Miért jó tagnak lenni?

Megtartottuk az I. MK Tagnapot

Csoportok:

Napsütéses, meleg reggelre ébredtünk szombaton, amikor megrendezésre került a Magyar Kerékpárosklub I. Tagnapja.
Délelőtt a Szilas-patak mellett található KRESZ pálya rendbetételének fogtunk neki: megtisztítottuk a szegélyeket (helyenként fél méterre nőtt be a fű, gaz az útra), levágtuk a belógó ágakat. A munkához szükséges szerszámokat és ásványvizeket kerékpáros utánfutóval szállítottuk a helyszínre. Szerencsére a magas fűvel nem kellett megküzdenünk, mert a héten az önkormányzat gondoskodott a fűnyírásról. (Ezúton is köszönjük!)
A munka jó hangulatban folyt, a meleg nem volt elviselhetetlen, mert főleg az árnyékot követve haladtunk, és a szél is fújt, ami egyébként az Újpesti Városnapok Tábor utcai helyszínéről időnként vidám zenét hozott felénk.


| A csapat éppen pihenőt tart. |

Reggel 9-től délután fél 3-ig a pálya kb. harmadával végeztünk. A munkát feltehetően még folytatjuk, mert meggyőződésünk, hogy van rá igény. Ha a pálya jobb állapotban lenne, sokoldalúan lehetne hasznosítani mind szabadidős, családi programok céljára, mind iskolai keretek között. Bízunk benne, hogy önkéntes munkánkkal felhívjuk az illetékesek figyelmét, hogy milyen érték rejtőzik a patakparton a fű alatt, és ők is hozzájárulnak majd ahhoz, hogy rendeltetéséhez méltó módon lehessen majd használni a pályát.

A nap második fele a pihenésé volt, elkészítettük, majd elfogyasztottuk a jól megérdemelt, bográcsban főzött ebédünket, majd a délután hátralévő részét pihenéssel, beszélgetéssel töltöttük.


| A remek paprikáskrumpli tálalva. |

Az esemény célja egyébként a KRESZ pálya rendbetételén kívül a Klub tagjainak összehozása is volt (mint azt a neve is mutatja). Az észak-pestieken kívül az észak-budai és a belvárosi területi szervezetekből vettek még részt tagok az eseményen.


| Ebéd után ledőltünk kicsit. |

Reméljük, következő alkalommal is mind a pálya takarításával, mind a csapatépítéssel előrébb jutunk egy kis lépéssel.
Az elkövetkezendőkben keresni fogjuk az önkormányzattal való együttműködés lehetőségét, illetve megpróbáljuk a pálya eredetét is felkutatni.

Galéria az eseményről: katt>>
Galéria a KRESZ pályáról: katt>>

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése

Jó volt. A paprikás krumpli is finom volt. Jót beszélgettünk. Jöhet a folytatás.

@János:
A következőt akkor hozzád igazítjuk. Az MK naptárban nem szerepelt, hogy ki megy megbeszélésre Szegedre...

ez elég jól hangzik, meg a képeken látszik! Tök jó látni, hogy két Tsz összejött! Csak engem hagytatok ki, brühühü. Na majd legközelebb!

Brutálisan elfáradtam, és minden karom fájt másnap, de nagyon jól éreztem magam, élveztem a munkát, a fínom paprikáskrumplit, a beszélgetést. Követelem, hogy folytassuk! :-) És legyünk sokan!

Ez de jó volt!
Csak a vízhólyagok kényelmetlenek kicsit a bicikli kormányán... De az élményért - meg a paprikáskrumpliért - megérte!