Facebook Instagram Youtube

Tízezren tekertünk az I Bike Budapesten, meghirdettük a Bringás Rekord Hetet!

Tízezren tekertünk az I Bike Budapesten, meghirdettük a Bringás Rekord Hetet!
2017.04.24
Ijesztően havasan indult a hét, mégis megtelt a városligeti nagyrét, kb 10000-en jöttetek el a szombati I Bike Budapest bringás felvonulásra az esős előrejelzés ellenére. Köszönet a régi és új bringásoknak, akik eljöttek. Külön pacsi a családosoknak, és aki hozott magával egy új embert. Óriási hála minden matricaosztásban, plakátozásban és rendezésben segítő önkéntesnek, aki segített összehozni a felvonulásunkat, amivel a bringázás terjesztését és a város kerékpárosbaráttá tételét céloztuk meg. Köszi a bringás mozgalmat évek óta támogató holland nagykövetnek, aki nyugdíjba vonulása előtt még megnyitotta a felvonulást. A forradalom nem ért véget a bringaemeléssel, a most induló Bringás Rekord Héttel szintet lép az I Bike Budapest. Mondjuk a részleteket.

Ijesztően havasan indult a hét, mégis megtelt a városligeti nagyrét, kb 10000-en jöttetek el a szombati I Bike Budapest bringás felvonulásra az esős előrejelzés ellenére. Köszönet a régi és új bringásoknak, akik eljöttek. Külön pacsi a családosoknak, és aki hozott magával egy új embert. Óriási hála minden matricaosztásban, plakátozásban és rendezésben segítő önkéntesnek, aki segített összehozni a felvonulásunkat, amivel a bringázás terjesztését és a város kerékpárosbaráttá tételét céloztuk meg. Köszi a bringás mozgalmat évek óta támogató holland nagykövetnek, aki nyugdíjba vonulása előtt még megnyitotta a felvonulást. A forradalom nem ért véget a bringaemeléssel, a most induló Bringás Rekord Héttel szintet lép az I Bike Budapest. Mondjuk a részleteket.

Fotó: Soós Bertalan / Magyar Kerékpárosklub

A budapesti felvonulás, illetve az egész hétvége – Debrecen, Szeged, Székesfehérvár és a többi város megmozdulása – jelzi a bringás közlekedés és élhetőbb városok iránti országos igényt, amit már nem lehet mutatványfejlesztésekkel kielégíteni. Szükség van a régi és elavult bringautak átépítésére, a városi forgalomcsillapításra, a Lánchíd átjárhatóságára, a Bartók Béla úti bringasávokra, minden korosztály és társadalmi csoport számára vonzó úthálózatra. Itt olvashatod, miért ez volt az útvonal. A Magyar Kerékpárosklub ezért dolgozik, számítunk rátok a csatában!

Támogasd 1%-oddal a bringás fejlődésért dolgozó Magyar Kerékpárosklubot! Részletek itt.

Teljes fotóalbumunkat a facebook-on találod, de várjuk albumaitok linkjeit kommentben, az I Bike Budapest oldalon, képeiteket az Instagramon és fb-on #ibikebp hashtag-gel osszátok meg! Addig is tegeld be magad ezen a fotón, ha itt voltál!

Küldjétek el videóitok linkjét, vagy a fájlokat egy fájlküldővel az ibikebudapest[kukac]kerekparosklub[pont]hu-ra, idén is közösségi videót csinálunk!

Szerezd be I Bike Budapest pólódat, pulóveredet, esőkabátodat, vagy táskádat! Részletek itt.

Mi következik most?

Szintet lépünk, és rekordot szeretnénk dönteni. Elindítjuk a Bringás Rekord Hetet, jövő szombatig biciklire szeretnénk ültetni mindenkit, aki látott már kerékpárt. Várjuk közösségek, iskolák, hivatalok, cégek, szervezetek csatlakozását. Első lépésként facebook eseményünk (KATT IDE) meghirdetésében kérünk segítséget, amiben leírtuk a csatlakozási pontokat. Van bőven, mindenki megtalálja a neki valót.

A legfontosabb feladat a tiéd: vedd rá munkatársadat, rokonodat, barátaidat, hogy próbálják ki a biciklizést. Olyan összefogást építünk, amivel könnyebb lesz elérni Budapest 2030-ra kitűzött célját, a 10%-os kerékpáros forgalmi arányt. Jövőre országossá szeretnénk bővíteni a kampányt. Az I Bike Budapest, a jövő bringás városának nagykövetei Ti vagytok. Ti, akik hétfőtől vasárnapig biciklivel mentek dolgozni, iskolába, szórakozni, bevásárolni, pihenni. Mi már most megköszönjük nektek a városok jobbá tételét, de a hála egyre csak terjedni fog. De ehhez bele kell tennünk, amit tudunk.

