Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Green Bikes for Peace

Címkék:

Országokon és hónapokon átívelő környezetvédelmi akció kulturális és szakmai programokkal tűzdelve szerte Európában: ez a Green Bikes for Peace projekt.

Mit jelent mindez a gyakorlatban?

2009 nyarán 25 fiatal 5 ország érintésével végigkerekezik 11 nagyvároson Velencétől Ljubljanáig, majd Linztől Pécsig 30 nap alatt. A túrán résztvevő, a partnerszervezetek által kiválasztott fiatalok feladata, hogy megvizsgálják az immár határok nélküli Európát, összehasonlítva azt a 2000 évvel ezelőtti egységes Római Birodalommal, amely kultúránk alapját adta meg és közvetítette azt a különböző ott élő népek felé. Rendkívül érdekes az egység párhuzama, mégis természetesen óriásit változott azóta Európa, úgy társadalmi és gazdasági, mint természeti szempontból. Az összefogó egység csodás és izgalmas sokszínűséget takar, ahogy a résztvevő fiatalok, az általuk képviselt kultúrák és projektünk különböző elemei is. A projekt fő célja, hogy aktívan bevonja a fiatalokat, valós párbeszéd alakuljon ki arról, ahogy ők látják a világot és a környezetüket. Ezért a túra során az egyes városokban izgalmas tematikájú szakmai programokat (workshopok) és kulturális eseményeket (pl. koncertek, happeningek, kitelepülések, szoboravatások) szervezünk az ott működő civil szervezetek, önkormányzatok és cégek bevonásával. Ezek célja, hogy minél több emberhez jusson el az üzenetünk.

Támogatási program neve: "Europe for citizens: Promotion of Active European Citizenship"Support for projects initiated by civil society organisations

Projekt idotartama: 2008.08. - 2009.09. A beadott pályázati anyag >>

A projekt vezetoje: Kobrizsa Ádám