Facebook Instagram Youtube

Hírek: demonstráció

Több mint 80 biciklivel tiltakoztunk a Bubi bezárása ellen a BKK székházánál
A Magyar Kerékpárosklub felhívására vasárnap – gyülekezésmentes egyéni akcióként – több mint 85 Bubit lakatoltak a BKK székháza elé a közbringa-rendszer hétfői bezárása miatt tiltakozva. Bár ideje felújítani a Bubit, a szükségtelenül hosszú leállás elveszi az egészséges közlekedés lehetőségét azoktól, akik Bubival kerülték volna el a fertőzésveszélyt – üzente az akcióval a Kerékpárosklub.
2020.11.30 |  aron
Köszönjük! 25000-en voltak a vasárnapi I bike Budapest bringás felvonuláson
A szervezők és rendőrök szerint 25000-en voltak a vasárnapi I bike Budapest bringás felvonuláson, 10 kilométeren kígyózott a menet. A Magyar Kerékpárosklub által szervezett örömtekerés és demonstráció célja olyan várost csinálni Budapestből, ahol gyerekektől idősekig bárki biciklire tud ülni. A legfrissebb forgalmi adatokból látszik, hogy Budapest lakói idén is többen közlekednek biciklivel, mint egy éve. A Kerékpárosklub azt szeretné, hogy a város bringabarát fejlesztése végre vegye fel a lakói tempóját, ne legyenek útfelújítások kerékpárosbarát fejlesztés nélkül. 
2018.04.23 |  aron
Több mint tízezer embert várunk a vasárnapi I bike Budapest bringás felvonulásra (sajtóközlemény)
Több mint tízezren jelezték, hogy ott lesznek a vasárnapi I bike Budapest bringás felvonuláson. A Magyar Kerékpárosklub által szervezett örömtekerés és demonstráció célja olyan várost csinálni Budapestből, ahol gyerekektől idősekig bárki biciklire tud ülni. A legfrissebb forgalmi adatokból látszik, hogy Budapest lakói idén is többen közlekednek biciklivel, mint egy éve. A Kerékpárosklub azt szeretné, hogy a város bringabarát fejlesztése végre vegye fel a lakói tempóját, ne legyenek útfelújítások kerékpárosbarát fejlesztés nélkül. A felvonulás ideje alatti lezárások miatt nem érdemes autóval a belvárosba menni, hívja fel a figyelmet a klub.
2018.04.20 |  aron
Biciklibe öltözik az ország - a hétvégi felvonulások listája
Csatlakozz a bringás forradalomhoz, gyere felvonulni!
2017.04.19 |  aron
Több mint ezren tekertünk az élhetőbb Bartók Béla útért!
1100-an tüntettünk a helyi érdekeltségekkel közösen a Bartók Béla úti kerékpársávok és szélesebb járdák megépítéséért. A főváros titokban lesöpörte a mindenkinek kedvező terveket az asztalról, akár a járdák szűkítésének árán is.
2016.07.12 |  aron
10000-en tekertünk az átjárható Lánchídért és metrópótlás utáni kerékpársávokért a I bike Budapest bringás felvonuláson
Köszi minden résztvevőnek és rendezőnek! A szervezők és a Rendőrség becslése szerint több mint 10000-en vettek részt az I bike Budapest bringás felvonuláson, amit az átjárható Lánchídért és a bringasávokkal élhetőbbé tett Üllői útért tartottunk szombaton. Az I bike Budapest megmutatja, milyen jó hely az a város, ahol fiataloktól idősekig bárki bringára tud ülni. De ez nem csak egy hétvégi program. Szeretnénk, hogy az év másik 364 napján is bringás város legyen Budapest! Ehhez három dolgot kérünk a városvezetéstől, három olcsó, de nagyon sokat számító dolgot – mondta a menetet lezáró hagyományos bringaemelés előtt Halász Áron főszervező.
2022.04.27 |  aron