Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Budapesti VOCA találkozó beszámolója

Címkék:

Április 18. és 21. között láttuk vendégül a VOCA (Volunteers of Cycling Academy) projektben résztvevő európai egyesületek tagjait. A program célja, hogy Európa különböző orszagainak kerékpáros szervezeteinek tagjai, aktivistái tapasztalatot cseréljenek szervezetépítés, lobby, kommunikáció, önkéntesség, infrastruktúra terültekeken, megismerjék a különböző városokban alkalmazott közlekedési rendszereket, kerékpáros szubkultúrákat.

Budapestre az alábbi egyesületekből látogattak el hozzánk:

A találkozó két napos előadássorozattal kezdődött. A téma a "Szakmai munka és mozgalom" volt.

Az előadások alatt László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke bemutatta a budapasti kerékpározás kialakulásást és fejlődését, majd követték a további egyesületek előadásai is.

 

 

Péntek reggel infrastruktúra túravál indított a csapat, ahol a budapesti kerékpáros fejlesztéseket, jó és rossz példákat mutatták meg nekik közlekedésmérnökeink.

Ebéd után a BKK - Budapesti Közlekedési Központtól Bencze-Kovács Virág beszélt a jövőbeni fejlesztésekről, többek között a BUBI közbringa rendszerről.

Délután a  budapesti Critical Massból kinőtt szervezetek mutatkoztak be, többek között a Hungarian Cycle Chic-et Halász Áron, Mind Space-t Kobrizsa Ádám, a Bringakonyhát Liptay Orsolya előadásában. A budapesti Critical Mass történetéről, kialakulásáról és hogy miért a 2013-as tavaszi CM az utolsó Budapesten pedig a CM egyik alapítója és szervezője Kürti Gábor beszélt.

Szombaton a Kerékpárosklub Szevasz Tavasz! eseményen vettek részt vendégeink, majd délután az utolsó budapesti Critical MAss felvonuláson.

 

Vasárnap Szentendrére vittük a csapatot egy bringatúrára.

 

A budapesti találkozó teljes beszámolója angol nyelven megtalálható ITT.