Facebook Instagram Youtube

Elnökség

Kürti Gábor - elnökKürti Gábor (Kükü) vagyok, 47 éves, házas, 3 gyerek apukája. 1990 óta több mint 200 000 kilométert bicikliztem Budapesten. 1995-ben lettem biciklisfutár első munkahelyemen, a Hajtás Pajtás futárszolgálatnál, melynek 2000-ben ügyfélkapcsolati-, majd cégvezetője lettem. Tagja voltam 2001-ben a Népstadionban rendezett Biciklisfutár Világbajnokság, és 2010-ben a csepeli gyárterületen szervezett Európa Bajnokság szervező csapatának, ahol a több száz induló között először találkoztunk biciklis felvonulással, vagy teherkerékpárosokkal. Ezután sok európai városban tanulmányozhattam multinacionális és lokális cégek és önkormányzatok teherkerékpáros rendszereit. Az osztrák vezetésű Cyclelogistics projekt keretében Milánóban teherkerékpár logisztikai trainer képesítést szereztem, majd a GLS és Hajtás Pajtás együttműködésével Budapest belvárosában elindítottuk az ország első és máig legnagyobb, elektromos furgonokkal és teherbiciklikkel dízel furgonokat kiváltó postacsomag szállító projektjét. Civil tevékenységem 2004-ben kezdtem a Critical Mass mozgalom hazai elindításával, majd 2005-ben ennek tömegbázisára építve László Jánossal és másokkal újraalapítottuk a korábban Balogh Gábor és társai által felépített Magyar Kerékpárosklubot. 16 éve vagyok a klub tagja, 10 éve elnökségi tagja és 7 éve a vezetője. Minden eddigi civil szerepvállalásom társadalmi munkában, díjazás nélkül végeztem, bár ez hétköznapokon csak munkáltatóm támogatásával volt lehetséges. Kezdetben csak a Critical Mass felvonulásaival és közösségszervezésével foglalkoztam, de 2011-ben nyilvánvalóvá vált, hogy a népszerű mozgalom és a kevésbé látható, de sokkal több munkát végző Kerékpárosklub kapcsolata enyhén rivalizáló, ami a közös célt tekintve kontraproduktív. 2 éves átmenettel egyesítettük a kettőt, a budapesti critical mass felvonulást is felváltva a Kerékpárosklub által szervezett I Bike Budapestre.

Elnökségi program

Csikai Mária

Csikai Mária vagyok nonprofit/felnőttképzési menedzser, környezetvédő, hippi. Kb. 15 éve van közöm a kerékpáros élethez. Voltam kerékpáros szövetség elnöke, vittem kerékpáros témában nagy nemzetközi projekteket, tréneltem leendő kerékpárosbarát szolgáltatókat, tanultam túravezetőnek, térképeztem fel útvonalakat, éveken át vittem az aktuális Minisztérium Kerékpárosbarát kampányát, találtam ki tematikus turisztikai ajánlatokat, és segítettem másokat ahhoz, hogy egymásra épülő kerékpáros túraútvonalakat hozzanak létre. Ismerem a civil szférát, 10 évig dolgoztam az Energiaklub menedzsmentjében, jelenleg a Jóügy Kft-ben közösségi részvétellel klímavédelmi témákban segítünk akciókat tervezni Önkormányzatoknak, valamint egy energiaközösségek létrehozásával foglalkozó projektet viszek Zuglóban.
Elnökségi program

 
Dominus Ákos

Halász Áron 


Halász Áron vagyok, több mint 20 éve dolgozom a bringás fejlődésért. Az évtizedes tapasztalatom, érdeklődésem és elkötelezettségem tudatában folytatom a klubban végzett munkát. 9 éve vagyok a Kerékpárosklub elnökségi tagja, sokan a szervezetet képviselő elnökhelyettesként és szóvivőként ismernek. Másfél évtized önkéntesség után 6 éve a klub munkatársa lettem. Kommunikációs vezetői és I bike Budapest főszervezői feladataim mellett a stratégiai döntéshozatalban és szervezetfejlesztésben is részt veszek.

