Facebook Instagram Youtube

Bringázz a suliba! nap

Bringázz a suliba! nap

2022-09-22 - 2022-09-22  

Szeptember 22-én az Autómentes napon bringázz velünk a munkába és a suliba!

Facebook eseményünk:

https://fb.me/e/21IJQv4oR

A Bringázz a munkába! 2022-es kampányának célja, hogy eloszlassa a mindennapi kerékpározással kapcsolatos leggyakoribb tévhiteket: az iskolakezdés apropóján az "Iskolába kell vinnem a gyerekem, nem tudok bringázni!" tévhitet szeretnénk megcáfolni.

Hiszen a megoldás pofonegyszerű: bringázzunk együtt gyerekünkkel az iskolába!

Egy nagyszabású, pedagógusok, szülők és gyerekek közreműködésével lebonyolított vidám, jó hangulatú reggeli iskolába biciklizéssel szeretnénk rávilágítani arra, hogy igenis van alternatívája az iskolába autóval érkezésnek.

A Bringázz a suliba! programot a barcelonai bicibusz inspirálta, melynek keretében a gyerekek szervezett módon, csoportosan, előre meghatározott útvonalon és időpontban mennek biciklivel, rollerrel iskolába.

A bicibusz kísérletet tesz arra, hogy az elmúlt évtizedekben kialakult autós közlekedésre szabott városoktól megpróbáljunk elszakadni: egy barátságosabb város képét rajzolja meg, ahol az embereké a főszerep.

Ha te is szeretnél településeden hasonló eseményt szervezni és csatlakoznál programhoz, akkor mindenképp olvasd el Szervezési segédletünket, melyet az alábbi linken találsz:

https://www.bringazzamunkaba.hu/upload/images/bicibusz%20szervez%C3%A9si%20seg%C3%A9dlet.pdf

A Magyar Kerékpárosklub, idén Budapesten, a XIV. kerületi iskolákkal karöltve szervezik meg a Bringázz a suliba! napot.

A Bringázz a suliba! naphoz bármelyik iskola csatlakozhat!