Facebook Instagram Youtube

Két új mérnökkel erősített a Kerékpárosklub

Két új mérnökkel erősített a Kerékpárosklub
2021.07.22
Sokan emlékezhettek, hogy korábbi mérnökünk, Molnár Berta BKK-s átigazolása után új vezetőt kerestünk a Közlekedési Munkacsoportunk élére. Örömmel számolhatunk be róla, hogy - főleg a 2020-ban kiemelkedő adó 1%-os - támogatásaitoknak és stabil pénzügyi helyzetünknek köszönhetően nem egy, hanem két mérnökkel erősítettük az irodai csapatunkat. Emődy Barbara építőmérnök és Horváth Krisztina építész- és településmérnök érkezésével több időt fordíthatunk a vidéki kerékpározás fejlesztésére, területi szervezeteink ügyeire és nagyobb erővel dolgozhatunk a városok és közutak fejlesztésével foglalkozó intézményekkel. Egy fős növekedésünk nagy lépés a Kerékpárosklubnak, de nem szeretnénk itt megállni. Továbbra is bízunk a támogatásaitokban, önkéntes mérnöki és rendezvényes segítségetekben, területi szervezeti részvételetekben, hogy minél több utat tehessünk együtt bringázhatóbbá. Most pedig következzenek új mérnökeink bemutatkozásai!

Emődy Barbara, Közlekedési Munkacsoport vezető:


Emődy Barbi vagyok, építőmérnök. A kezdetektől fogva utat tervezek, először csak asszisztensként, majd fő- és irányítótervezőként. Az évek során nagy tapasztalatra tettem szert nem csak a tervezésben, hanem a megbízókkal, hatóságokkal való egyeztetésben is.

A repertoáromban minden előfordul: földút, autópálya, völgyhíd, alagút – de a kedvencem mindig is a belterületi tervezés volt. Mindig nagy kihívásnak éreztem, hogy megtaláljam azt a megoldást, amelyben az összes közlekedési mód megfér egymás mellett, persze kisebb-nagyobb kompromisszumok árán.

Beiratkoztam a Kertészeti Egyetem tájépítész szakára is, ahol 5 évből 4-et végeztem el, amely aztán nagy hatással lett a későbbi éveimre. Onnantól fogva a tervezés során már a közlekedési eszközök helyett az embert állítottam a központba. Arra törekedtem, hogy ő érezze jól magát, függetlenül attól, hogy milyen közlekedési módot választott. Ezt tovább erősítették a külföldi tapasztalataim, ahol olyan magas színvonalú köztereket, városrészeket jártam be, amelyek példaértékűvé váltak a számomra. Elkezdtem gondolkodni azon, hogy mitől válik egy város élhetővé, és a napi munkába járás élményszerűvé.

Most pedig itt vagyok, a klub mérnöke lettem. Azért hagytam ott a tervezést, mert ott évekig tart egy projekt megvalósítása, hiszen a tervek elkészítése, és engedélyezése tényleg sok időt vesz igénybe. Én azonban arra vágytam, hogy minél több projektben elmondhassam a véleményem, és ezzel is elősegíthessem a fenntartható várospolitika és ezzel együtt a kerékpározás térnyerését.

A célom az, hogy a döntéshozókkal már meglévő kapcsolatokat tovább erősítsem. Megbízható és magas színvonalú munkával azt szeretném elérni, hogy a Magyar Kerékpárosklub már a tervezési feladatok kiírásánál ott legyen, és így a kezdetektől fogva képviselhessük és érvényesíthessük az érdekeinket. Megkerülhetetlen szereplőivé váljunk a fejlesztéseknek, ezzel biztosítva a kerékpározhatóság és élhető városok fejlődését. Mert „ahol jó kerékpározni, ott jó élni!”

Horváth Krisztina:


Sziasztok!

Kriszti vagyok, a Kerékpárosklub mérnöke, és kiemelt feladatom a Budapesten kívüli területek bringabaráttá tételének elősegítése.

