Facebook Instagram Youtube

Happy Mass Újbudán 2022

Happy Mass Újbudán 2022

2022-08-09 - 2022-08-09  

Örömtekerés Újbudán! Elkészült a nagykörúti kerékpársáv újbudai folytatása is!

Irinyi József utcában és az Október huszonharmadika utcában létrejött a pesti nagykörúti kerékpársávok folytatása Budán, kétoldali irányhelyes kerékpársáv épült.

Ez a fejlesztés óriási hiányt pótol, és nagy előrelépést jelent a budai és a pesti kerékpáros hálózat összekötésébe. A felújított újbudai szakasznak köszönhetően már a Nyugatitól a Kelenföldi pályaudvarig vagy Dél-Budára is kijelölt kerékpáros infrastruktúrán lehet biciklizni.

Örüljünk együtt a fejlesztésnek, és kérjük a jobb környezetet, a környék fejlődését, biztonságosabb közlekedést nyújtó folytatást!

A felvonulás 17:30-kor indul a Kosztolányi Dezső térről a Levegőszennyezettség-mérő Állomás melletti térről (https://goo.gl/maps/x9e2dBFybkPCNbMw5), ahol indulás előtt beszédet mond Kürti Gábor (Kükü), a Kerékpárosklub elnöke.

Gyülekező: augusztus 9., kedd 17:15 , Kosztolányi Dezső tér

Indulás: 17:30

Piknik: kötetlen piknikre várunk a felvonulás után a Feneketlen tó mellett


Útvonal: Kosztolányi Dezső tér, Levegőszennyezettség-mérő Állomás - Bocskai út - Október huszonharmadika utca - Irinyi József utca - Goldmann György tér - Irinyi József utca - Október huszonharmadika utca - Bocskai út - Kosztolányi Dezső tér - Feneketlen tó, Törőcsik Mari park

Az esemény után a Feneketlen tó mellett kötetlen piknikre várjuk a résztvevőket, ahol megismerkedhettek a Magyar Kerékpárosklub dolgozóival és önkénteseivel. 🍎Hozzatok magatokkal inni-enni!

*Figyelem! A felvonulást rendőri útlezárás _nélkül_, a kerékpársávon közlekedve tartjuk!* A felvonuláshoz kerékpárt nem tudunk biztosítani. Ha jelenleg nincs bringád, akkor azt javasoljuk, hogy próbáld ki a Bubit és tekerj velünk.


MI AZ A HAPPY MASS? 

A bringasávavatási hagyományunk, hogy ne csak kritizáljunk, hanem örüljünk is közös eredményeinknek. Először 2009-ben rendeztünk ilyet a Thököly úton, majd 2011-ben a Kiskörút befejezésekor, 2012-ben az Andrássy úton, 2017-ben a Bartók Béla belső szakaszán, 2020 szeptemberében a Nagykörúton avattunk együtt bringasávokat, valamint ugyanebben az évben az Eurovelo 6 nemzetközi túraútvonal Budapest és Szentendre közötti új szakaszán tekertünk, 2022-ben pedig Újbudán.