Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Belvár Túra a Mai Manó Házba

Csoportok:

A Magyar Kerékpárosklub Belvárosi Területi Szervezete látogatást szervez a Mai Manó Házba, az Escher Károly kiállításra.

Találkozó 2011. január 9-én a Toldi mozi előterében, majd együtt áttekerünk a Mai Manó Házba (Magyar Fotográfusok Háza), ahol nem csak a fotósoknak érdekes kiállítást nézünk meg. A belépődíj 1000,-Ft, de már most valószínű, hogy elérjük a 10 fős csoportlészámot és 600,-Ft-ot kell fizessünk a jegyért.

A kiállításról: Escher Károly 1890-ben született. Az életművéből válogatott fotókon hazánk 1910 és 1957 közötti időszaka elevenedik meg – igazi kordokumentumokról van szó, melyek élővé teszik a tankönyvekben olvasott történelmet. 1928-tól Az Est-lapok fotóriportere, emellett a Pesti Napló, a Híd és a Film, Színház, Irodalom fotóriportere volt. 1945 után többek között a Képes Világ, a Képes Figyelő és a Hungarian Foreign Trade számára készített képeket. Escher Károly a fotográfia szinte minden műfajában alkotott: riportképei (Éjjeli menedékhely, Kültelki nyomortanya, Kilakoltatottak) úttörő jellegük mellett egyben kortörténeti dokumentumok, de kitűnő portrékat is készített. Képeivel több magyar és külföldi kiállításon nyert díjat, 1964-ben megkapta a Nemzetközi Fotóművész Szövetség legmagasabb kitüntetését is.

Mindenkit szeretettel vár a Belvár Csapata!

Fontos, gyakorlati információ: ha használsz facebookot, légy szíves jelöld vissza az eseményt itt
Ha nem, kérünk, küldj e-mailt az mkbelvaros (kukac) gmail.com-ra.
Együttműködésed köszönjük.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése
jó hangulatban telt a vasárnapi Mai Manó látogatás. Már szervezés alatt a következő program, február közepén/végén újra várunk Benneteket! http://picasaweb.google.com/mkbelvaros/BelvarKultTura#