Facebook Instagram Youtube

350 rendezőt keresünk az I Bike Budapest felvonulásra!

350 rendezőt keresünk az I Bike Budapest felvonulásra!
2022.03.21
Az április 23-i I Bike Budapest megtartásának feltétele, hogy 350 önkéntes rendező segítse a felvonulás gondtalan lebonyolítását. Ők azok, akik a menet elején indulnak, majd megadott helyeken leállva biztosítanak 1-1 kereszteződést, közlekedési csomópontot. A menet végéhez csatlakozva ők zárják a felvonulást. Önkéntes rendező csapatunk a felvonulás lelke. Jelentkezzetek rendezőnek, nagyon nagy szükség van rátok!

Ki lehet rendező?

  • Aki legalább 17 éves.
  • Aki vállalja hogy a felvonulás alatt az önköltségi áron (kb. 1000 Ft lesz) megvásárolt rendezői pólóban segíti a lebonyolítást.
    (Ha már van narancssárga I Bike BP rendezői pólód, és nem kérsz újat, akkor jelezd a jelentkezésben.)
  • Aki egyetlen korty alkoholt sem iszik a felvonulás alatt és előtt.
  • Aki ha kell, hidegvérrel, pártatlanul és hatékonyan le tud rendezni egy autós-bringás, gyalogos-bringás vitát úgy, hogy utána mindenki szeret mindenkit.
  • Aki fontosnak érzi, hogy a gyalogosoknak és tömegközlekedőknek a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozza a résztvevők öröme.
  • Aki hajlandó komolyan dolgozni 2-3 órát azért, hogy az I Bike Budapest-et az egész város szeresse.
  • Aki április 23-án már 11:00-ra el tud jönni a városligeti Királydombra egy kb. 2 órás, heverészős eligazításra. Ne késs! 
  • Aki esőben is eljön. (Tényleg! A bringázás nem időjárásfüggő, a felvonulás viszont rendezőfüggő.)
  • Aki nem szenved rendőrfóbiában, vagy könnyen uralkodik rajta és örömmel együtt tud működni a rendőrökkel is.
  • Aki képes együtt dolgozni olyanokkal, akivel másban talán nem ért egyet, de a bringázás közös ügyük

Mit kapsz cserébe?

  • Egy egyre bringásabb várost, neked is köszönhetően
  • A bringás körökben legbüszkébben hordható pólót
  • A legtöbb és legjobb bringaemeléseket útközben
  • Élményt, barátokat, óriási köszönetet

A rendezők az I Bike Budapest legfontosabb láncszemei. Ekkora felvonulás egy kétmilliós városban lehetetlen nélkülük. Nekik köszönhető, hogy más nagy rendezvényektől eltérően itt nincsenek óriási fennakadások a városban, figyelni tudunk a nem felvonulókra is.

A 11:00-ás eligazításon csapatokat szervezünk a rendezőkből, akik konkrét feladatokat kapnak. Többek közt olyanokat, mint a résztvevők starthelyhez terelése, egy villamos áthaladásának biztosítása, zűrösebb kereszteződésekben a gyalogosok átsegítése, vagy bizonyos útszakaszok és a járdák elzárása a bringások elől. Együttműködünk a BKK forgalomirányítóival és a Rendőrséggel is.

A menet elején mindig a megkülönböztetett színű pólós rendezők indulnak, és mindenki az előre megbeszélt hely előtt válik le, majd a menet végéhez csatlakozik, amikor az elhaladt előtte. Így egyetlen megszakítással nyugodtan végig tudod tekerni te is a felvonulást, nem maradsz ki semmi jóból. A rendezők egy tömbben haladnak, őket megelőzni, tőlük lemaradni nem lehet.

A visszajelzéseitek alapján minden évben igyekszünk több újítást bevezetni, ami hatékonyabbá, könnyebbé és egyszerűbbé teszi az előkészületeket és az I bike Budapest lebonyolítását. Segítjük a csapatos jelentkezéseket.
 

Hogyan jelentkezhetsz?

Kérdőívben:

Töltsd ki az alábbi kérdőívet, amit ezen a linken is elérhetsz.

 

Tudnivalók a jelentkezés menetéről:

Ha a barátaiddal többen jönnétek, akkor külön-külön mindannyian jelentkezzetek! Mások nevében feladott jelentkezést nem fogadunk el. Lehettek együtt, ezt majd a gyűlésen jelezzétek. 

Jelentkezésedet az elküldése után automatikusan elfogadjuk, nem küldünk email-es értesítőt.

Ha időben jelentkeztél, és nem kaptál negatív választ, akkor biztos lehetsz benne, hogy rendező vagy. Írd be a naptáradba! Értesítést csak az I Bike Budapest hetének közepe felé küldünk fontos tudnivalókkal.

Bocs a sok katonás szabályért, de a tapasztalatok szerint ettől megy minden zökkenőmentesen.


Mivel segíthetsz addig?

Ha nem lesztek rendezők, akkor is tudtok segíteni.

Hívjátok meg ismerőseiteket a facebook-on! Tegyétek be az eseményt csoportokba, osszátok meg a hírt, személyesen és online is, ahol lehet!

Osszatok matricát, nyomtassatok otthon szóróanyagokat, terjesszétek a plakátokat! Részletek itt.


Nagyon számítunk rátok! Ha nem lennénk meg elegen, akkor lefújnánk az egészet. Találkozunk április 23-án!

Köszi,

Áron, Bence, Kükü, Sinya és a főszervezői csapat


2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2021(fent):




Figyelem

Támogasd adód 1%-ával a Magyar Kerékpárosklub bringás fejlődésért végzett munkáját!



Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Több mint 80 biciklivel tiltakoztunk a Bubi bezárása ellen a BKK székházánál

A Magyar Kerékpárosklub felhívására vasárnap – gyülekezésmentes egyéni akcióként – több mint 85 Bubit lakatoltak a BKK székháza elé a közbringa-rendszer hétfői bezárása miatt tiltakozva. Bár ideje felújítani a Bubit, a szükségtelenül hosszú leállás elveszi az egészséges közlekedés lehetőségét azoktól, akik Bubival kerülték volna el a fertőzésveszélyt – üzente az akcióval a Kerékpárosklub.

2020.11.30 |  aron
Önkormányzati roadshow: javaslatcsomagokkal, előadásokkal keressük fel az új helyi vezetőket

2019 októberében sok budapesti és vidéki településen új önkormányzati vezetés, új képviselő-testület alakult. A Kerékpárosklub - ahogy eddig is - pártállástól függetlenül minden vezetéssel és illetékes szervezettel az együttműködést keresi egy bicikli- és ezen keresztül emberbarát Magyarország felépítéséhez. Úgy gondoljuk, hogy ahol jó bringázni, ott jó élni - ehhez pedig ideális esetben rendszeres szakmai együttműködés szükséges. De persze ha szükséges, akkor mindig eljöhet a demonstrációk és tiltakozások ideje. Ebben a cikkünkben összefoglaljuk az eddigi találkozók eredményeit, és megmutatjuk helyi javaslatcsomagjainkat. 

2020.03.23 |  aron