Facebook Instagram Youtube

Hírek: bringás felvonulás

Köszönjük, hogy a rossz időben is 10000-en tekertetek velünk az I bike Budapesten!
A Rendőrség becslése szerint 10000-en voltak az eső ellenére a vasárnapi I bike Budapest bringás felvonuláson, amit a 2024-ig szükséges kerékpáros fejlesztésekért tartottak. A Kerékpárosklub 12+1 pontban foglalta össze, mit kéne tennie a következő főpolgármesternek ahhoz, hogy a Budapest kielégítse a lakói kerékpározás iránti igényét, aminek eredményeként azok is kerékpárral közlekedhetnének, akik még nem teszik. A felvonulás előtt Tarlós István, Karácsony Gergely és Puzsér Róbert is számonkérhető, pozitív választ küldött a szervezetnek, bár nem azonos mértékben tettek vállalásokat. Az I bike Budapest felvonuláson azt mondták, még egy választás előtt sem volt pártokon átívelő független támogatása a kerékpáros városfejlesztésnek.
2019.05.01 |  aron
Több százan vonultunk fel a Duna-parti kerékpársávokért
Több százan vettek részt a Magyar Kerékpárosklub szombati felvonulásán, amit azért tartottak, hogy a pesti Duna-parton gyalogos közösségi terek és kerékpársávok jöjjenek létre. A többsávos autóforgalom és a parkolók miatt gyalog és kerékpárral szinte megközelíthetetlen a vízpart, aminek elérhetőbbé tételével a világ egyik legjobb köztere jöhetne létre, mondták a tegnapi demonstráción.
2018.09.23 |  aron
MINDEN ÚT BRINGAÚT! – A 2008 április 20-adikai Critical Mass kerékpáros felvonulás jelmondata.
A Magyar Kerékpárosklub fontosnak tartja, hogy e gondolatot mindenki számára érthetővé és elfogadhatóvá tegye. Alábbi állásfoglalásunk a fenti jelszavunkban megfogalmazott szakmai érveket ismerteti. Sokan mondják, hogy szívesen közlekednének kerékpárral Budapesten, de nem mernek, mert nincsen elég bringaút. Pedig MINDEN ÚT BRINGAÚT! Kerékpárral ugyanis mindenütt szabad közlekedni, ahol azt a KRESZ nem tiltja. A jövőképünk, hogy minden úticél elérhető legyen kerékpárral is: gyorsan, akadálymentesen, biztonságosan.
2008.04.21 |  László János
Tízezren tekertünk az I Bike Budapesten, meghirdettük a Bringás Rekord Hetet!
Ijesztően havasan indult a hét, mégis megtelt a városligeti nagyrét, kb 10000-en jöttetek el a szombati I Bike Budapest bringás felvonulásra az esős előrejelzés ellenére. Köszönet a régi és új bringásoknak, akik eljöttek. Külön pacsi a családosoknak, és aki hozott magával egy új embert. Óriási hála minden matricaosztásban, plakátozásban és rendezésben segítő önkéntesnek, aki segített összehozni a felvonulásunkat, amivel a bringázás terjesztését és a város kerékpárosbaráttá tételét céloztuk meg. Köszi a bringás mozgalmat évek óta támogató holland nagykövetnek, aki nyugdíjba vonulása előtt még megnyitotta a felvonulást. A forradalom nem ért véget a bringaemeléssel, a most induló Bringás Rekord Héttel szintet lép az I Bike Budapest. Mondjuk a részleteket.
2017.04.24 |  aron
Biciklibe öltözik az ország - a hétvégi felvonulások listája
Csatlakozz a bringás forradalomhoz, gyere felvonulni!
2017.04.19 |  aron
Hogyan lehetnek élhetőek városaink? Most te is tehetsz érte!
Jan Gehl, a világhírű dán városépítész személyes üzenete a leendő magyar városvezetéseknek. Most szombaton Te is elmondhatod a polgármester-jelölteknek, mit kéne tenniük! Gyere budapesti a Tour de Voksra: Madách tér, szeptember 27, 15:00.
2014.09.28 |  Emese