Facebook Instagram Youtube

Hírek: Érdeklődőknek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve
A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.
2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon
2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.
2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét
Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!
2021.02.03 |  aron
Támogasd 1%-oddal a bringás fejlődésért végzett munkánkat! Adószámunk: 18245402-2-43
Szakmai munkánknak alapja, hogy megőrizhessük függetlenségünket. A stabil pénzügyi helyzet megteremtése nélkületek megvalósíthatatlan. Köszönjük mindenkinek, aki figyelemmel kíséri munkánkat és adója 1%-ával támogat bennünket.
2021.01.14 |  aron
Területi szervezeteink vezetőivel összegeztük 2020-at és készültünk 2021-re
Ahogy szinte az egész tavalyi évben, úgy most is a neten találkoztunk az éves szervezetfejlesztő napunkra területi szervezeteink vezetőivel. 2020 egy nehéz, sok csoportunknak leállást okozó, máshol viszont az egyik legsikeresebb és legpörgősebb évünk volt. Harmincnégyen - helyi vezetők, régi és új irodai dolgozók, elnökségi tagok - jöttünk össze szombaton a webkameráink előtt.
2021.01.26 |  aron
Baleset-, felelősség- és lopásbiztosítás is jár Kerékpárosklub tagsághoz - itt vannak a részletek!
Kerékpárosklub tagsággal a baleset- és felelősségbiztosítás mellett már biciklilopásra is jár kártérítés az ezt választó tagjainknak. A Kerékpárosklub és a Posta Biztosító közti együttműködésnek köszönhetően többféle értékre biztosíthatjátok kerékpárotokat, az eddigiekkel megegyező áron, további választható extrákkal. Mindeközben a tagsággal több száz kedvezményt is igénybe vehettek, ha utaznátok, vásárolnátok vagy szervizelnétek. Sőt a jogsegély szolgáltatásunk is segít, ha bajba kerülnél. A bringás fejlődésért végzett munkát természetesen továbbra is támogathatjátok biztosítás nélküli tagsággal is.
2019.04.01 |  aron