Legfőbb stratégiai céljaim:

 • A Kerékpárosklub tagságának és bevételeinek növelése, hogy stabil anyagi háttérrel irodánk és országos szervezetünk is növekedjen.
 • Több aktív taggal és valódi országos lefedettséggel még nagyobb hatással legyünk a kerékpáros fejlesztésekre.
 • Országszerte a döntéshozatali folyamatok részévé válunk az infrastruktúra tervezésében és a szemléletformálásban is.

Hiszek abban, hogy ahol jó bringázni, ott jó élni. A Kerékpárosklub méretének és ezzel hatásának növekedése nemcsak egy bringázhatóbb, hanem élhetőbb Magyarországot épít.

Elnökségi program

Munkatársak

Emődy Barbara


 • pozíció: Közlekedési Munkacsoport vezetője
 • munkakör: Közlekedési Munkacsoport koordinációja, tervvéleményezés, javaslattétel, területi szervezeteken keresztül a lakossági vélemények becsatornázása
 • e-mail: emody.barbi@kerekparosklub.hu
 • bemutatkozás itt

Fazekas Samu


 • pozíció: kampány- és rendezvényszervező
 • munkakör: kampányok és események szervezése, önkéntes és területi szervezeti koordináció
 • email: fazekas.samu@kerekparosklub.hu
 • Bemutatkozás:

Fazekas Samu vagyok, 2021 júniusában végeztem Angliában Filozófia, Politika és Közgazdaságtan szakon. Gyerekkorom óta lelkes bringás vagyok, városban, hegyen-völgyön és országúton is gyakran tekerek és több, mint egy évig kerékpáros futárként dolgoztam Budapesten, így a kerékpáros infrastruktúra fájó hiányosságait és a városi dugók élhetetlenségét minden nap a bőrömön éreztem. Gimnazista korom óta foglalkoztat a közlekedés és a városok működése, tanulmányaim alatt pedig a fenntarthatóság kérdésébe ástam bele magam. A kerékpáros infrastruktúra-fejlesztés és a kerékpározás népszerűsítése pedig az egyik leghatékonyabb módja egy város fenntarthatóbbá tételének. Egy bringás város élhetőbb, tisztább, egészségesebb, boldogabb és emberibb. Azon fogok dolgozni a Kerékpárosklubnál, hogy Magyarországon minél több ember ismerje fel azt, amit mi a Kerékpárosklubnál már tudunk: a bringa a legjobb közlekedési mód, mert gyors, flexibilis, egészséges, fenntartható és élvezetes.

Halász Anna


 • pozíció: főtitkár
 • feladatkör: pénzügyek vezetése, partnerekkel kapcsolattartás, irodai munka szervezése
 • e-mail: halasz.anna[kukac]kerekparosklub.hu

Lagler Nóra

 • pozíció: pénzügyi asszisztens
 • e-mail: penzugy[kukac]kerekparosklub.hu

Barna Eszter

 • pozíció: asszisztens
 • e-mail: barna.eszter[kukac]kerekparosklub.hu
 • munkakör: tagsági ügyintézés, irodai asszisztencia

Ellenőrző Bizottság

Bársony Goda Zsolt


1984-ben születtem Budapesten. Korábban Szentendrén éltem, 2002 óta Budapest XV. kerületében lakom. Családi méhész vállalkozással kezdtem pályafutásom, jelenleg a Sara-lee zrt.-nél (kávé és tea gyár) teagépek üzemeltetésével foglalkozom. Teljesen semleges vagyok a politikában, nem foglalok állást politikai kérdésekben. A kerékpár számomra mindennapos közlekedési eszköz és még szabadidőmben is ezt használom.

2008 óta vagyok a Magyar Kerékpárosklub tagja, de 2009-től veszek részt aktívan a munkájában. Elsősorban önkéntesek összefogását, koordinálását szervezem. Rendezvények, kitelepülések előkészületeit és lebonyolítását segítem és az irodának is próbálok minél többet besegíteni. Ezenkívül az Észak-Pest (Tsz) tagjaként is helytállok.

Mindennap bringázom. A barátaimat és mindenki mást is próbálok a kerékpározás szeretetére rávezetni. A klubba való belépésre ösztönzöm az embereket. Célom a szabályok betartása és az önkéntesek összefogása és megbecsülése, az iroda, az elnökség, a Tsz-ek és az önkéntesek közötti kapcsolat és információ áramlásának javítása. Álmom az önkéntesek megbecsülését kivívni.

