Miért jó tagnak lenni?

Bringás reggeli az egész országban; Felvonulás a pesti rakpartért és Critical Mass Székesfehérváron; I bike Budapest filmpremier; Fejlesztések és felháborodások; Érdekes olvasnivalók; Túraajánlók; Vidéki és budapesti híreink

Bringás reggelivel várunk az ország több mint 40 pontján. Felvonulást szervezünk a pesti rakpart bringázhatóságáért, és bemutatjuk az I bike Budapest közösségi dokumentumfilmet. Beindult az oldaltávolság kampány és sok örömre és felháborodásra okot adó hírünk van. Bringautakat javítottunk, cikkeket írtunk és fordítottunk, filmben és médiában szerepeltünk. Túrákat és vidéki felvonulásokat szervezünk.

MK_hirlevel_fejlec

 

Ha nem jól olvasható ez az email, kattints az online verzióra. Hogy biztosan mindig megkapd híreinket, adj hozzá minket a címtáradhoz.

blueline

Kedves Bringás Barátunk! A Kerékpárosklub szeptemberi hírlevelét olvasod.
 

Sok jó hírünk van, de a folytatáshoz Te is kellesz. Támogasd a bringás fejlődésért végzett munkát tagsággal, csatlakozz területi szervezeteinkhez!

blueline

Bringás reggeli szeptember 20-án az ország több mint 40 pontján

Szeptember 20-án a Magyar Kerékpárosklub helyi szervezeteivel és partnereivel az ország több mint 40 pontján vár bringás reggelivel vagy uzsonnával. Több helyen a Decathlon szerelőitől kérhettek bringás gyorsszervizt.

Hívd meg minden már igen vagy eddig még nem bringázó ismerősöd, válasszátok ki a hozzátok legközelebbi helyszínt, és indítsuk együtt a napot!

Minden helyszín a facebook-on, hívj barátokat!

blueline

Bringás felvonulás a pesti alsó rakpart élhetőbbé tételéért

Szeptember 22-én, az Autómentes Napon végigtekerünk a pesti alsó rakparton, mert szeretnénk, ha autótenger helyett világ egyik legjobb köztere lenne belőle, ahol bárki végigbringázhat és kellemesen sétálhat. Utána az I bike Budapest közösségi filmet mutatjuk be a Valyo Kikötőben.

Részletek a Facebook eseményben, itt. Gyertek, osszátok, hívjatok ismerősöket!

blueline

I bike Budapest közösségi dokumentumfilm premier

A résztvevők felvételei alapján készítettünk dokumentumfilmet a tavaszi több tízezres bringás felvonulásról. Gyertek el a rakparti tekerés után a Valyo Kikötőbe, ahol bemutatjuk a filmet.

Facebook esemény itt

blueline

Megjelent a friss budapesti bringás térkép

Ingyenes, online és nyomtatott formában is elérhető budapesti bringatérképet készített javaslataink beépítésével a BKK. A térképet irodánkban is megszerezhetitek.

Részletek

blueline

A városi tér nem csak közlekedésre való

Egy hirtelen ötletünkből lett nem várt siker alapján egy egész nyárra, majd több hétvégére is közösségi térré alakult a budapesti Szabadság híd. A hídfoglalás történetéről és jelentőségéről szól az a kisfilm, a Velencei Építészeti Biennálén Magyarországot képviselte.

Nézd meg a filmet itt!

blueline

1-1.5 méter előzési oldaltávolságért indult kampány

KRESZ-módosítási javaslatunkban is szereplő előzési oldaltávolságok betartását népszerűsítő kampányt indított a Révész Máriusz kerékpáros kormánybiztos irodája. Indult egy facebook oldal, videókat is készítettek. A masfelmeter.hu honlap szövegezésében mi is nagy részt vállaltunk.

blueline

Critical Mass Székesfehérváron

Szeptember 22-én mindenkit vár a területi szervezetünk bringás felvonulása.
Esemény itt

blueline

Mi a helyzet Budapesten?

A Kerékpárosklub Budapest-programját itt érheted el. A budapesti bringás nagyberuházásokról készülő véleményeinket itt követhetitek.

blueline

Kerékpáros fejlesztések Kelet-Pesten

A Naplás tó érintésével kötik össze a Rákos-patakot és Szilas-patakot követő kerékpárutakat. A Szilas-patak és a Timur utca között új bringás híd épült az Aradi utcánál, a 16. kerületben pedig új tárolókat adtak át.

blueline

Kétirányú lett biciklivel az Arany János utca

Régóta várt fejlesztés valósult meg, amit még a Bubi indulásakor tervezett a BKK, és idén tavasszal mi is kértünk az V. kerülettől.

