Miért jó tagnak lenni?

Képzeld el 2 keréken: Rajz, fotó és videó pályázatot indítottunk a Holland Nagykövetséggel

Útjára indítottuk legújabb kezdeményezésünket! A "Képzeld el 2 keréken" egy rajz, fotó és videó pályázat, melyet a Holland Nagykövetséggel közösen szervezünk. A pályázat oldalán 10-19 éves fiatalok küldhetnek be rajzokat, fotókat videókat arról, hogy hogyan képzelik el az ideális kerékpárosbarát lakókörnyezetet. A pályázók értékes nyereményekért versengenek, a fődíj kategóriánként egy amszterdami hétvége két fő részére!

 
A pályázat célja, hogy a fiatalok körében népszerűsítsük a kerékpározást, mint fenntartható közlekedési eszközt. A pályázóknak fénykép, rajz vagy videó formájában kell ábrázolniuk az ideális kerékpárosbarát lakókörnyezetet - hogyan nézne ki otthon az utcájuk, városuk, ha csak rajtuk múlna, és miért lenne ott jó ott kerékpározni. A győztes pályamunkák kiválasztásában a kreativitás lesz az elsődleges szempont - mennyire kreatív megoldások születnek egy-egy utca vagy terület kerékpározhatóvá varázsolására. A különböző ábrázolási formák - rajz, fénykép, módosított fénykép, videó - nem alkotnak külön kategóriákat. A munkák eredetisége és kreativitása mellett a kivitelezés minősége is szerepet kap az értékelésnél.
 
  • A pályázat időtartama: 2011. június 29. - 2011. szeptember 1.
  • Kik pályázhatnak: 10-19 éves fiatalok, két kategóriában versenyeznek. Külön a 10-14 évesek, és külön a 15-19 évesek.
  • A pályázat oldala: https://kerekparosklub.hu/kepzeldel
  • Nyeremények: 2 db amszterdami hétvége 2 fő részére a KLM és a Holland Nagykövetség felajánlásával, 2 db 100.000 Ft értékű kerékpárvásárlási utalvány az ING jóvoltából, 2 db 50.000 Ft-os vásárlási utalvány az InterSporttól.

 

További információk itt olvashatók.

 
A pályamunkák közül egy független öt tagú zsűri választja ki a legjobbakat, melyekből az Európa Pontban nyitunk kiállítást szeptember 19-én. A díjakat nyert pályaművek mellett további - a zsűri által kiválasztott - művek is láthatóak lesznek a kiállításon.