Novák Péter

1974-ben születtem Budapesten. A BGF-en idegenvezetőnek tanultam, majd a Kodolányi János Főiskolán idegenforgalmi közgazdászként végeztem. Angolul középfokon, németül alapfokon beszélek. Szálloda- és vendéglátóiparban dolgozom közel húsz éve, hol saját vállalkozásomban, hol alkalmazottként. Négy éve kerékpározom komolyabban, télen-nyáron, évi 6-7000 kilométert. Számomra a kerékpár egyszerre közlekedési eszköz és kikapcsolódást nyújtó szórakozás, legyen szó munkába járásról vagy évenkénti nagyobb túrákról a barátaimmal. A klubban és a dél-budai területi szervezetben végzett munkámmal azt szeretném elérni, hogy a kerékpárra ne divatként vagy egy különc réteg hobbijaként tekintsenek, hanem mindennapi reális választás legyen a tömegek számára és ehhez az MK biztosítani tudja a megfelelő szakmai hátteret és képviselni a közösségi érdekeket.

Szanyi Gergely


 Nyíregyházán születtem 1982-ben. A tanulmányaim miatt költöztem Debrecenbe, ahol összesen 14 évet éltem. A kerékpárosklub helyi szervezetének 2008- as megalapításától voltam aktív tagja: rendezvények szervezésében, kommunikációs feladatokban vettem részt és néhány évig a területi szervezet koordinálásával is foglalkoztam. Emellett igyekeztem aktív kapcsolatot tartani a klub vezetésével és a többi területi szervezettel is. 2015-óta Budapesten élek, ekkortól 3 éven át voltam tagja a kerékpárosklub elnökségének. A klub operatív működését és az informatikai területhez közel álló folyamatok támogatására fordítottam sok energiát. Ehhez kapcsolódóan aktív részt vállaltam a 2018-as BAM kampány előkészítésében is. Elnökségi mandátumom lejárta után a klub működését és az elnökség döntéshozatali folyamatait segítő Informatikai Munkacsoportban tevékenykedem.
Ellenőrző bizottsági munkámmal, a korábbi években a szervezetnél szerzett tapasztalataimat felhasználva, szeretném támogatni a klub működését és az elnökség munkáját.

Korábbi tisztségviselők

László János - elnök


2006 eleje óta vezetem az MK-t, azóta csak ezzel foglalkozom, az addigi vállalkozói munkámat befejezve. Terveim szerint az MK professzionális szakmai szervezetté kell váljon, ami hatékonyan képes megfogalmazni a kerékpározást érintő kérdéseket, képes szakmai ajánlásokkal a fejlődést segíteni, és képes a kerékpárosok érdekeit képviselni és védeni az egész országban. A jövő egyik legfontosabb feladatának tartom, hogy Budapesthez hasonló hatékonysággal és erővel jelenjünk meg vidéken is. Nagyon fontos, hogy ismertségünket növeljük országszerte. Szervezzük új - elsősorban a szemléletváltást segítő - projektek beindítását, fontosnak tartom e munkák folytatását. Stabilizálni kell pénzügyi helyzetünket, kiszámítható és tervezhető bevételek teremthetik csak meg a szakmai munkát, az iroda működését. Szeretném, hogy egy jobb irodánk legyen, ami mindenki számára nyitott kell legyen, szakmai könyvtárral, sok hozzáférhető információval. Szeretném folytatni a a megkezdett munkát, hogy az MK az ország legerősebb civil szervezetévé váljon.

László János 2015 novembere óta a Kerékpárosklub tiszteletbeli örökös elnöke, 2015 vége óta nincs köztünk.

A kerékpáros ügyért végzett munkássága előtt tisztelegve posztumusz Budapest díszpolgára címet kapott, mi pedig rendszeresen megemlékezünk róla.


