Facebook Instagram Youtube

Biciklibe öltözik az ország - a hétvégi felvonulások listája

Biciklibe öltözik az ország - a hétvégi felvonulások listája
2017.04.19
Csatlakozz a bringás forradalomhoz, gyere felvonulni!

Csatlakozz a bringás forradalomhoz, gyere felvonulni!

Április 22 környékén az egész országban bringás felvonulások lesznek. Célunk, hogy vidám, családbarát eseményekkel még több embert bringára ültessünk, és megmutassuk a kerékpáros fejlesztések iránti igényt. Több milliárd forint elköltéséről döntenek a hetekben, ezért is fontos, hogy sokan legyünk!

Gyere el a hozzád legközelebbi felvonulásra, terjeszd a hírüket, szállj be a szervezésbe! Öltözzön biciklibe Magyarország!

I bike Budapest - Április 22:

Debrecen - Április 22:

  • Indulás 14:00-kor az Egyetem térről, bringaemelés 15:20-kor a Csapó utcában. Utána program a Roncsbárban!
  • Részletek az eseményben.

Szeged - Április 23:

  • Indulás 15:00-kor a Dóm térről, bringaemelés kb 17:00-kor ugyanitt.
  • Esemény itt.

Székesfehérvár - Április 22:

  • Programok 13:00-tól a Halesz Parkban, a felvonulás 16:00-kor indul
  • Esemény itt.

Gödöllő - Április 22:

Érd - Április 23:

  • Többféle táv és program Érdet megkerülve, a Főtérről indulva 10:00 és 15:00 között
  • Esemény itt.

Szombathely - Április 23.


Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?
Add nekünk adód 1%-át! Adószámunk: 18245402-2-41. További infók az 1%-ról.

Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod. Helyi szervezetekhez csatlakozhatsz és rengeteg szolgáltatás, kedvezmény, biztosítás is jár érte az egész országban. Belépéshez kattints ide!

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!

 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron