Miért jó tagnak lenni?

Most vasárnap, szeptember 27-én debütál a belvárosi Bebiciklizés

Csoportok:

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése
Képek: http://picasaweb.google.com/bebiciklizes/Bebiciklizes20090927#
Én is ott voltam, szerintem nagyon jól sikerült. Sokan voltunk, gyönyörű volt az idő, kicsi a forgalom, szóval igazi örömbiciklizés volt. Az is tetszett, hogy kis csoportokban mentünk és néhányszor megálltunk közben átbeszélni a forgalmi helyzeteket. Egy javaslat: lehet, hogy a vezetőknek érdemes lenne a kezdeti bemutatkozáskor memorizálni a csapattagok nevét (4-5 ember még kezelhető), mert így menet közben jobban lehet tanácsot adni. (Pl. amikor előrekiált, hogy "húzódj balra, nehogy rád nyissák az ajtót", de az illető észre se veszi, hogy neki szóltak.)
Ott voltam, már kicsit jobban bírtam,mint múltkor a Madách tér környékén voltunk! Köszi nektek!!! Jucus
köszi mindnekinek a bíztatást! :)
Sok sikert az akcióhoz, nagyon fontos az ilyesmi, sokkal fontosabb, mint bármennyi bicikliút építése. Viszont van egy tévedés is a hírben: "A KRESZ szerint a zebrát is csak gyalogosok használhatják." Ilyen nincs a KRESZ-ben, értelme sem lenne. Olyan van, hogy a zebrán csak a gyalogosoknak van elsőbbsége. Ennek valamivel már több az értelme is, bár még mindig kicsit aggályos. (Pl. a zebrához a járdán szabályosan érkező 12 év alatti kerékpárosnak, ha a gyalogosokhoz hasonló körültekintéssel közelíti meg, miért nem jár az elsőbbség? Szerintem ez butaság, ha leszáll a bringás, hogy kikényszerítse gyalogosként az elsőbbséget, akkor mind a két félnek tovább tart az egész művelet, teljesen értelmetlenül.)
további jótanácsok a balesetmentes városi bringázáshoz. érdemes megtanulni az egészet, és tudatosan figyelni a kiadvány által említett szituációkra. ezeket mindenkinek el szoktam mondani, aki kezdő a városi biciklizésben. szerintem érdemes lenne osztogatni vasárnap. egyébként tök jó 5let ez az akció! :)
Ha valaki, esetleg Szegeden szeretne hasonló túrán résztvenni, annak javaslom ezt. --------Dova-------- elvetemült bűnöző Ne ítélj elsőre! ... leszek én még büdös paraszt is!
köszi! :)
Szuper kezdeményezés, szuper összefoglaló! Sok érdeklődőt nektek!