Facebook Instagram Youtube

Örömtekerés helyett TÜNTETÉS A BIZTONSÁGOS UTAKÉRT!

Örömtekerés helyett TÜNTETÉS A BIZTONSÁGOS UTAKÉRT!

2023-07-10 - 2023-07-10  

Ki felel a védtelen közlekedők biztonságáért?

Miután egymás után két esetben is vétlen, kerékpárutakon szabályosan kerékpározókat öltek meg, lemondtuk a július 10-ére tervezett "Happy Mass a Váci úton 2023" eseményünket.

Budapest első védett kerékpársávjaira szervezett örömtekerés helyett tüntetést szervezünk, mert bár örömmel fogadtuk az új sávokat, úgy gondoljuk, hogy sokkal határozottabb lépésekre van szükség a védtelen közlekedők biztonságáért.

A demonstráció célja, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a városban kerékpározóknak és gyalogosoknak is joguk van a biztonságos környezethez, ahol nem féltik az életüket.

Gyülekezés 2023.07.10-én, hétfőn 17:15-től a Serfőző utca és Árpád fejedelem útja kereszteződésnél, innen az Árpád hídon történt tragédia helyszínére vonulunk, ahol megemlékezést tartunk. Hozzatok magatokkal mécsest vagy egy szál virágot, amellyel emléket állítunk elhunyt kerékpározó társunknak.

A megemlékezés után a a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz tekerünk, ahol átadjuk követeléseinket a Közlekedésrendészeti Főosztály vezetőjének és kérjük az azonnali intézkedést: BIZTONSÁGOS UTAKAT AKARUNK, mert a városban kerékpározóknak és gyalogosoknak is joguk van a biztonságos környezethez, ahol nem féltik az életüket

A tüntetésen beszédet mond Kürti Gábor, a Magyar Kerékpárosklub elnöke.