Bereczky Ákos - elnökségi tag

Bereczky Ákos vagyok, építőmérnökként végeztem, infrastruktúra szakirányon. 2010-től vagyok a Magyar Kerékpárosklub tagja (a dél-budai majd az észak-pesti területi szervezetben). Hat évig dolgoztam a BKK-nál a kerékpáros stratégiai koordináció feladatait végezve, hivatalból együttműködve a Kerékpárosklubbal. 2019 óta mikromobilitási szakértőként dolgozom egy mérnöki tanácsadó-tervező cégnél. A napi munka mellett a magyarországi kerékpározás történetét is kutatom. 2002 óta közlekedek biciklivel is Budapesten. 2016-tól Gödön élek. Az elnökség új tagjaként az a célom, hogy a klub nyisson a legvédtelenebb úthasználók felé (gyalog-, babakocsival-, mikromobilitási eszközökkel közlekedők, fogyatékkal élők, idősek stb.), és velük összefogva késztessük arra a hivatalokat, hatóságokat, állami- és önkormányzati szerveket, hogy lépjenek szintet és mindannyiunk számára élhető közterületeket hozzanak létre.

Erdős Zoltán - ellenőrző bizottsági tag

2008 óta vagyok a Magyar Kerékpárosklub tagja, ahol előbb a dél-pesti területi szervezetet alapítottam meg, majd csatlakoztam a Budapest-Belváros területi szervezethez. Büszke vagyok az általunk elért eredményekre: láttam, ahogy például a csepeli Kossuth Lajos utcán látható kerékpársáv eljutott az ötlettől a valóságig, vagy ahogy Bebiciklizés kezdeményezésünkből immár bejáratott "brand" lett. A területi szervezetek mellett a Klub közlekedési munkacsoportjában és rövid ideig az elnökségben voltam eddig aktív.

A kerékpározáshoz szakmailag is kapcsolódom, mivel közgazdász-urbanistaként egyik küldetésemnek a környezetével harmóniában levő és lakóinak egyenlő esélyeket nyújtó város felé törekvést tartom. Ehhez próbálok hozzájárulni civilként és szakértőként urbanisztikai, helyi érdekvédelmi, ökoturisztikai és közösségfejlesztési kezdeményezéseken keresztül, többek között a Zöldutak Módszertani Egyesület és a Civilek a Palotanegyedért Egyesület tagjaként is.

A kerékpározás és általában a kiegyensúlyozott közlekedési rendszer ügye komplex feladat. Én a legfontosabbnak azt tartom, hogy az emberek felismerjék, mennyivel többet kapunk azzal, ha lakóhelyünk és mindennapi életünk nem a motorizáció körül forog, hanem kicsit lelassulva, környezetünkhöz és embertársainkhoz jobban kapcsolódva élünk. Ennek megvalósulásához sok mindent kell tenni, de elsősorban elhitetni kell, hogy mindez lehetséges. Mert amikor már külföldi országokból érkezők azt kérdezik tőlem, hogy ti ezt hogy csináljátok ti ott Magyarországon, akkor tudom, hogy jó úton haladunk...


Hevesi Edit - elnökségi tag

A kerékpározás iránti szerelem ismertetésébe e rövidke bemutatkozó írásban most nem folynék bele, hiszen tudjuk, tudjátok, hogy a klub tagságát, a klubbért tevékenykedő embereket elsősorban ez köti össze. Ez a fő mozgatórugó és remélem még sok-sok éven át ez is marad. Mint új elnökségi tag, nem az ismeretlenségből jöttem. Már 2006-tól, a Magyar Kerékpárosklub "újraéledésétől” fogva a csapat tagja vagyok. Ekkor alakítottuk meg többed magammal a klub debreceni területi szervezetét is, melynek a kezdetektől egészen 2013 februárjáig a vezetője voltam.

Az elmúlt 7 évben volt alkalmam belülről, és a központtól viszonylag távol eső területi szervezetesként valamelyest kívülről is szemlélni a klubot. Jól ismerem a gyerekbetegségeit, az abból fakadó működési nehézségeit, és jól ismerem azt az arcát is, amely nagyon is szerethető! Amiért országszerte sok-sok önkéntes (köztük én is) hajlandó időt és energiát nem sajnálva dolgozni! Ami tömegeket képes megmozgatni, és nem utolsó sorban kiváló szakmai munkát végez.

Az elnökségben végzendő munkámmal azon leszek, hogy a meglévő gyerekbetegségeket végre valahára kinőjük, fejlődjünk, erősödjünk, növekedjünk.

