Facebook Instagram Youtube
KERÉKPÁROSKLUB KISOKOS


Szeretettel köszöntünk azoknak az egyre gyarapodó táborában, akik már rájöttek: bringázni jó.

Ezzel a Kisokossal segíteni szeretnénk abban, hogy mindenki számára biztonságos és örömteli legyen a kerékpározás. Kiadványunkat közlekedési szakemberek, kerékpáros sportolók és régóta kerékpárral közlekedő önkénteseink bevonásával készítettük el, azzal a céllal, hogy összegyűjtsük azokat a legfontosabb ismereteket, amelyeket a kerékpáros közlekedésről tudni érdemes.

KISOKOS MEGNYITÁSA
Kisokos

ÉRVEK A KERÉKPÁROZÁS MELLETT

Miért bicikliznek az emberek? Ennek számtalan oka van, mégis talán a legfontosabb közülük, hogy a kerékpár a legsokoldalúbb közlekedési eszköz, a lehető lehatékonyabb jármű, hogy A pontból eljuss B pontba egyszerűen, kényelmesen. Ha egyszer kipróbálod a bringázást, azonnal ráérzel az ízére és annyira értékelni fogod a pedáltekerés előnyeit, hogy többé le sem akarsz szállni róla.

Bringázz, hogy védd a környezeted!

Bringázz a jó közlekedésért és spórolj pénzt!

Bringázz kikapcsolódásként és az egészségedért!

KERÉKPÁROS TÉRKÉPEK

Kerékpárutak, biciklis túraútvonalak térképei telefonra, böngészőre, vagy a saját kezedbe. Online és nyomtatott térképek listáját találod meg itt.

Szeretettel köszöntünk azoknak az egyre gyarapodó táborában, akik már rájöttek: bringázni jó.

Ezzel a kisokossal segíteni szeretnénk abban, hogy Neked is sok örömet okozzon a kerékpározás.

TÉRKÉPEK
KERÉKPÁROSKLUB KISOKOS: KRESZ

A Kerékpárosklub Kisokos második részében a KRESZ-szel foglalkozunk, hogy mely szabályokra kell fokozottan figyelnünk kerékpáron közlekedve.

A jobb oldali navigációs menü segítségével lapozgathatod Kisokosunkat. A papír alapú verzióhoz hozzájuthatsz irodánkban - de előbb csörögj ránk -, valamint PDF formátumban is letöltheted oldalunkról ingyen.

Tovább
KERÉKPÁR SZÁLLÍTÁSSAL KAPCSOLATOS TANÁCSOK

Hasznos tippeket és tanácsokat találsz itt kerékpár szállítással kapcsolatban. Tömegközlekedéssel, vonattal vagy akár autóval is utazhat kedvenc bringáddal az országban.

Tudomásunk szerint jelenleg ma Magyarországon Budapesten, Kaposváron és Miskolcon engedélyezett kerékpár szállítása tömegközlekedési eszközön.

Tovább
KERÉKPÁROS TÉVHITEK

Számos tévhit létezik a kerékpározással kapcsolatban, például „rossz időben nem lehet tekerni”, vagy „a bicikliket mindig ellopják”. Ezeket a tévhiteket cáfoljuk meg az alábbi oldalon, kattints, és olvasd el, hogy mi a valóság.

TÉVHITEK

Oszd meg kerékpáros élményeidet

Használd instagramon fotóid alatt a #kerekparosklub hashtaget és oszd meg a többiekkel merre tekertél, milyen kerékpáros fejlesztésekben botlottál a városban vagy ha részt vettél egy kerékpárosklub által szervezett rendezvényen.