Részletek itt

blueline

Kerékpáros nyomok az Infoparkban

A Magyar Tudósok körútján megszűnt kerékpárút helyett, a parkolás rendezésével egy időben kerékpáros nyomokat festettek fel az egyetemi városrészben.

blueline

Felháborító lezárások a budai rakparton

Többször is úgy zárták le a budai rakparton futó Eurovelo 6 kerékpárutat a Várkert Bazárnál, hogy semmilyen tájékoztatás és terelés nem volt, és még tolva sem engedték át a kerékpáros közlekedőket, akiknek az Attila út felé kellett megkerülni a fél Várhegyet. Pedig gyalog be lehetett menni, és a bringáját toló ember gyalogosnak számít. Sokan háborodtak fel a facebook-on is.

blueline

Kicsit hosszabb lett a Bartók Béla úti kerékpársáv

A Gellért téri villamosmegálló mentén nyitott kerékpársávot festettek fel a Duna irányba, ami könnyebbé teszi az előresorolást. Ezt megelőzően nyáron lekaparták a megtévesztő, a kerékpársáv előtti időből maradt felezővonalat az út belső szakaszán.

blueline

Fejlesztési javaslatainkról és helyi ügyeinkről lejjebb, a területi szervezeteknél olvashatsz!

blueline

Metrópótlás két keréken

A 3-as metró Lehel tér és Újpest-Központ közti szakaszának lezárása miatt, a Kerékpárosklub a bringás metrópótlásra hívja fel a figyelmet. Bringabarát útvonalakat, MOL Bubi állomásokat, kezdő bringás tippeket és közös tekeréseket ajánlunk, hogy bárki biciklire tudjon váltani.

 

blueline

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel:

blueline

Pólók, táskák, sapkák

Támogasd a Kerékpárosklub munkáját, és legyél gazdagabb egy I Bike Budapest pólóval, pulcsival, esőkabáttal vagy táskával! Webshopunkban még egyszerűbben szerezheted be őket. Minden ruhánk egy oldalon, kattints ide!
 

blueline

Budapesti riadóhírlevelünkre itt iratkozhatsz fel, és érdemes belépni a Bringariadó Facebook csoportunkba is. Ne maradj le semmiről!
 

blueline

Érdekes cikkek: vár az önkéntes fordítócsoport!

Külföldi jó példákkal, újításokkal döntéshozók, szakemberek és az érdeklődők szemléletét formálhatjuk. Bringabarát megoldások, kutatások bemutatásához a Te segítségedre is szükség lehet.

Friss:

Eddigi fordításainkat itt találod

Csatlakozz az önkéntes fordítókhoz!

blueline

Érdemes megnézni
 

blueline

Programajánló:

blueline

Kerékpáros térképek

Nyomtatott és online bringás térképeket találtok a honlapon lévő gyűjteményben.

blueline

Területi szervezeteink hírei

Ha szeretnéd lakókörnyezeted élhetőbbé, kerékpárosbarátabbá tenni, csatlakozz területi szervezeteink egyikéhez! Infó: kommunikacio[kukac]kerekparosklub[pont]hu

Balaton

Debrecen

Dunaújváros

Érd és környéke

 • Mi is Bringás reggelit szervezünk
 • Kövesd híreinket a Facebook-on!

Győr

 • Programokat, bringás reggelit szervezünk a Mobilitási héten.
 • Kövesd helyi csoportunkat a facebook-on!

Kecskemét

 • Kecskeméten tervezik, hogy a belváros néhány frekventáltabb pontján támaszokat telepítsenek.
 • Idén ősszel is uzsonnázni várjuk a bringával munkába, illetve munkából közlekedőket szeptember 20-án, délután négy órától este hatig a Főtéren.
 • Részt veszünk a Városi Civil Korzón szeptember 29-én.
 • Kövess minket Facebookon!

Miskolci partnerünk, a Kerékpáros Miskolc Egyesület hírei

Paks-Szekszárd

Pécs

Sopron

Szentendre

Székesfehérvár és térsége

 • Bringás uzsonnát szervezünk.
 • Találkozó a polgármesterrel, dr. Cser-Palkovics Andrással:
  • Befogadták és az okt. közgyűlés elé terjesztik az "1000 támasz" programot. Első lépcsőben a legfrekventáltabb helyekre adtunk be javaslatokat.
  • Áttekintettük a jelenlegi terveket, tervezett fejlesztéseket. Vannak jobb és kevésbé jó, tervek, de összességében járhatóbbá lesz a város.
  • Őszi találkozónkra a Városgondokság képviselőit is meghívjuk. Téma: karbantartás, takarítás.
 • Kövess minket Facebookon!

Szeged

 • A Rádió88 által szervezett Bringás reggelin mi is ott leszünk a Dóm téren 21-én reggel.
 • Javaslatot adtunk az önkormányzatoknak, hogy mely helyekre telepítsenek új, vagy több kerékpártámaszt a városban a következő bővítési ütemben. Így javasoltunk új támaszokat például a Semmelweis utcába, a Boldogasszony sugárútra, a Mars térre és a Kölcsey utcába is.
 • Minden szegedi hír itt.

Veszprém

 • Bringás reggelivel várunk az Almádi úton
 • Kövess minket Facebookon!

blueline

Budapesti területi szervezetek:

Budapest-Belváros

 • Augusztustól két irányban bringázható az V. kerületi Arany János utca, amit még a BKK kezdeményezett korábban, de a belvárosi szervezet aktivistái érték el végül idén a változást. További jó hír, hogy a Kammermayer tér környékén is kétirányúvá váltak kerékpárral az egyirányú utcák. Javaslatunk nyomán az elkészült kerékpártámaszok mellett továbbiak kerülhetnek ki hamarosan.
 • Az V. kerület kelet-nyugati kapcsolataira írt korábbi javaslatainkra is reagált az önkormányzat. Még néhány vizsgálat szükséges a végleges döntéshez, de három helyen új kerékpáros kapcsolatok nyílhatnak: a Harmincad utca-József nádor utca-Wekerle Sándor utca, a Bástya utca-Veres Pálné utca-Só utca útvonalakon és az Irányi utcában.
 • Erzsébetvárosban az új kerületi építési szabályzathoz kapcsolódóan a közlekedési rendszert is felülvizsgálják. Ehhez az alpolgármester fogadókészsége nyomán mi is nyújthattunk be javaslatokat, melyek nagy részét befogadta az önkormányzat. Arról sajnos egyelőre nincs információnk, mikor valósulhatnak meg a változások. Javaslatainkat itt olvashatod.
 • Kövess minket Facebookon!

Dél-Buda

 • Szeptemberben is találkoztunk, helyi ügyekről beszélgettünk.
 • A Gellért téren várunk mindenkit bringás reggelivel
 • Kövess minket Facebookon!
 • Beszélgess velünk a dél-budai bringásoknak szóló Facebook csoportban!

Dél-Pest

 • Felhívtuk a figyelmet az M0-ás hidak életveszélyes lezárásaira, amivel több országos média is foglalkozott. Azóta is levelezünk a beruházó Strabaggal és a NIF Zrt-vel a korrekt tájékoztatásról és biztonságos megoldásról.
 • Bringás reggelivel várunk Csepelen
 • Kövess minket Facebookon!

Észak-Buda

 • Bringás reggelivel várunk a Szentlélek téren
 • Kövess minket Facebookon!

Észak-Pest

Kelet-Pest

blueline

A Magyar Kerékpárosklub a legnagyobb civil szakmai szervezet ma Magyarországon, mely az élhető településekért és ennek részeként a kerékpározás feltételeinek megteremtéséért dolgozik. Munkánk elengedhetetlen feltétele a függetlenség, ezért alapvető fontosságú a közösségi finanszírozás megerősítése. Ha egyetértesz céljainkkal, támogass minket éves tagsági díjaddal és adód 1%-ával!

blueline

 

MK_hirlevel_lablec

Ezt a levelet azért kaptad, mert feliratkoztál a Magyar Kerékpárosklub hírlevelére. Terveink szerint havonta küldünk Neked infókat tevékenységünkről, szervezetünkről, kampányainkról, hogy első kézből tájékozódhass. Emellett követhetsz minket a Facebook oldalunkon és honlapunkon. Ha szeretnél önkéntesként segíteni nekünk, itt jelentkezhetsz. Régebbi leveleinket megtalálod a hírlevél arhívumban. Amennyiben nem szeretnél a jövőben hírlevelet kapni tőlünk, erre a címre kattintva iratkozhatsz le.
Adatkezelési azonosító: NAIH 64081/2013, 64082/2013, 64083/2013

counter