Több területen is szeretnék munkálkodni. Van, amihez az eddigi önkéntesként szerzett tapasztalat köt, van, amihez a szakmai végzettségem és munkatapasztalatom, és van, amihez ez is, az is. Vannak konkrét terveim és elképzeléseim, melyeket most nem fejtek ki, de röviden azért vázolnám a főbb csapásvonalakat. Szeretnék javítani a klub működési hatékonyságán, a projektek, feladatok átláthatóságán, jobb elosztásán, a központ és a területi szervezetek közötti kommunikáción. Szeretnék a területi szervezetek munkájához több segítséget nyújtani, hogy motiváltabban és hatékonyabban működhessenek. Szeretném szakmai téren az oktatási/szemléletformáló projekteket erősíteni, a szolgáltatások területén pedig a turisztikai vonalat fejleszteni, bővíteni.

Remélem az elmúlt időszakban végbement változások, személyi cserék után sikerül egy viszonylag állandó, hatékonyan együtt dolgozni tudó csapatot felállítanunk, amivel mi magunk és természetesen ti, a klub tagjai, támogatói (leendő tagjai és támogatói) is elégedettek lehettek.

Nyírő András - elnökségi tag

Torma Dániel - elnökségi tag

A Budapest belváros területi szervezet megalakulásakor léptem be a szervezetbe, majd ezzel párhuzamosan – mint a belvárosi területi
szervezet képviselője – bekapcsolódtam a közlekedésszakmai munkával foglalkozó közlekedési munkacsoportba. Az elmúlt években elsősorban ebben a munkacsoportban dolgoztam. Gyakorlatilag az egyetem mellett megtanultam egy szakmát az ide kötődő mérnököktől. Azóta papírom is van erről infrastruktúra építőmérnök képesítéssel.
Ezek során az évek során megértettem, hogy a Kerékpárosklub egyik legfontosabb – ha nem a legfontosabb – feladata a közlekedési célú
kerékpározás népszerűsítése, támogatása és érdekeinek érvényesítése. Elsősorban ezt tartottuk szem előtt az eddigi évek munkája során és szeretném, ha ezt a meggyőződését a Kerékpárosklub továbbra is megőrizné.

Töreki Attila - ellenörző bizottsági tag

Töreki Attila vagyok, 1972-ben születtem Budapesten. Korábban Csepelen laktam, 1997 óta pedig Angyalföldön. Egy lányom és két fiam van. Munkahelyemen nagy informatikai rendszerek üzemeltetését végzem.Teljesen semleges vagyok a politikában, nem foglalok állást politikai kérdésekben. A kerékpározás számomra azonban nem politikai, hanem közlekedési, sport és turisztikai kérdés.

2008 óta vagyok tagja a Magyar Kerékpárosklubnak, azóta részt veszek a munkájában. Elsősorban informatikai feladatokkal foglalkozom, segítem a honlap jobbítását. Emellett tagja vagyok a Területi Szervezetek és a Közlekedési Munkacsoport levelezési listájának, figyelem a folyamatban levő építési projekteket, próbálok azokhoz építő kritikával hozzászólni.

Amikor csak tudok, bringával járok dolgozni. A családom szinte minden tagja már MK tag. Baráti körben is buzdítok mindenkit a bringázásra és tagságra. Sokat dolgoztunk azon, hogy cégünk igazi bringabarát munkahely legyen. Célom a szabályzatok betartatása és a kommunikáció javítása az elnökség, a területi szervezetek és az önkéntesek között. Erősíteni szeretném az MK jelenlétét vidéken is. Kiemelten fontosnak tartom az önkéntesek munkájának támogatását. Vízióm, hogy az MK ne csak egy profi, szakmai szervezet legyen, hanem egy nagy taglétszámú, szerethető, jó együttműködő csapattá váljon.

Frissítve: 2015.05.15.: Az előző ciklusban EB tagként erőltettem az informatikai fejlesztéseket és önkéntesként is részt vettem benne. Rész vettem az MK rendszerei felmérésében. Összegyűjtöttem a jelenlegi alkalmazásaink és hozzáféréseink listáját. Nóri kapott egy új gépet, és most Emese is egy jó állapotú használt laptopot. Legalizáltuk a gépek operációs rendszereit. Megtettem a kötelező adatkezelői bejelentéseket a hatóság felé. Folyamatosan javítgatom a honlapot, és oktatom a munkatársakat.

