Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Dél-Pesti gyűlés

Csoportok:

Üdv, ismét összegyűltünk néhányan. Itt egy apró kivonat az elhangzottakból, illetve a feladataink.

* Feltérképezni, hogy melyik problémát hol kell bejelenteni az alábbiak szerint:
o úton található eltakarítandó szemét, üveg, törmelék, egyéb (illegális szemétlerakás?):
+ Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt./ helyi önkormányzat (részletek: hol, hogyan?)
o útvonalon fellelhető forgalomtechnikai problémák
+ Közlekedésfelügyelet (?)/ Helyi önkormányzat (részletek: hol, hogyan?)
o Élő és halott állatok bejelentése
+ ?/ helyi önkormányzat (részletek: hol, hogyan?)
* Ezekhez lehetne valamilyen formanyomtatványt/adatlapot készíteni, ha már mi magunk tudjuk, hogy hol, kinek és milyen részleteket kell bejelenteni.
* Felújítási munkák:
o Soroksári út Gubacsi híd alatt az erzsébeti oldalon, ki tudja, lesz kerékpárinfra?
o Szabadkikötő út?
* Újra előkerült az örök II. Rákóczi Ferenc út téma a maga magas járdaszegélyeivel, és úgy am-blokk az összes hibájával, mint az Önkormányzathoz felvetendő kérdéskör.
* Felmerült hogy a csillagtúra-szervezések közben érdemes az alábbiakat elkövetni:
o a helyi honlapokat és írott sajtót figyelni a többi kerékpáros szervezet hirdetéseit keresve, mert ez remek alkalom, hogy megismerkedjünk velük, és később összejöjjünk tapasztalatcserére. (Főleg nekünk van mit tanulnunk, ezért nekünk jó ez.)
o a helyi sajtóban saját hirdetést közzétenni a csillagtúra találkozási pontjaival, útvonalával, időzítésével.
* Ami a csillagtúrával kapcsolatban elmondható, általában T-2 órára időzített Szent Imre téri gyülekezéssel, T-1:45-1:30 perc indulással érdemes a csepeli csapatot összehozni. A többi déli ágat (Szigetszentmiklós, Halásztelek, Tököl, stb) ide lehet beömleszteni. :)
* A Soroksári úttal párhuzamosan szükség van egy kerékpárútra, amelynél megoldott a Soroksárra (Erzsébetre) becsatlakozás, mert a jelenleginél csak egy átjárási lehetőség van. Emellet szeretnénk rendes, kivilágított, ha lehet lebetonozott de mindenképp szélesebb Eurovelot a jelenleginél, átjárási lehetőséggel a közúthoz (autóval nem). Meg kell tudni az önkormányzattól, mi a terv ezzel kapcsolatban. Ehhez szükség lenne egy ottaninak egy táblázatba összeírni a kijárati lehetőségeket.
* A IX. kerületben a csepeli hév megállójában az ominózus rózsaszín térkőből kirakott "kutyafuttatón" a sövényt felül le kellene nyesetni olyan magasságba, hogy az emberek láthatóak legyenek. Sajnos a kutyák problémáját ez sem oldja meg, személy szerint inkább a Soroksári melletti parkolósávot javaslom közlekedésre.
* A Hajóállomás utcában ismét le van öntve a beton, ismét fel kéne szedetni, lehet, hogy csak akkor van értelme, ha a betonkeverők már nem járkálnak ki-be arra. A duna-parton vezetett útszakaszt nem igazán javaslom a nagy teherforgalom miatt.
* TEKERJ KEMPINGGEL! A kemping összecsukható, szállítható BKV-n pótdíj nélkül, könnyű, gyors és olcsó. Kampányoljunk.
* Infó érkezett arról, hogy a Csepeli Vízmű által birtokolt töltésre engedélyezhető igazolvány beszerzése a belépéshez (juj, bocs, késő van). Tehát Pontagy segítségére számítunk abban, hogy adjon kontaktot, akinél a kért igazolvány beszerezhető.
* Kerületi utcák listája, amelyben szeretnénk, ha szemközt be lehetne hajtani:
o XXI. Kiss J. alt. u.
o ... (várjuk a javaslatokat)
* Kutyák problémája. Ha valaki tudja, hogy hol kell az úton garázdálkodó kutyusokat jelenteni, az írja meg a szerk. címére. Elhíresült helyek:
o XX. ker: Vecsési út
o XXIII. ker: Szentlőrinci út
o IX. ker. Kvassay-Szabadkikötő kereszteződése
o XXI. ker. angol használtruha utáni útszakasz
* Az M0 mellett a tangazdaságtól Dunaharasztiig kérünk szépen kerékpárutat
* Szintén a fenti kéréshez csatlakozva a Haraszti-M0 bringaút folytatásaként kérünk szépen a csepeli M0 vonalon is kerékpárutat az üdülő sortól a II Rákóczi F. útig. Van valami istenverte földút, de se haladni nem lehet, sem biztonságosnak nem nevezném.
* Több kerületből jelezték, hogy a bevásárlóközpontok felé nincs kerékpárút és nincs előttük tároló. Ezeket össze kéne gyűjteni és lehetne egy szép anyagot készíteni egyrészt az önkorminak a bringaútról, másrészt a nagyáruháznak a bringaútról (mert anyagilag érintett), és a tárolókról (nem keréknyomorítósat szeretnénk).

XXI. kerület: Szeretném összehozni a találkozót az önkormányzattal. Ehhez az alábbiakra jutottunk:

* Meg kell tervezni egy kb 20 perces bemutatkozó beszélgetést, amelynek a vázlatát előzetesen elküldenénk a polgmest úr részére. Célzott bemutatkozó levél.
* Az előzetesen átadandó anyagban további MK szórólapok lennének, amelyek az MK legfontosabb és legkomolyabb irányvonalát szemléltetik, pl BAM, CM, EU-s programok, más.
* Szintén az átadandó anyagban lenne egy az elérhetőségeket tartalmazó, valami szépen formázott lap, amely kéznél lehet.
* Lehetne csatolni egy fotomontázst az MK életéről a fenti témakörökben (BAM, út átadások, csoportképek, stb)
* Lehetne benne referencia a többi önkormányzattól, akikkel szoros és működő együttműködés van, pl XI. ker.

Ha ez megvan, szerintem már hagyhatjuk őket beszélni, és mehetnek a dolgok simán. De ez még sajnos nincs meg. Igyekszem átolvasni amit László János küldött, az jó támpont lehet, de várom inkább az MK ilyen irányú ötleteit, tapasztalatait.