Miért jó tagnak lenni?

Koppenhágából jöttünk

Koppenhágából jöttünk… kerékpáros tervezői fórum Koppenhágában, a „kerékpározás fővárosában” rendezték a Velo-City konferenciát 2010 júniusában. Az eddigi hasonló találkozók sorában az első, ami Velo-City Global névvel, és azzal kimondott szándékkal szerveződött, hogy ezúttal valóban összehozzon a világ minden tájáról kerékpáros szakembereket. Idén 17 magyar résztvevő volt a kerékpáros-szakmai világkonferencián, tervező cégek, hivatalok és hatóságok, illetve a sajtó részéről. A koppenhágai konferencia után rövid beszámolóra, szakmai vitára hívjuk a közlekedési szakembereket, tervezőket a mobilitási héten. A Magyar Kerékpárosklub, a Közlekedés Tudományi Egyesület és a Magyar Urbanisztikai Társaság szeretettel meghívja Önt egy kerékpáros szakmai fórumra az Európai Mobilitási Hét alkalmából.

MEGHIVÓ >>

Időpont: 2010. szeptember 23. csüt. 15:00-17:00
Helyszín: Főmterv - Tanácsterem (1024 Budapest, Lövőház u. 37.)

A találkozón két olyan témáról tartunk előadást, ami különösen aktuális hazánkban. Az előadásokhoz kapcsolódóan néhány meghívott tervező kolléga terveit, mint esettanulmányokat vitatjuk meg. 1. Koppenhága kerékpárosbarát úthálózata (közlekedési módok előnyben részesítésének kérdésköre, műszaki lehetőségek) - Előad:  Lendvai Gábor (Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal) és Dalos Péter (COWI Magyarország Kft.) Értékes szakmai vitát szeretnénk gerjeszteni ebben a témában. Tervezési példák: Budapest, kiskörúti kerékpársáv (Ercsényi Balázs, Főmterv), Dunakeszi kerékpársáv tervezése (Pej Kálmán, TANDEM Mérnökiroda)

Származási hely: Koppenhága útjai kerékpárral 2010június

2. Egyirányú utcák megnyitása kétirányú kerékpározásra: Áttekintést ad a nemzetközi gyakorlatról, több nagyváros tapasztalatáról Bencze-Kovács Virág (MK). A KRESZ módosítás, műszaki előírás módosítás után hogyan használható a magyar gyakorlatban? Tervezési példák: Szegedi egyirányú utcák (Dávid Gábor, Közlekedés Kft.), Budapest belvárosi vizsgálatok (Pej Kálmán)

Származási hely: Koppenhága útjai kerékpárral 2010június

Tervezési példákat minden résztvevőtől szívesen fogadunk A3-as vagy A2-es formátumban. (további egyeztetés: kozlekedes[at]kerekparosklub.hu) A vitát vezeti Beleznay Éva (urbanista, Budapest volt főépítésze) és dr. Orosz Csaba PhD, (okl. építőmérnök, egyetemi docens, BME Út és Vasútépítési Tanszék)
BESZÁMOLÓ, PREZENTÁCIÓK ______________________________________________________________ Velo-City honlap >>
Beszámolók a Velo-City konferenciáról >>

Szakmai és képes beszámolók >>