pályáját tudatosan építő jelentkező pár év alatt olyan tapasztalatra, szakmai kapcsolatrendszerre tehet szert nálunk, amit máshol évtizedek alatt is lehetetlen megszereznie. Mindeközben hozzájárulhat Magyarország bringás fejlődéséhez.

Kérjük adjátok tovább a hírt ismerőseiteknek és szakmai fórumokon!

Részletes álláshirdetés itt!

blueline

Mi a helyzet Budapesten?

A Fővárosi Közgyűlés döntése alapján 8,3 milliárd forintnyi EU-s támogatásra adnak be pályázatokat, melyből 18 kerületben 13 biciklis beruházás várható. A Magyar Kerékpárosklub Budapest nagy lehetőségének tartja a pályázatok beadását. Szeretnénk elérni, hogy megvalósuljanak a Budapest-programunkban leírtak: javuljon a hidak átjárhatósága és a külvárosok kapcsolata a belvárossal, épüljenek át a régi elavult kerékpárutak. Forgalomcsillapítás, további egyirányú utcák és buszsávok megnyitása, új kerékpársávok tegyék könnyebbé a biciklis közlekedést. Legyen bringasáv a Bartók Béla és Üllői úton, valamint a Nagykörúton. A MOL Bubi közbringarendszernek a teljes Hungária-körgyűrűn belüli területet le kéne fednie, illetve sűrűbb hálózatra és könnyebben tekerhető biciklikre lenne szükség.

Kerékpárosklub Budapest-programját itt érheted el.

Két éves a MOL Bubi - új állomások készülnek szeptember végéig. Infók itt.

Szabadság híd: Csodás autó- és dugómentes nyár volt a hídon, jövőre érdemes lenne megismételni!Összefoglaló képek

Lesz-e kerékpársáv és korzó a Bartók Béla úton?

Megépültek az új villamosperonok, leaszfaltozták az út egy részét, de szélesebb járdák és kerékpársáv a főváros eredeti tervei ellenére sem készültek. A Kerékpárosklub felkérésére építészettel, urbanisztikával, közlekedéssel és környezetvédelemmel foglalkozó szakmai szervezetek a Bartók Béla úti érdekeltségekkel közösen írtak petíciót Tarlós Istvánnak és a Fővárosi Önkormányzat bizottságainak a Bartók Béla úti kerékpársáv és korzó megvalósításáért. A petíciót itt olvashatod.

Nyár végén Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettessel és a városházi Közlekedési Bizottság elnökével, Riz Leventével tárgyaltunk többek közt a Bartók Béla útról. Ezután tartott sajtótájékoztatóján Tarlós István főpolgármester azt nyilatkozta, hogy támogatják a Bartók Béla úti biciklisáv kialakítását, de egyelőre a Budapesti Műszaki Egyetem vizsgálatára várnak. A Kerékpárosklub szerint ez jó hír, hiszen éppen a BME 2008-as javaslata alapján tervezte kerékpársávok kialakítását a főváros.

Mindezek bíztatóan hangzanak, de rajta tartjuk a szemünket az ügyön. Maradj a közelben!

Budapesti riadóhírlevelünkre itt iratkozhatsz fel, ez pedig Bringariadó facebook csoportunk. Ne maradj le semmiről!

Korábbi összefoglalónk a bicikliügyi Tarlós-bizottság munkájáról itt olvashtó.

Kerületi híreinket lejjebb olvashatod.

blueline

Köszönjük az 1% felajánlásaitokat!

A bringás fejlődésért dolgozó Kerékpárosklub költségvetésének jelenleg kb. ¾-ét Ti adtátok össze, amiért nagyon hálásak vagyunk! Szeretnénk tovább növelni ezt az arányt. Sok dolgunk van, miközben mérnököt keresünk és meg kell oldanunk a klub informatikai fejlesztését is.

Bővebben a honlapon.

blueline

Bringabarát KRESZ módosításokat javasoltunk

Egyszerűbb és letisztultabb szabályozást ígérnek az új KRESZ-módosítás kapcsán. A Kerékpárosklubszakmai munkacsoportja és a Kerékpáros Miskolc Egyesület több éves közös gyűjtőmunkája alapján átfogó javaslatcsomagot tettünk le a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium asztalára.