Hivatásomat tekintve építész- és településmérnök vagyok. Céltudatosan döntöttem a településtervezés mellett a komplexitása, a szakágakkal való együttműködés lehetőségei miatt, mert a részletek ugyanannyira érdekelnek, mint a teljes egész.

2017-ben csatlakoztam önkéntesnek a Kerékpárosklub székesfehérvári területi szervezetéhez, és azóta is igyekszem erősíteni.

Számomra a bringa nem csak közlekedési, szabadidős és munkaeszközként jelenik meg a mindennapjaimban, hanem mint a jelenlegi települési környezet-, és klímavédelem 21. századi egyik legegyszerűbb és legfontosabb eszköze a változások eléréséhez.

Az utóbbi idők szerencsés együttállásainak következtében, a kerékpárral való közlekedés mind hivatásforgalmi, mind rekreációs céllal egyre felkapottabbá vált, de ez divathullámként eltűnhet, hacsak nem vagyunk továbbra is elég hangosak, és nem váltunk teljesen paradigmát hosszútávon.

Vidékiként látom, hogy a főváros talán előrébb jár ezen úton, és ezzel szemben a települések többsége még mindig egyszerű infrastrukturális beruházási projektként tekint a kerékpáros fejlesztésekre.

Célom, hogy szemléletet váltva, a háttérbe szorult előnyök is prioritást élvezzenek, és hatalmas nagy lehetőségként tekintsünk a kerékpáros közlekedés támogatására, mint közjóra. Hiszen az egyéni hasznok mellett - mint, hogy olcsó, gyors, egészséges és környezetbarát -, társadalmi szinten is jelentős a bringával való közlekedés, hiszen jóval kisebb mértékben foglalja a közterületeinket és elhanyagolható a környezetterhelése.

Tehát ha bringára pattanunk, akkor nem csak magunknak teszünk jót, hanem a családunknak, szomszédunknak és másoknak is, úgyhogy hajrá!




 

Tetszett a cikk? Maradjunk kapcsolatban!

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!

Kapcsolódó hírek

Baleset-, felelősség- és lopásbiztosítás is jár Kerékpárosklub tagsághoz - itt vannak a részletek!

Kerékpárosklub tagsággal a baleset- és felelősségbiztosítás mellett már biciklilopásra is jár kártérítés az ezt választó tagjainknak. A Kerékpárosklub és a Posta Biztosító közti együttműködésnek köszönhetően többféle értékre biztosíthatjátok kerékpárotokat, az eddigiekkel megegyező áron, további választható extrákkal. Mindeközben a tagsággal több száz kedvezményt is igénybe vehettek, ha utaznátok, vásárolnátok vagy szervizelnétek. Sőt a jogsegély szolgáltatásunk is segít, ha bajba kerülnél. A bringás fejlődésért végzett munkát természetesen továbbra is támogathatjátok biztosítás nélküli tagsággal is.

2019.04.01 |  aron
Itt a téli tagsági akciónk ajándék maszkkal és 87 értékes nyereménnyel. Maradjunk együtt!

Ugye, hogy a biciklizés nem évszakfüggő? Ráadásul, ha november 9. és december 6. között lépsz be a Magyar Kerékpárosklubba akár újonnan, akár tagságodat meghosszabbítóként, garantált maszk és további 87 ajándék egyike lehet a tiéd.

2020.12.02 |  aron
Itt vannak az őszi tagsági akciónk nyertesei

Kisorsoltuk 17 nagylelkű partnerünk tagsági akciónkra felajánlott 87 remek ajándékát. November 9. és december 7. között 727-en váltottak először vagy hosszabbítottak meglévő éves Kerékpárosklub tagságot, ami rekordnak számít a téli tagsági akcióink történetében. Köszönjük nektek, hogy egész éves munkánkat támogatjátok. Garantált ajándék bringás szövetmaszkkal és további 87 értékes nyereménnyel háláljuk meg segítségeteket. A több mint félmillió forintos összdíjazású játékban bringás kiegészítőket tartalmazó ajándékcsomagok, tömörgumik és táskák, valamint szálláshelyek, múzeumbelépők és további élményajándékok is gazdára találtak.

2020.12.10 |  aron