Facebook Instagram Youtube

Magyar Kerékpárosklub tisztújító közgyűlés 2021

Magyar Kerékpárosklub tisztújító közgyűlés 2021

2021-11-27 - 2021-11-27  

Kedves Tagtársunk! Novemberben tisztújító közgyűlést tartunk, melyen a 3 éves mandátum lejárta miatt új elnökséget és új ellenőrző bizottságot, valamint új választmányt szavazunk meg. Szervezetünk tulajdonosai ti, a tagok vagytok. Év közben is igyekszünk különböző módszerekkel kikérni a véleményeteket, de most a klub vezetéséről, ezzel pedig stratégiai irányvonaláról is dönthettek. Fontos, hogy sokan legyünk jelen, és közösen határozhassunk szervezetünk jövőjéről. Az elnökség, ellenőrző bizottság és választmány megválasztott tagjai ismét 3 évig vezetik és felügyelik majd szervezetünk működését.

Időpont: 2021. november 27. 10:00

Helyszín: Kortárs Építészeti Központ, nagyterem, 1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.

Amennyiben személyesen nem tudsz részt venni, online (Zoom) lehetőséget biztosítunk a részvételre, szavazni pedig előregisztráció után, Zoom részvétel mellett egy emailben kiküldött linken tudsz a közgyűlés ideje alatt.

Az online részvételhez előregisztrációra van szükség, az ehhez szükséges adataidat a tagságodhoz megadott emailcímre küldött meghívóban lévő linken tudod megadni 2021. november 26. 17.00-ig.

A Közgyűlés Zoom linkjét azok a tagok kapják meg, akik az előzetes regisztráció során megfelelően jelezték részvételi szándékukat, mert csak így biztosítható a résztvevő tagok pontos beazonosíthatósága. Az online résztvevőktől azt kérjük, hogy 9:15-kor között lépjenek be az azonosítás elvégzéséhez és a szavazatuk leadásáig maradjanak bejelentkezve.

Ha időközben olyan vészhelyzeti korlátozások lesznek, ami miatt nem tarthatjuk meg személyesen, akkor csak online rendezzük meg az Közgyűlést.

A Magyar Kerékpárosklub új vezetésének választási folyamata:

2021. október. 27.-től minden tagunk jelentkezhet az alábbi pozíciókra:

 • Elnökségi tagnak az 5 tagú elnökségbe
 • Ellenőrző bizottsági tagnak a 3 fős EB-be
 • Nyitott választmányi tag helyre (maximum 5 fő)

A jelentkezőktől egy bemutatkozást és egy programot várunk fényképpel, e-mailen a fotitkar (kukac) kerekparosklub.hu címre legkésőbb 2021. november 21. éjfélig.

A tárgyba írjátok be: "tisztújítás".

A határidőig beérkező jelentkezéseket november 24.-ig folyamatosan tesszük fel a honlapra.

A közgyűlés során lehetőség lesz a jelöltek személyes bemutatkozására is.

Napirend:

Levezető elnök, lebonyolítást segítők megválasztása, napirend elfogadása

 • Alapszabály módosítások vitája, szavazás
 • Leköszönő elnökségi tagok beszámolója/ bemutatkozása (beszámolók között kérdések jelöltekhez)
 • Új elnökségi jelöltek bemutatkozása (ABC sorrendben) (beszámolók között kérdések jelöltekhez)
 • Össztűz: kérdések a elnökségi tagjelöltekhez
 • Leköszönő ellenőrző bizottság beszámolója/bemutatkozása (beszámolók között kérdések a jelöltekhez)
 • Új EB jelöltek bemutatkozása (ABC sorrend) (beszámolók között kérdések a jelöltekhez)
 • Titkos szavazás az új vezetőségi tagok megválasztására
 • Választmányi tagjelöltek bemutatkozása
 • Választmányi tagok megszavazása nyílt szavazással
 • Az alapszabály előző napirendi pontoknak megfelelő módosítása
 • Egyéb

A napirendi javaslatokhoz készült előzetes anyagok, illetve a jelöltek bemutatkozása itt olvashatóak.

Jelentkezők pályázatai:

Elnökség:

Ellenőrző Bizottság:


Az online részvétel tudnivalói:

Előregisztráció:

Az online részvételhez előregisztrációra van szükség, az ehhez szükséges adataidat a tagságodhoz megadott emailcímre küldött meghívóban lévő linken tudod megadni 2021. november 26. 17.00-ig.

Részvétel:

A Közgyűlés Zoom linkjét azok a tagok kapják meg, akik az előzetes regisztráció során megfelelően jelezték részvételi szándékukat, mert csak így biztosítható a résztvevő tagok pontos beazonosíthatósága. Az online résztvevőktől azt kérjük, hogy 9:15-kor között lépjenek be az azonosítás elvégzéséhez és a szavazatuk leadásáig maradjanak bejelentkezve.

A Zoom-on folyamatosan hanggal és képben tájékoztatunk arról, hogy éppen mi történik.

Ha kérdésed van, a Chat ablakban tudsz csak írásban kérdezni, mert némítva leszel. Kérdésedre így is megkapod a választ.

Szavazás:

A napirend elfogadásáról, jegyzőkönyv-vezetőről, stb. a Zoom kézfeltartás opciójával lehet NEM-mel szavazni.

A napirendi kérdésekről (alapszabály-módosítás, elnökség, EB, választmány) a megadott emailcímedre kiküldött linken szavazhatsz a közgyűlés kezdete és a szavazás helyszíni vége között.

Eszközigény:

Zoom: videókonferencia alkalmazás. Böngészőből is futtatható, de érdemes számítógépre, telefonra vagy tabletre letölteni az alkalmazást. Fontos, hogy az azonosítás miatt legyen kamerád és mikrofonod.

Election Runner: az emailban kapott linkkel tudsz a böngészőn keresztül szavazni, de telefonra, tabletre letölthető applikáción keresztül is lehet, az emailben kapott adatok megadásával.

Eszköz: asztali számítógép/laptop/tablet/telefon is használható, Legyen neted. 


Ha a közgyűlésen nem tudsz sem személyesen sem online részt venni, de szeretnéd leadni a szavazatod, ezt meghatalmazás útján is megteheted. Itt találsz mintát a meghatalmazáshoz.

Szavazási meghatalmazás személyes és online résztvevőknek is adható. A résztvevőket arra biztatjuk, hogy a meghatalmazottétól eltérő választást lehetővé tevő, helyszíni résztvevő meghatalmazását válasszák.

Online résztvevő meghatalmazott a kitöltött meghatalmazást szkennelve, “meghatalmazás” tárggyal kuldje el az info@kerekparosklub.hu címre legkésőbb november 26. 17:00-ig.


Amennyiben a közgyűlés a meghirdetett időpontban nem határozatképes, 2021. november 27.-én 10:15 órára ezúton összehívjuk a megismételt közgyűlést, azonos helyszínre.


Várunk a közgyűlésen!

Kürti Gábor elnök

Budapest, 2021. október 27.