Miért jó tagnak lenni?

Magyar Kerékpárosklub álláspont 2. Kell-e rendszám a kerékpárra?

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése
Ha az ötven köbcentiméter alatti lökettérfogattal felszerelt segédmotoros kerékpárokra nem kell rendszám, akkor a kerékpárokra miért kellene? GazsGab
Ráadásul a kerékpárrendszám adminisztrációja jópár főállású munkatársat igényelne az okmányirodákban, amelynek az adminisztrációs terhei (akár az állam, akár a biciklis fizeti) kidobott pénz. Több szempontból nem áll az analógia az autóra, az egy sokkal-sokkal bonyolultabb gép és amíg az ember általában nem tart több autót mint amennyit használ, addig bicikliből meg simán lehet kettő-három a padláson, most mindegyikre rendszám kéne, hogy használni lehessen? Még városi közlekedésnél lehetnek érvek a rendszám mellett, viszont falun, kistelepülésen aztán tényleg fölösleges. D.K.
Nem kell rendszám: Ez nevelés kérdése, ha normakövető a bringás, akkor vállalja a felelősséget, ha nem akkor igyekszik eltűnni, ugyanúgy mint bármely más jogsértő. Szóval az alap-neveltetésen és a mikrokörnyezetből hozott morál a döntő. Ez meg alap-társadalmi probléma. Ma és korábban is sikk volt a jogsértés. Ezt nevelték bele a gyerekbe és hozta magával. Alap: ha nem tiszteli azt aki tanítja, hogyan várható el másnak a tisztelete. A más alatt a törvényt és szabályokat is értem. Kerékpár regisztráció: Már feltalálták a mikrochipet. Ha kutyába lehet, kerékpárba miért nem? Ehhez jöhet a kötelező klubtagság és máris van költségmegtérülés.