Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Az MK BAZ állásfoglalása a 2008.09.08.-án a tapolcai kerékpárúton történt kerékpáros balesetről.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése
Ezért kell a térkép. :-) szép képekkel. üdv. ádám
Köszi az észrevételeket! A szitu a következő van egy párhuzamos nagy forgalmú út és merőlegesen bele torkolló mellékutcák. A kereszteződéseknél a kerítések láthatatlanná teszik a bringás a mellékutcában közlekedők számára, illetve ahol a bringaút találkozna a mellékutcák szintjével ott 3-10 cm szakadékot képes a padka, hatalmas nyolcasokat rakva a kerekeinkbe.
Szerintem, itt pont arról van szó, hogy a párhuzamosan vezetett kerékpárút halad be a kereszteződésbe a saját szintjén (ergo nincs rámpa/padka, döccenés) így az autósoknak keletkezik egy kereszt irányú magasítás az útfelületen, ami lassításra készteti őket. Ha már párhuzamosra sikeredett a keróút és nem sáv van, akkor ez egy jó kiegészítés. Dova Az MK "oszlopos" tagja Aki tudja, hogy egyes szám első személyen túl is van élet.
Nem ismerem a helyet, de biciklivel messze elkerülöm azokat a helyeket, ahol megemelt kereszteződés van. Kikerülhetetlen fekvőrendőr. Esetleg enyhíteni lehet a dolgot, ha színuszos profilú. ------------------------- Ez a zén oldalam