Tartalom átvétel

Ezeken dolgoztunk 2017-ben

A Magyar Kerékpárosklub több mint egy évtizede dolgozik a kerékpározás fejlődéséért. Célunk, hogy egyre többen és egyre jobb körülmények között juthassanak el A-ból B-be biciklin. Olvasd el, mit értünk el 2017-ben!

Elkészítettük Eger kerékpáros problématérképét

Címkék:

Felmértük a város közlekedési hálózatát, a lakosok igényeit,  meghatároztuk azokat a kritikus konfliktuspontokat, amelyek felszámolásával kényelmesebbé és biztonságosabbá tehető a mindennapi kerékpárhasználat.

Magyarország az európai élmezőnyben a kerékpáros közlekedésbiztonság terén

Az Európai Kerékpáros Szövetség szerint Magyarország megőrizte stabil 8. helyét az 5 szempontot vizsgáló Európai Kerékpáros Barométer kutatás alapján. A kerékpárhasználatot és turisztikát tekintve dobogós helyezésünk van, a kerékpáros közlekedésbiztonság tekintetében pedig az európai élmezőnyhöz tartozunk - írják.

Hétfőtől duplán megéri Bringázni a Munkába!

Ha hétfőtől, május 19-től kezded regisztrálni a bringával a munkába vagy az iskolába megtett utadat, dupla eséllyel nyerhetsz!

38 helyszínen láttuk vendégül a reggel bringával munkába indulókat

Címkék:

Köszönjük nektek, hogy jöttetek és nem hagytatok magunkra a 6000 db Pöttyös Túró Rudival, több tízezer péksüteménnyel, több hektoliter Hohes C-vel, kávéval, almával, szendviccsel, és még sorolhatnánk...

Tiltsuk vagy támogassuk? - A magyarországi kerékpáros fejlesztések nagy kérdése

Tiltsuk vagy támogassuk? Miközben egyik oldalon milliárdokat költenek kerékpáros fejlesztésekre,  másutt betiltják a kerékpáros közlekedést.

Kerékpáros Szakmai Nap Veszprémben

Már korábban beszámoltunk róla, hogy hosszú távú együttműködést kezdtünk Veszprém Megyei Jogú Várossal. 2013. júliusában találkoztunk először a város vezetőivel és az illetékes hivatalok munkatársaival. Akkori látogatásunk főképp az ismerkedésről szólt: Veszprémben több kerékpáros fejlesztés is megvalósult az elmúlt években, a közös célunk pedig az, hogy a jövőbeli közlekedési és városrendezési tervekben a gyaloglás és a kerékpározás integrált szemlélettel jelenjen meg. E célt szolgálta a 2013.

Bam! 2013. tavaszi eredmények

Ha idekattintasz, egy nagyon szuper infografikát láthatsz a tavaszi Bringázz a munkába! kampány eredményeiről. Nyomj egy lájkot, ha tetszik:)

Veszprém is elindul a bringázás útján

A Veszprém Megyei Mérnöki Kamara szakmai oktatásra kérte fel a Magyar Kerékpárosklubot

Tekertünk és sütiztünk a Bam! zárón

Sikeresen lezártuk egy nyári tekeréssel a tavaszi Bam! kampányunkat. Tekertünk, okleveleket adtunk át, sütiztünk és még levendula szörp is volt. Végül a Bam! lufikat is a magasba engedtük!

Végéhez ért a LÁSS JÓL! akció

Köszönjük mindenkinek az aktív részvételt, a szállításban való segítséget, a matricázást, a fotókat, és a nagy lelkesedést. Megint bebizonyítottátok, hogy a bringások igazi közösség!

Hatalmas győzelem Zuglóban: 214 kerékpártároló kerül kihelyezésre

Zuglóban a képviselő-testület 2013. június 20-i gyűlésén ellenszavazat nélkül megszavazta, hogy 214 tárolót helyezzenek ki idén Zuglóban.

Óriási bringás rekord a Nemzeti Múzeum előtt

Óriási bringás rekord június 13-án a Nemzeti Múzeum előtt: éjfélkor 4.030-at mutatott a kerékpáros számláló

Bam! nagyköveteink

Köszönjük Bam! nagyköveteinknek, hogy népszerűsítik a kerékpározást és a Kerékpárosklubot! A 2010-es nagyköveti kinevezéskor készült fotókat itt, a videót itt nézheted meg.