Facebook Instagram Youtube

Bringabarát vasútállomásokat!

Bringabarát vasútállomásokat!

2024-03-25 - 2024-03-25  

Petíciót indítottunk a bringabarát vasútállomásokért, és egy szakmai javaslatot is készítünk, amelyben leírjuk, hogy milyen szempontok mentén alakítsa ki a MÁV a kerékpártárolókat és a tolósíneket az állomásain!

A demonstráció célja, hogy a felhívjuk a MÁV figyelmét arra, hogy óriási szükség van az állomási kerékpártárolás minőségi fejlesztésére, valamint az állomások akadálymentesítésére!

A demonstráció végén a szakmai javaslatunkat a petícióval együtt adjuk át a MÁV illetékes kollégájának, felajánlva együttműködésünket a kerékpárosbarát vasútállomások kialakításában!

Gyere velünk, mutassuk meg együtt, hogy szükség van a BRINGABARÁT VASÚTÁLLOMÁSOKRA!

  • GYÜLEKEZŐ: 16:45 -től Thököly és a Francia út kereszteződésénél
  • INDULÁS: 17:00-kor egy rövid beszédet követően
  • Érkezés a MÁV székházhoz és aláírások átadása: 17:45
  • ÚTVONAL: Mexikói út - Mogyoródi út - Hungária körút - Kárpáti Zoltán sétány - Könyves Kálmán körút
  • Térkép

A nem megfelelő vasúti adottságok és a hiányos infrastruktúra miatt az agglomerációban élők döntő többsége autóval utazik a fővárosba.

Pedig a vasúti és a kerékpáros közlekedés kombinálása ötvözi az autóhasználat előnyeit: gyorsaság és rugalmasság.

A kombinált közlekedés rövid- és hosszú távokon is olcsó, fenntartható és egészséges versenytársa lehet az autós közlekedésnek.

Az elővárosokból autó helyett kerékpárral munkába járást a vasútállomások jó megközelíthetőségével, kerékpárosbarát kialakításával lehet elősegíteni.

Városaink és környezetünk egészségének megóvása érdekében kérjük a MÁV-ot, hogy tegye kerékpárosbaráttá az állomásait:

  • Szükség van az állomási kerékpártárolás minőségi fejlesztésére, annak érdekében, hogy kombinált közlekedés vonzereje növekedjen: lehetőséget kell teremteni a kerékpárok megfelelő tárolására minden állomáson.
  • Hosszútávon az ideális megoldása a liftek kialakítása, mert ez kiszolgálja a mozgáskorlátozottak, a babakocsival közlekedők és a kerékpárosok igényeit is.
  • Amíg nem történik meg a liftek kialakítása, követeljük, hogy minden lépcsőre azonnal kerékpáros tolósíneket helyezzenek ki! A sín legyen csúszásgátló és legyen alkalmas arra, hogy oldaltáskával együtt használható legyen.

A VASÚT ÉS A KERÉKPÁR ÖSSZETARTOZIK!

Írd alá te is a petíciót: https://www.peticiok.com/bringabarat_vasutallomasokat

A projekt az Európai Unió "Polgárok, egyenlőség, jogok és értékek" (CERV) programjának támogatásával valósult meg. Az Európai Bizottság támogatása nem jelenti a projektben megvalósított tevékenységek tartalmának jóváhagyását, amely kizárólag az azt megvalósítók álláspontját tükrözi, valamint a bizottság nem tehető felelőssé ezen információk bárminemű felhasználásáért.