Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Új elnökség, tiszteletbeli örökös elnöki cím László Jánosnak és tiszteletbeli tagság a holland nagykövetnek

November 14-én tartotta Tisztújító Közgyűlését a Magyar Kerékpárosklub, ahol új elnökséget és egy új ellenőrző bizottsági tagot is választottunk. A közgyűlés két új cím létrehozásáról döntött: tiszteletbeli taggá választottuk Gajus Scheltema holland nagykövetet és tiszteletbeli örökös klubelnöki címet kapott László János leköszönő elnökünk.

Egyik legfontosabb tisztújtásán van túl a Magyar Kerékpárosklub. A klub alapítója, filozófiájának és víziójának megálmodója, és a szervezetet az ismeretlenségből felépítő elnöke, László János egy évtized után leköszönt elnöki tisztségéről. (János klubtagokhoz írt személyes levelét itt olvashatod).

Az elnökség mandátumának lejártával az 5 fős testületet is meg kellett választani. Új elnököt első ülésén választ tagjai közül az Elnökség. A jelöltek bemutatkozását és programját itt olvashatod.

A megválasztott elnökségi tagok és a klub irányításában vállalt szakterületük: Dominus Ákos (turisztika), Halász Áron (kommunikáció, aktivizmus), Kürti Gábor (finanszírozás, stratégia alkotás), Szanyi Gergely (területi szervezetek), Torma Dániel (közlekedésszakmai munka).

Kürti Gábor, Halász Áron, Dominus Ákos, Torma Dániel elnökségi tagok

A Közgyűlés határozott a klub alapszabályának módosításáról. Ez alapján tiszteletbeli örökös elnökségi posztot adományoztunk László Jánosnak. A tiszteletbeli örökös elnöki cím nem jár juttatásokkal és aktív feladatokkal, viszont feljogosít a klub képviseletére. Ezúton is szeretnénk megköszönni László Jánosnak eddigi munkáját, hiszen nélküle elképzelhetetlenek lennének a Kerékpárosklub eddigi eredményei!

Köszönetképpen ajándékozott tiszteletbeli tagságot a Kerékpárosklub. A Közgyűlés ezt a címet Gajus Scheltema, a Holland Királyság nagykövete részére adta át, köszönetképpen azért a sokéves támogatásért és munkáért, amellyel a jelenlegi nagykövet és elődjei segítették a kerékpározás terjedését és a Magyar Kerékpárosklub munkáját.

Gajus Scheltema részt vett a közgyűlésen, beszédében hangsúlyozta, hogy a jövő évi holland EU-elnökség alatt még több kerékpáros programot szervez a nagykövetség, amelyben a Magyar Kerékpárosklubra is partnerként tekintenek. A közgyűlésen levetítettük filmünket, melyben a nagykövet a kerékpáros munkába járást népszerűsíti, valamint a tavaszi, Gajus Scheltema által megnyitott I Bike Budapest felvonulás közösségi videóját is.

A tiszteletbeli tagságot közgyűlési döntés alapján ítéli a Kerékpárosklub. A cím viselője nem vállalhat tisztséget és nem bír szavazati joggal, viszont képviselheti a klubot és tagságával a szervezet jó hírnevét erősíti.

Töreki Attila lemondásával megüresedett egy hely az Ellenőrző Bizottságban is. Erre a tisztségre Erdős Zoltán jelentkezett, akinek jelölését megszavazta a Közgyűlés. Választmányi tagot jelentkező hiányában nem választottunk.

Ellenőrző Bizottság: Novák Péter tag, Bársony Zsolt elnök, Erdős Zoltán tag

Fotók: Vargosz. Még több kép a facebook-on.

 


 

Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod, hanem rengeteg szolgáltatás és kedvezmény is jár érte az egész országban. Belépéshez kattints ide!

 

 

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése

Erdős Zoltán, sok sikert! Bár nem hinném, hogy a törvényes működéssel bármi gond lenne, de - ha jól tudom a közhasznúság elérése miatt - szükséges egy ilyen bizottság felállítása is.