Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Nevet változtatunk a könnyebb 1% támogatáshoz

Kedves Támogatóink!

A Magyar Kerékpárosklub 2017. november 22-i közgyűlésének döntésének értelmében a szervezet nevét és a tagdíjak megállapításának rendjét is megváltoztatjuk. 

A közgyűlés egyhangúlag elfogadta az alábbi két kérdést:

  • Névváltoztatás megvitatása és szavazás (Magyar Kerékpáros Érdekvédelmi, Szabadidősport és Turisztikai Szolgáltató Klub helyett Magyar Kerékpárosklub)
  • Tagdíj éves inflációkövetési lehetőségének elnökségi hatáskörbe helyezése közgyűlési hatáskörből annak érdekében, hogy csak emiatt ne kelljen év végén közgyűlést összehívni. (Alapszabály módosítás)

Mindkét változtatás a közösségi finanszírozás segítését és a fenntarrtható működést szolgálja.

Miközben senki nem hívja a szervezetünket hosszú nevén, például az szja 1% felajánlásra létrehozott elektronikus felületeken mégis így jelenünk meg. Attól félünk, hogy emiatt elesünk az egyre népszerűbb e-felületen "Magyar Kerékpárosklub" nevet kereső támogatók felajánlásaitól. Reméljük, hogy a változtatással már közismert nevünkön jelenhetünk meg a rendszerben 2018-as 1% szezonban.

A tagsági díjak inflációkövető változtatásának elnökségi hatáskörbe helyezésére is praktikus okokból van szükség. Miközben szinte minden kiadás költsége az inflációt követően változik, a klub bevételei nem ez alapján alakulnak. A döntés nem jelenti, hogy minden évben változni fog a tagsági díj összege, viszont elkerülhető vele, hogy pár évenkénti észbekapás után nagyobb emelésekre (vagy csökkentésekre) legyen szükség. Az infláció mértékénél nagyobb változtatásokhoz továbbra is a tagok közgyűlési döntésére lesz szükség.


Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod. Helyi szervezetekhez csatlakozhatsz és rengeteg szolgáltatás, kedvezmény, biztosítás is jár érte az egész országban. Belépéshez kattints ide!
Tagsági akciónkban értékes nyeremények várnak. Részletek itt.

Add nekünk adód 1%-át! Adószámunk: 18245402-2-41. További infók az 1%-ról.

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!