Korábbi munkatársak

László János

 • pozíció: elnök
 • munkakör: közlekedésszakmai és az ezzel kapcsolatos kommunikációs munka irányítása

Sok év külföldi és belföldi vállalkozói munkával szakítva vezetem a szervezetet 2006 óta. Előtte is sok közösségi ügyben vettem részt aktívan, és pici gyerek korom óta kerékpározom. A fenntartható közlekedéssel kapcsolatos tapasztalataimat a Bécsben töltött éveim alatt szereztem. Célom, hogy a Magyar Kerékpárosklub a lehető legerősebb érdekérvényesítő és képviseleti szervezetté váljon. Ennek eléréséhez fontos, hogy nagyon sok tagunk legyen, ezért építjük ki a tagoknak járó kedvezmények - szolgáltatások sorát. Ugyancsak nagyon fontos, hogy a szakmai munkánk magas színvonalú és tudományosan megalapozott legyen. A legnagyobb örömöm ebben a munkában, hogy nagyon sok - az ügyért elkötelezett fiatal - aktivistával dolgozhatom együtt.

Barna Miklós

 • pozíció: szakmai tanácsadó
 • munkakör: műszaki és közlekedésszakmai feladatok előkészítése, kerékpártárolókkal kapcsolatos munkák

Bencze-Kovács Virág

 • pozíció: műszaki tanácsadó (2008. március - 2011. március)
 • munkakör: az MK közlekedési munkacsoportjának koordinálása; tervegyeztetés és véleményezés; részvétel önkormányzati és civil fórumokon

A Budapest Műszaki Egyetem Építőmérnöki karán végeztem városi és környezeti szakirányon. Két és fél évig dolgoztam úttervezőként egy mérnökirodában. Az egyetem utolsó évében és a mérnökirodai munkám során ismerkedtem meg a kerékpárral, mint közlekedéstervezési feladattal. Látva sok más nagyváros kerékpáros kultúráját, célom az, hogy hazánkban is elterjedt, elfogadott közlekedési alternatíva legyen a kerékpározás. Ehhez az önkormányzatok és a tervezők szándéka és összehangolt munkája szükséges. Ennek érdekében a Magyar Kerékpárosklub műszaki tanácsadójaként a legaktuálisabb hálózatfejlesztéseket igyekszem nyomon követni és a tervezési folyamatban a kerékpárral közlekedők érdekeit képviselni.

Buday Bence

Pozíció: kampányszervező és projektfelelős

Munkakör: rendezvényszervezés, közlekedési és kommunikációs munka támogatása

Törzsgyökeres óbudainak érzem magam, de laktam és tanultam Szegeden, a finnországi Turkuban, jelenleg Bel-Budán, dolgozni pedig 2018 szeptembere óta a Magyar Kerékpárosklub 13. kerületi irodájába járok. Szent meggyőződésem, hogy a városon belüli közlekedés legrugalmasabb, leggyorsabb, legolcsóbb, legkisebb helyigényű, ezért legversenyképesebb eszköze a bicikli. Véleményem szerint Buda hegyei simán bejárhatók két keréken is. Nap végén dombra kell feltekernem a bevásárlás intézéséhez, majd egy kicsit még tovább, hogy hazaérjek. Mikor valami miatt nem kerékpárral indulok útnak, villamosra vagy buszra szállok, de az is előfordul, hogy autóba ülök. Utóbbit igyekszem minimálisra szorítani, mert úgy gondolom, a személyautó nem városba való jármű. Egy barátságos középvállalkozásnál töltött kétéves tanácsadói munka után jelentkeztem a Kerékpárosklubhoz, hogy intézményesítsem és strukturáljam a tanulmányaim és szakmai tapasztalataim során szerzett, helyi fejlesztésekhez és a városi közlekedés javításához kapcsolódó ismereteimet, oldjam a közlekedők közötti ellentéteket, valamint, hogy kampányszervezőként a kommunikációs, projektfelelősként a szakmai-közlekedési munkacsoport feladatait támogathassam eddig fel nem merült szempontokkal és kapacitásaimmal.

