Facebook Instagram Youtube

Nők kerékpáron MŰHELY: kerékpár pimpelés és nőtörténeti kalandjáték

Nők kerékpáron MŰHELY: kerékpár pimpelés és nőtörténeti kalandjáték

2023-07-22 - 2023-07-22  

A Nők kerékpáron műhelyek célja a kerékpározó nők összehozása: beszélgetések, pepecselés, szerelgetés és tekerés.

Emellett kipróbálunk kerékpárokat, részt veszünk közös tekerésben, praktikákat tanulunk, megismerünk nőtörténeteket és kerékpáros KRESZ-t ismétlünk.

KERÉKPÁR PIMPELÉS: 16:30-tól sötétedésig Takarítsuk le és díszítsük fel együtt a kerékpárunkat!

Törődj egy kicsit a kedvenc közlekedési eszközöddel. Ráfér néha egy kis takarítás, olajozás, díszítés, szépítés! Amit a műhelyben megtalálsz: lavór, szivacs, víz, olaj, szalagok, flitterek, glitterek, macskaszem, küllődísz, matrica, stb.

BRINGATÚRA: 18:00-tól

Szöktesd a menyasszonyt! nőtörténeti kalandjáték két keréken a nőiség, kerékpár és szabadság 19-20. századi viszonyának nyomában 

A TÚRA: városi kerékpározás, melynek megállói olyan helyszínek, ahová nőtörténeti kitekintők kapcsolódnak, pl: Budai Vigadó (ismerkedés), Fő utca (egykori női kerékpáriskola), Csalogány utca (női divat alakulása), Szent Anna templom (a szent kötelesség). 

A Viadukttól együtt tekerünk a résztvevőkkel a kiinduló pontra (Budai Vigadó) és együtt jövünk majd ide vissza is a játék után. A játék közben és a helyszínek mentén korabeli források felidézésével és történetekkel kapnak képet a résztvevők arról, miként lett a kerékpár a női emancipáció egyik legfontosabb eszköze és egyben szimbóluma

A programok INGYENESEK és nem kell előzetesen regisztrálni sem. Várunk titeket!