- Mivel segíthetsz?

Járj bringával a héten, és vegyél rá több embert is. Hívd meg őket az eseménybe, terjesszék ők is. Állíts be bringás profilképet, használd az elérhető kommunikációs csatornákat!

Szervezetként, cégként, intézményként gondolkodj el azon, hogy segíthetnéd munkatársaid bringás közlekedését. A Kerékpárosklub szívesen ad tanácsokat, kérdezz bátran. Toborozz résztvevőket, támogasd kedvezményekkel a bringázókat! Csatlakozó szervezeteket kirakjuk az eseménybe. Legyen hosszú a büszkeséglista!

- Számolj be az eredményekről!

Tölts fel képet az eseményünkbe, írj beszámolót közösségi oldalaidon, honlapokon. Instagramon, facebookon használd az #ibikebp és a #bringashet hashtag-et. Küldd el nekünk!

Programokat is hirdetünk, figyeljétek az oldalunkat! A rekord hét sikerességét a bringás mozgalom által régóta követelt, és télen megvalósult kerékpáros forgalomszámlálókon is mérni tudjuk. (Itt és itt) A hét folyamán programokat szervezünk, és kezdők számára is adunk majd tanácsokat, úgyhogy tényleg csak egy bringa kell a részvételhez.

Támogasd a céljainkat!

Miközben a politikai zaj egyre durvább, az árkok egyre mélyebbek, szerencsére a kerékpározásért még mindig össze tudnak fogni a legkülönbözőbb emberek, amit meg kell őriznünk. A Kerékpárosklubnál Budapest-programunk megvalósításáért, több milliárd forint EU-s forrás hatékony elköltéséért, bringabarát KRESZ-módosításért dolgozunk. Munkánk szakmai függetlensége és fenntarthatósága viszont csak a te támogatásoddal maradhat fent az egyre feszültebb civil világban.

Csak akkor tudunk a hidak átjárhatóságáért, vonzó és biztonságos bringasávokért, kötelező előzési oldaltávolságért, kerületek közti kapcsolatokért, az elavult infrastruktúra vagy a közbringa-rendszer fejlesztéséért küzdeni, ha segítesz.

Csatlakozz a klubhoz, segíts 1%-oddal! 

Lépj be, legyél aktív a közösségben, területi szervezeteinkben! Alig kell tenned valamit, 1%-os támogatásod mégis az egyik leghatékonyabb segítség.

Május 22-ig nem vagy elkésve! Támogasd a bringás fejlődésért végzett munkánkat adód 1%-ával. Mi ezért a pozitív - és nem csak budapesti - jövőért dolgozunk a Magyar Kerékpárosklubnál. Ha kell a tárgyaló- és tervezőasztaloknál, ha kell a médiában, vagy az utcán, területi szervezeteinkben, veletek. A bringás ügy erejét Ti adjátok, és így mindenre képesek vagyunk. A munka folytatásához szükség van 1%-os támogatásotokra és hogy minél több tagja legyen a klubnak. Egy állami pénzektől független, valódi civil szervezetet építünk, amit azok tartanak el, akikért dolgozik.

Kattints ide az 1% infókért!

Szerezz I Bike Budapest pólót, pulóvert, esőkabátot, táskát!

A bringás ügy támogatását kifejezhetitek I Bike Budapest adománypóló beszerzésével is.

Minden termék itt.

Maradjunk kapcsolatban, kövess minket más felületeken is!


Maradj aktív!

Jelentkezz önkéntesnek egész évre itt.

Csatlakozz területi szervezeteinkhez, segíts helyi ügyeken, biztosítsd a klub éves munkáját tagságoddal.

A Kerékpárosklub hírlevelére a honlapon, a jobb oldali boxban tudsz feliratkozni. 

Döntsünk rekordot!


Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?
Add nekünk adód 1%-át! Adószámunk: 18245402-2-41. További infók az 1%-ról.

Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod. Helyi szervezetekhez csatlakozhatsz és rengeteg szolgáltatás, kedvezmény, biztosítás is jár érte az egész országban. Belépéshez kattints ide!

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron