Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Kerekasztal a biciklizésről Szegeden

Csoportok:

Most csütörtökön, vagyis október 27-én, 17 órától I. Szegedi Kerékpáros Kerekasztal címmel kerül megrendezésre az Ifjúsági Házban (Szeged, Felső-Tiszapart 2.) az az értekezlet, melyen a kerékpározás témakörében érintett felek (köztük a kerékpárosok) közösen igyekeznek megoldást találni a városban kialakult helyzetre. Az esemény remélhetőleg nem az egyetlen ilyen jellegű egyeztetés lesz, hanem egy hosszabb távú együttműködés első állomása.

Az ötlet Kohári Nándor képviselő Úrtól származik, aki maga is kerékpárral közlekedik. A fórumon szóba kerülhetnek a koncepcionális problémák és azok pártpolitikától mentes, szakmai alapokon nyugvó jövőbeli megoldási lehetőségei egyaránt. Mivel a terem nagyobb, és a nyilvánosság számára nyitott a rendezvény, ezért bárki jöhet, és együtt gondolkodhat a felmerült témákról a meghívott felekkel. A rendezvényen a Magyar Kerékpárosklub prezentációval jelenik meg, képviselve szakmai és gyakorlati alapokon nyugvó álláspontját.

Gondolatébresztő videó itt:

http://szegedbicaj.blog.hu/2011/10/25/most_szoljatok_hozza

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése

Öröm olvasni a honlapunkon ilyen kezdeményezést! Magam is ott leszek. Oktatás ügyben addig is javaslom elolvasni honlapunkon az új kezdeményezésünket a témában: http://kerekparosklub.hu/bringazzsuliba.
Ezzel kapcsolatban is viszek magammal anyagot.

Tisztelt Érdeklődők!

A Kerékpáros Kerekasztal meghívottai közt szerepelnek a Polg. Hiv. Fejlesztési és Városüzemeltetési Iroda munkatársai, a Rendőrség, Közlekedési Felügyelet, Magyar Autóklub, SZKT, az Oktatási,- Városüzemeltetési,- és Környezetvédelmi Bizottság Elnökei, valamint természetesen a Kerékpárosok Képviselői is.
Mivel sok a probléma, és kevés idő áll rendelkezésre, ez alkalommal igyekszünk a két legfontosabbnak tűnő témát körbejárni:

A kerékpáros közlekedés iskolai, - óvodai oktatásának lehetőségeit.
Ennek sajnos folyamatosan aktualitása van, a balesetek miatt!
Egyre többen ismerik fel a cselekvés szükségességét.

A másik téma az általános helyzet, a döntéshozatalokba való rálátás, abban érdemi partnerként való részvételi lehetőség kerékpáros szempontból. Ki milyen szinten, milyen felelősséggel vesz ill. vehet részt a döntéshozatalban.
E téma bár első hallásra kissé, elvontnak és túl elméletieskedőnek tűnik, nagyon is fontos és gyakorlati kérdésekről szól.

Bízunk benne, hogy sikerül egy értelmes, indulatoktól, pártpolitikától mentes, a közös cél érdekében együttműködni hajlandó, és együtt dolgozni képes folyamatot elindítani.
Reméljük, hogy lesz folytatás, és ott már elő lehet venni a konkrét problémákat, településrészenként, helyszínenként is akár, konkrét kérdések, konkrét válaszok szintjén!

Ennek reményében vár minden Tisztelt Érdeklődőt és érintetett, - azaz mindenkit, -
Kohári Nándor Képviselő!

A fentiek reményében tisztelettel:
Pósa Tamás Műszaki Koordinátor