Facebook Instagram Youtube

Happy Mass a Szent István körúton

Happy Mass a Szent István körúton

2023-12-07 - 2023-12-07  

Örömtekerés a Szent István körúti bringasávon! A tavalyi fővárosi közösségi költségvetésen NYERTES ÖTLETÜNK végre megvalósult, így körbe ér a pesti oldalon a nagykörúti kerékpársáv! Köszönjük mindenkinek, aki tavaly szavazott az öltetünkre!

Hálásak vagyunk, hogy támogatjátok a munkánkat és a bringás fejlődést! Örüljünk együtt a fejlesztésnek, és kérjük a jobb környezetet, a környék fejlődését, biztonságosabb közlekedést nyújtó folytatást!

  • Gyülekező: 16:45-től Szent István körút - Falk Miksa utca kereszteződése, Columbo hadnagy, kutyájával szobornál
  • Indulás: 17:00, a rövid beszédek után
  • Útvonal: Szent István körút - Teréz körút - Oktogon - forduló - Teréz körút - Szent István körút - Jászai Mari tér
  • Térkép

Rendezőket keresünk!

Legalább 10 önkéntest keresünk a 2023. december 7-i örömtekerésre, akik segítenek a felvonulók biztonságának garantálásában és a jókedv biztosításában. A rendezők feladata a kereszteződéseken való rendezett áthaladás biztosítása és a a KRESZ szabályok betartatása a résztvevőkkel.

Jelentkezés az alábbi linken:
https://forms.gle/aMBbkqius844tCRh9

Korábban a belső kerületeket összekötő nagykörúti kerékpársáv a Nyugati térnél megszűnt, nem volt biztonságos kapcsolat a Margit híd kerékpárútja és a nagykörúti kerékpársáv között. Csak akkor lehet mindenki számára vonzó és elérhető a kerékpározás, ha összekötjük a semmibe vezető kerékpárutakat, sávokat, hiszen sokkal többen bringáznának, ha a biztonságban éreznék magukat. A Szent István körúti kerékpársáv létrejöttével egy újabb szakadékot sikerült felszámolnunk. Nem csak a kerékpározók számára fontos előrelépés ez, hanem a gyalogosan közlekedők számára is, hiszen kevesebben fognak a járdán biciklizni, gyalog is biztonságosabb a Szent István körút. Továbbá több európai nagyváros példája azt mutatja, hogy amelyik üzlet többféle közlekedési eszközzel – például kerékpársávon is - megközelíthető, ott növekedik a vásárlók száma.

MI AZ A HAPPY MASS?

A bringasávavatási hagyományunk, hogy ne csak kritizáljunk, hanem örüljünk is közös eredményeinknek. Először 2009-ben rendeztünk ilyet a Thököly úton, majd 2011-ben a Kiskörút befejezésekor, 2012-ben az Andrássy úton, 2017-ben a Bartók Béla belső szakaszán, 2020 szeptemberében a Nagykörúton avattunk együtt bringasávokat, valamint ugyanebben az évben az Eurovelo 6 nemzetközi túraútvonal Budapest és Szentendre közötti új szakaszán tekertünk, 2022-ben pedig Újbudán. 2023-ban felavattuk Budapest első védett bringasávjait, belvárosi autópályából egy élhetőbb sugárúttá változik át az Üllői- és a Váci út.

CSATLAKOZZ AZ ESEMÉNYHEZ