Dormán Emese

 • pozíció: kommunikációs munkatárs
 • munkakör: marketing, honlap és közösségi média szerkesztése
 • Glász Attila

  • pozíció: közlekedésszakmai tanácsadó
  • munkakör: közlekedési ügyekkel kapcsolatos szakmai munka, Közlekedési Munkacsoport vezetése

  Dr. Győriványi Bálint

  • pozíció: főtitkár
  • munkakör: az operatív működés koordinálása, az egyes tevékenységi területekre vonatkozóan a jövőbeni összehangolt célkitűzések előkészítése és egyeztetése az Elnökséggel, valamint az elfogadott stratégia végrehajtásának irányítása és ellenőrzése

  Halász Áron

  • pozíció: kommunikációs vezető, szóvivő
  • feladatkör: kampányok tervezése és vezetése, sajtófelelős közösségi média manager, I Bike Budapest mozgalom szervezése, események rendezés

  Harkay Lukács

  • pozíció: projektvezető, főszerkesztő (2010. okt- 2012. ápr)
  • munkakör: EU-s projektek dokumentációinak elkészítése, hazai megvalósításuk kidolgozása, nemzetközi kapcsolattartás; honlap és közösségi oldalak szerkesztése

  Horváth Krisztina

  • pozíció: műszaki tanácsadó
  • feladatkör: Tervvéleményezés, javaslattétel, területi szervezeteken keresztül a lakossági vélemények becsatornázása
  • bemutatkozás

  Kilián Zsolt

  • pozíció: közlekedésszakmai tanácsadó
  • munkakör: közlekedési ügyekkel kapcsolatos szakmai munka, Közlekedési Munkacsoport vezetése

  Márkus Ildikó

  • pozíció: projektmunkatárs
  • feladatkör: Bringázz a Munkába kampány koordinációs feladatai

  Molnár Berta

  • pozíció: közlekedésszakmai tanácsadó
  • munkakör: tervvéleményezés, konzultáció tervezőkkel, önkormányzatokkal, fejlesztések követése a kerékpáros közlekedés szempontjainak érvényesítése érdekében

  Müller Kinga

  • pozíció: projektfelelős, főtitkár-helyettes
  • feladatkör: STARS-UNIQA program szervezése, irodai munka szervezése, partneri kapcsolattartás

  Myat Kornél

  • pozíció: kommunikációs tanácsadó, kommunikációs-munkacsoport vezető
  • munkakör: az MK kommunikációjának, pr tevékenységének szervezése, tervezése, koordinálása; kampányok kommunikációs feladatainak lebonyolítása

  A kerékpározást 6 évesen egy zöld Camping kerékpáron kezdtem (a háromkerekűs időszakot leszámítva). Azóta hol közelebbi, hol távolabbi kapcsolatot ápolok a kétkerekű járgányokkal. A kommunikációval csak később kerültem kapcsolatba, 2006-ban Pécsett végeztem kommunikáció és magyar szakon. Ezt követően pr-tanácsadóként, sajtófőnök- helyettesként, stratégiai tervezőként dolgoztam különböző cégeknél és minisztériumokban. Jelenleg kommunikációs tanácsadóként segítem a Magyar Kerékpárosklub munkáját, annak érdekében, hogy még sikeresebbek lehessünk a kerékpáros közlekedés népszerűsítésében, az élhető és szerethető városi élet alapfeltételeinek- például a békés együtt közlekedés - megteremtéséért végzett munkánkban. Emellett kommunikációt oktatok a Zsigmond Király Főiskolán és próbálok időt szakítani a disszertációm megírására is.

  Pap Alexandra

  • pozíció: irodavezető
  • munkakör: Pénzügyekkel kapcsolatos ügyintézés; Munkaszervezés, HR, irodavezetői feladatok ellátása; Tagsággal kapcsolatos ügyintézés

  2006-ban végeztem a Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi karán, Marketing és Német szaknyelvi tanár szakirányon. Első munkahelyem egy kerékpár nagykereskedés volt, ahol külkreskedelmi ügyintézőként dolgoztam. Ezután egy épület-villamossággal és -automatizálással foglalkozó cégnél segítettem az ügyvezető munkáját. 2008-ban majd egy évig Dél-Amerikában önkénteskedtem, és világot láttam. 2009 szeptembertől dolgozom az MK-ban. Fontos számomra a precíz, magas színvonalú, jól szervezett munkavégzés és a jó hangulatú csapatmunka. A Kerékpárosklub jó hírnevének és ismertségének öregbítésére, tagjaink teljes elégedettségére törekszem.

