Támogasd 1%-kal a Kerékpárosklubot!

350 rendezőt keresünk az I Bike Budapest felvonulásra!

Az I Bike Budapest megtartásának feltétele, hogy 350 önkéntes rendező segítse a felvonulás lebonyolítását. Ők azok, akik a menet elején indulnak, majd megadott helyeken leállva biztosítanak 1-1 kereszteződést, aztán a menet végéhez csatlakozva vonulnak végig az útvonalon.

Úgy tűnik, hogy sokan leszünk, ezért nagy szükség van rátok!

Ki lehet rendező?

 • Aki legalább 17 éves.
 • Aki vállalja hogy a felvonulás alatt az önköltségi áron (kb. 800-1000 Ft lesz) megvásárolt rendezői pólóban segíti a lebonyolítást.
  (Ha már van narancssárga I Bike BP rendezői pólód, és nem kérsz újat, akkor annyit írj a jelentkezésben, hogy "van pólóm".)
 • Aki egyetlen korty alkoholt sem iszik a felvonulás alatt és előtt.
 • Aki ha kell, hidegvérrel, pártatlanul és hatékonyan le tud rendezni egy autós-bringás, gyalogos-bringás vitát úgy, hogy utána mindenki szeret mindenkit.
 • Aki fontosnak érzi, hogy a gyalogosoknak és tömegközlekedőknek a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozza a résztvevők öröme.
 • Aki hajlandó komolyan dolgozni 2-3 órát azért, hogy az I Bike Budapest-et az egész város szeresse.
 • Aki április 22-án már 12:30-ra a Szabadság téri volt MTV székház lépcsőjéhez tud érkezni egy kb. 2 órás, parkban heverészős eligazításra.
 • Aki esőben is eljön. Úgyse lesz (reméljük).
 • Aki nem szenved rendőrfóbiában, vagy könnyen uralkodik rajta és örömmel együtt tud működni a rendőrökkel is.

Mit kapsz cserébe?

 • A bringás körökben legbüszkébben hordható pólót.
 • A legtöbb és legjobb bringaemeléseket útközben.
 • Élményt, barátokat, óriási köszönetet:)

A rendezők az I Bike Budapest legfontosabb láncszemei. Ekkora felvonulás egy kétmilliós városban már lehetetlen nélkülük. Nekik köszönhető, hogy más nagy rendezvényektől eltérően itt nincsenek óriási fennakadások a városban.

A felvonulás előtt a jelentkezők egy részéből csapatokat szervezünk, akik konkrét feladatokat kapnak. Többek közt olyanokat, mint egy villamos áthaladásának biztosítása, egy park füvének megvédése az áthaladó bringásoktól, zűrösebb kereszteződésekben a gyalogosok átsegítése, vagy bizonyos útszakaszok és a járdák elzárása a bringások elől. Együttműködünk a BKK forgalomirányítóival is.

A menet elején mindig a megkülönböztetett színű pólós rendezők indulnak, és mindenki az előre megbeszélt helyen válik le, majd a menet végéhez csatlakozik, amikor az elhaladt előtte. Így egyetlen megszakítással nyugodtan végig tudod tekerni te is a felvonulást, nem maradsz ki semmi jóból. A rendezőket megelőzni, tőlük lemaradni nem lehet.

Hogyan jelentkezhetsz?

Küldj egy új e-mailt (ne válaszlevelet!!) az ibikebudapest (kukac) kerekparosklub (pont) hu címre, aminek a tárgya a pólóméreted (S,M,L,XL,XXL). Semmi mást ne írj a tárgyba, csak ezt. Ha már van narancssárga I Bike BP rendezői pólód, és nem kérsz újat, akkor annyit írj a tárgyba, hogy "Van pólóm".

A levél tartalma is CSAK ennyi legyen: neved, emailcímed, mobilszámod egymás alá.

Ha bármi mást is írnál azt külön levélben tedd (vagy nézd meg, nem írtuk-e már meg a választ), de készülj fel rá, hogy sok levelet kapunk, és ezért lassan válaszolunk.

A név az azonosításhoz (pólóátadás) kell, az email a válaszhoz, a mobil az esetleges sürgős eléréshez (ez nem kötelező, de segíthet, és becsszó hogy semmi másra nem használjuk), a pólóméreted pedig ahhoz, hogy épp annyi és akkora póló legyen, mint rendező. Az egyszerűség kedvéért csak fix pólómérettel beadott jelentkezést tudunk elfogadni, azaz olyat írni, hogy "M-L", vagy "kb. M", meg hogy "attól függ mekkorák", szóval ilyet nem ér. El kell döntened.

Ha a barátaiddal többen jelentkeztek, akkor több ilyen levelet küldjetek mindegyikőtök adataival külön-külön. Lehettek együtt. 

A jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadjuk el. A helyek beteltéről a ezen az oldalon értesítünk. Ha a leveled dátuma későbbi, mint a honlap értesítése, akkor választ se várj, mert már lezártuk a jelentkezést.

Ha időben jelentkeztél, és nem kaptál negatív választ, akkor biztos lehetsz benne, hogy rendező vagy. Írd be nyugodtan a naptáradba, de értesítést csak az I Bike Budapest hetének közepe felé küldünk néhány fontos tudnivalóval. Ha addig is szeretnél biztos lenni leveled megérkezésében, akkor állítsd be levélküldés előtt a visszaigazolás kérést.

Légyszi ne viccelődjetek, sztorizzatok, kérdezzetek ezekben a levelekben, csak a fenti száraz adatokat küldjétek, hogy könnyű dolgunk legyen. Így is nehéz és időigényes a feldolgozás.

Bocs a sok katonás szabályért, de a tapasztalatok szerint ettől megy minden zökkenőmentesen.Ha nem lesztek rendezők, akkor is tudtok segíteni. Jelentkezzetek matricaosztásra, nyomtassatok otthon szóróanyagokat értesítsétek az összes ismerősötöket a facebook-on és net többi bugyrában!


Nagyon számítunk rátok! Ha nem lennénk meg 350-en, akkor lefújnánk az egészet.

Köszi,

Áron, Kükü, Sinya

 


Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?
Add nekünk adód 1%-át! Adószámunk: 18245402-2-41. További infók az 1%-ról.

Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod. Helyi szervezetekhez csatlakozhatsz és rengeteg szolgáltatás, kedvezmény, biztosítás is jár érte az egész országban. Belépéshez kattints ide!

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!