Részletek itt

blueline

Számít ránk a kormánybiztos

Révész Máriusz kerékpározásért is felelős kormánybiztos számtalan jövőbeli fejlesztést jelentett be, többek közt az Eurovelo 6 és a Budapest-Balaton bringaút befejezését. Megszólalásaiban partnerként említi aKerékpárosklubot, akivel a klub is szívesen működik együtt szakmai ügyekben.

blueline

Programajánló

 • Mozgásvilág Tesztnap szeptember 24-én

  Gyere el szeptember 24-én a Mozgásvilág.hu Tesztnapra, ahol 30+ sportmárka, 200+ e-bike, országúti és mtb vár téged tesztelésre. A bringák mellett futócipőket, felszereléseket és egyéb kiegészítőket próbálhattok ki egész nap, méghozzá ingyen. A tesztelés mellett családi programok és kellemes hangulatú sportos lounge-hangulat vár a helyszínen. Regisztrálj előre! 

  Részletek a honlapon. (x)
 • Bringás design kiállítás - klubtagoknak fél áron

  November végéig nézhető meg az Iparművészeti Múzeum és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Bringológia című kiállítása. A kiállítás szakmai partnere a MagyarKerékpárosklub volt, klubtagok 50% kedvezményt kapnak a belépő árából.

  Esemény infók itt.

blueline

Friss kerékpáros térképek

Új bringás térképeket találtok a honlapon lévő gyűjteményben. Kevésbé ismert, de felfedezésre méltó területekre kalauzolnak el a Magyar Kerékpárosklub és partnerei által kijelölt új biciklis túraútvonalak Székesfehérvár, Debrecen és a Csepel-sziget térségében.
Összetekerünk programunk útvonalait bemutató ingyenes térképeket irodánkban találhatjátok meg.

Hatvan kilométernyi kerékpáros útvonal vár Hódmezővásárhely környékén. (x)

Csodálatos tájakon barangolhattok a FRIGORIA Kiadó kerékpáros térképei, atlaszai alapján! A kerékpáros térkép webáruházban mindent megtalálsz belföldi vagy külföldi kerékpártúrádhoz: www.frigoriakiado.hu

Különösen ajánljuk a Tisza-tó, a Velencei-tó és környéke, és az Őrség - Alpokalja térképeket.

blueline

Területi szervezeteink hírei

Ha szeretnéd lakókörnyezeted élhetőbbé, kerékpárosbarátabbá tenni, csatlakozz területi szervezeteink egyikéhez! Infó: kommunikacio(kukac) kerekparosklub(pont)hu

Miskolci partnerünk, a Kerékpáros Miskolc Egyesület hírei

 • Készülünk a 20. miskolci Critical Mass-re. Az útvonalat - eddig a leghosszabb (persze útközben bárhol bekapcsolódhatsz és kiállhatsz) - itt találod
 • Nagy szükség van segítőkre szórólapozáshoz és szervezőként is. Jelentkezni itt tudsz.
 • A 20. Critical Mass Miskolc facebook eseménye
 • További infók a KME honlapján, amiből kiderül, miért arra megy a CM amerre, volt-e hasznuk a korábbi felvonulásoknak, és az is, hogy épp öt éve használhatjátok szabadon a város legfontosabb kerékpáros útvonalát.
 • Itt követhetsz minket: Kerékpáros Miskolc Egyesület

Kecskemét

 • Nyáron túrázunk, többállomásos sorozatunk végén értékes nyereményeket sorsolunk a legalább négy megmozdulásunkon részt vettek között. Egy remek hangulatú, baráti közösség alakult ki az évek folyamán, akikkel felfedezzük városunk szűkebb és tágabb környezetét, és ahova bárki becsatlakozhat, csak egy bicikli és kedv szükséges hozzá. Velünk egy nap alatt 100 kilométer is könnyen teljesíthető, ismerjük a receptet hozzá!
 • Legközelebb szeptember 17-én kelünk útra.
 • Képek a korábbi túráinkról: Túra az Attila-dombhozVitorlázó-túraBáránypirosító-túra.
 • Sorsolásunkat a szeptember 18-i autómentes napon, délelőtt 11 órától tartjuk a Kossuth téren, a nullkilométerkő körüli mini-fesztiválon. Rajtunk kívül többek között veteránkerékpár-kiállítás, hibrid- és elektromos járművek, elsősegélynyújtó-szimulációk várják az érdeklődőket a szokásos kerékpáros felvonuláson kívül. Sőt, a Kecskeméti Első Sor SE szervezésében egy bringaversenyre, egy ún. kritériumversenyre is sor kerül. Mindenkit várunk szeretettel!
 • Kövess minket Facebookon!

Szeged

 • 2016. szeptember 25-én 15:00 órakor indul a Critical Mass kerékpáros felvonulás, melynek célja, hogy fölhívja a figyelmet a belváros bingásbaráttá tételére, ami kisebb, olcsó beavatkozásokkal is megvalósítható lenne. Facebook esemény itt
 • Több tervezési folyamatban is részt veszünk ezekben a hónapokban. A tervek szerint a gyalogos sétánytól elkülönített kerékpárút épül a ligeten keresztül, tervezik a kerékpárutat Sándorfalva és Szeged között, valamint készülnek tervek az ELI-hez építendő utak melletti kerékpáros létesítményekre, ahol kerékpárutak és kerékpársávok is lesznek.
 • A Csongrádi sugárút belső szakaszát újraaszfaltozták, a kerékpársávokat azonban keskenyebbre festették vissza, mint amilyenek a felújítás előtt voltak. A hibára fölhívjuk az illetékesek figyelmét, képek itt
 • A Szabadkai úti Lidlnél új, "P" alakú kerékpártámaszokat helyeztek ki, jó példát mutatva a többi áruháznak. Képek itt
 • Több siralmas állapotú kerékpárút járhatóvá tételét tervezi a város. Riport 7 perc 10 másodperctől a városi televízión
 • Újra lehet bringát szállítani a Szeged - Budapest vonaton.
 • Minden szegedi hír itt.

Székesfehérvár és térsége

 • Szeptember 24-én lesz a 20. Critical Mass! Jelöld vissza, hívj ismerősöket a Facebookon!
 • Kövess minket Facebookon!

Pécs

 • Az elmúlt időszakban több fejlesztéssel kapcsolatban folytattunk egyeztetéseket:
  • Készül a város átfogó kerékpáros hálózatának terve, melyből a 2018-as évig várhatóan kiépül, illetve teljessé válik a K-i és Ny-i gerinc útvonal, és megépül a Pécs-Pellérd kerékpárút régóta hiányzó pécsi darabja.
  • A források függvényében komoly esély van egy újabb, a Kertvárost a Belvárossal összekötő kerékpárút építésére, ez ügyben is egyeztetésen vettünk részt a tervezővel, hogy az optimális forgalomtechnikai megoldások kerüljenek be a tervbe.
  • A Baranya Megyei Önkormányzat megbízásából elkészült a megyei kerékpáros úthálózat koncepciója, a nyomvonalak kijelölésében és véleményezésében vettünk részt.
 • Kövesd: Kritikus Tömeg Pécs Facebook csoport és honlap!

Debrecen

Sopron

Dunaújváros

Paks-Szekszárd

Veszprém

 

Budapesti területi szervezetek:

Bel-Buda

 • Elkészült a Batthyány tér és a Széna tér közti kerékpáros útvonal, ahol új felállóhelyeket is létesítettek a piros lámpáknál. Képek itt.

Dél-Buda

 • Kétértelmű válasz a 11. kerülettől a Bartók Béla úttal kapcsolatban. Itt olvashatod.
 • Kövess minket Facebookon!

Dél-Pest

 • Máig nem javították ki a Könyves Kálmán körúti Polar Center irodaház előtt tönkretett bringautat. Részletek itt
 • Kövess minket Facebookon!

Észak-Buda

 • Elkészítettük a Kerékpárosbarát Óbuda koncepciót, mely alapjaiban határozhatja meg a kerület jövőbeli bringabarát fejlesztéseit. Részletek.
 • Óbudai iskolások Kerékpárosklub Kisokost kapnak a kerülettől. Hír itt.
 • Több új MOL Bubi állomás épül ősszel a 3. kerületben.
 • Kövess minket Facebookon!

Észak-Pest

 • Szóltunk, hogy nem megfelelő a Kámfor utcai kerékpárút burkolata, újraaszfaltozták. Képek
 • Csúcsüzem az általunk javasolt ovis bringatárolóban. Fotó
 • Kockakő helyett aszfalt az Erzsébet Királyné útja trolivégállomásnál. Képek
 • Balesetveszélyes táblázás Újpesten. Fotó
 • Nem törődik a Budapest Közút az Újpesti Vasúti Híd kátyúival. Járókelő bejelentés
 • Látható problémákat tagad a 13. kerület illetékese. Faszelfi
 • Horror autósbalesetek Újlipótvárosban. Totalcar cikk
 • Kövess minket Facebookon!

Kelet-Pest

 • Bringabarát lett a XVI. kerületi János utca egyirányú szakasza, ahol kerékpársávval tették lehetővé az ellenirányú közlekedést. Részletek
 • Elkészült a napelemes közvilágítás a Szilasnál.
 • A XVI.-XVII. kerületet is érintő kerékpáros fejlesztésekre pályázik a Főváros. Sikeres pályázat esetén a Rákos-patak teljes budapesti szakaszán kerékpárút épül, valamint a XVI. kerületben is számos fejlesztés megvalósulhat. Részletek
 • KRESZ-pályát adtak át a Hermina Sportparkban
 • "Magasan a pesti kerületek fölött - Rákosmente kilátóhelyei avagy kerékpártúra egy peremkerület peremén" címmel kerékpártúrát szervez a ZÖLD XVII Egyesület az Autómentes Nap alkalmából szeptember 17-én. Esemény
 • Ingyenes BIKESAFE regisztráció a szeptember 17-i az Autómentes Nap alkalmából a XVII. kerületben, Rákoskeresztúron. Esemény
 • Kövesd híreinket a Facebookon!

Budapest-Belváros


Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Add nekünk adód 1%-át. Adószámunk: 18245402-2-41. További infók az 1%-ról.

Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod, hanem rengeteg szolgáltatás és kedvezmény is jár érte az egész országban. Belépéshez kattints ide!

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése

Látom János után is nagyszerű kezekben van a kerékpárosklub. Írtam levelet dec. 24-én, jan. 9-én és febr. 11-én a fotitkar@kerekparosklub.hu, az elnok@kerekparosklub.hu és az info@kerekparosklub.hu címekre, de azóta sincs semmi válasz. Pedig a tárgya nem piskóta, megrövidített a kerékpárosklub még János ideje alatt több százezer forinttal és azóta is megy a sunyítás.

Ezt a csodálatos aplikációt jó lenne ha össze lehetne hangolni egyéb "sport aplikációkkal", pl endomondo, és akkor nem manuálisan kellene bevinni az adatokat. Amúgy jó lenne, de így gyakorlatilag értelme nincs :(

NAGYON PROFI MÁR A HÍRLEVÉL!!!
Jól nyomod vagy Emese! Egyre jobban látható mi zajlik a klubban.

a PDFben sem működnek a linkek.

Sajnos más problémánk is volt a januári hírlevéllel. A levél tárgyából a [] közül kimaradt egy szöveg, és a leiratkozó link sem működött. Pedig a teszt levélen még jó volt. A hiba valahol a levél küldő modulban keresendő.

Szia Emese! A Yahoo! Mail szolgáltatását használom, de sajnos a levelet már töröltem. Azt viszont elmondhatom, hogy az eddigi hírlevelekkel nem volt ilyen tapasztalatom (működtek a linkek), a januári olyan volt, mintha egy képet kaptam volna... Egyébként, mivel más nem jelezett hasonló dolgot (se itt, se Facebook-on, stb.), nem hiszem. hogy komolyabban foglalkozni kellene vele, legfeljebb felnézek ide, a honlapra ;)
Mindenesetre köszönöm!

Dávid, milyen levelezőt használsz? txt-ben vagy html-ben látod a leveleket amúgy?

Sziasztok!
Lehet csak nálam lép fel ez a 'probléma', de a saját postaládámba érkezett levél egyik linkje sem aktív, míg itt az oldalon mindegyik működik.
Tisztelettel egy MK-hírlevél fogyasztó,
Gaál Dávid