  Papp Krisztina

  • pozíció: projektvezető
  • munkakör: Bringázz a munkába! kampány menedzselése; Helyben vedd meg! kampány menedzselése

  A Pécsi Tudományegyetem pszichológia szakán végeztem. Pszichológusként hajléktalanok rehabilitációs intézményében, valamit egy drogrehabilitációs intézményben kezdtem pályafutásomat terápiás és közösségi rehabilitációs tevékenységek menedzselésével. Később dolgoztam drogprevenciós területen; enyhe értelmi fogyatékos, magatartászavaros, tartós nevelt gyerekek komplex pszichológiai segítésének megszervezésén és kivitelezésén; fiatalkorú fogva tartottak számára tartottam társadalmi és munkaerő piaci integrációjukat elősegítő tréninget, valamint főként szociális szférában dolgozó szakemberek számára a munkájukat különféle területeken támogató tréningeket. A civil szférában 2008 óta dolgozom. Főként menekülteket illetve migránsokat megcélzó projekteket koordináltam, emellett hátrányos helyzetű fiatalokkal és rasszizmus ellen küzdő projekteken dolgoztam. A Kerékpárosklubban két szemléletformáló kampány menedzselése a feladatom, vagyis a projektekhez kapcsolódó hosszú- és rövidtávú projekttervek kialakítása és megvalósítása, kapcsolattartás a projektpartnerekkel, a szükséges dokumentációk elkészítése.

  Radics Miklós

  • pozíció: közlekedésszakmai tanácsadó

  Szemere László

  • pozíció: rendszergazda
  • munkakör: teljes informatikai rendszer karbantartása; webfejlesztés

  Varga Andrea

  • pozíció: projektvezető
  • feladatkör: projektmenedzsment, turisztika, rendezvényszervezés

  Wolf Péter

  • pozíció: műszaki tanácsadó
  • munkakör: kerékpártárolókkal kapcsolatos munkák; egyéb közlekedési témák

  A Budapest Műszaki Egyetem Építőmérnöki karán végeztem geotechnika fő-, illetve út- és vasúttervezés mellékszakirányon. Az egyetem alatt és a diploma megszerzése után ezen a szakterületen dolgoztam tervezőmérnökként. Az MK közlekedési munkacsoportjának munkájában 2007 vége óta veszek részt. 2009 szeptemberétől dolgozom a Klubban megbízási szerződéssel. Feladatom a kerékpártárolókkal kapcsolatos koordinációs, tanácsadói, tervezői munka, illetve közreműködés a közlekedési témákban.

  Zöldi B. Aliz

  • pozíció: kontroller
  • munkakör: projektek pénzügyi elszámolása, költségvetés, kontrolling

  2007-ben végeztem a Budapesti Corvinus Egyetemen számvitel szakos közgazdászként, közgazdász tanárként és német üzleti-gazdasági szaknyelv tanárként. Az egyetem alatt dolgoztam könyvelő-segédként, segédedzőként, tanítottam középiskolásokat, főiskolásokat, utána kontrollerként helyezkedtem el egy multinál, amit elég gyorsan megelégeltem, utam innét az MK-hoz vezetett. Célom és legfontosabb feladatom az MK pénzügyei szabályosságának, problémamentességének folyamatos ellenőrzése, ezáltal a klub által végzett rendkívül fontos szakmai tevékenység megfelelő hátterének biztosítása.

  Zubor-Czirják Emma

  • pozíció: asszisztens
  • munkakör: tagsági ügyintézés, rendezvényszervezés

  Oszd meg kerékpáros élményeidet

  Használd instagramon fotóid alatt a #kerekparosklub hashtaget és oszd meg a többiekkel merre tekertél, milyen kerékpáros fejlesztésekben botlottál a városban vagy ha részt vettél egy kerékpárosklub által szervezett rendezvényen.