Facebook Instagram Youtube

A kerékpározás fejlesztése - a holland tapasztalatok tükrében

2007.01.28
Mészáros Péter: A kerékpározás fejlesztésének szükségessége és lehetőségei - a holland tapasztalatok tükrébenKiadta: Magyar Közlekedési Klub Budapest, 2006 A körülbelül 50 oldalas kiadványban egy kis áttekintés után egy konkrét példát tanulmányozhatunk a szerző segítségével, Utrecht városét. Itt hollandiában is kiemelkedően, 33% a kerékpározók aránya a forgalomban. Érdekes megemlíteni, hogy a megfelelő őrzés hiányában a kerékpárok több mint 15%-át lopják el egy évben. Ezután a várostervezés, közlekedéspolitika biciklizéssel összefüggő részei kerülnek terítékre, sok-sok előny felsorolásával.

Mészáros Péter: A kerékpározás fejlesztésének szükségessége és lehetőségei - a holland tapasztalatok tükrében

Kiadta: Magyar Közlekedési Klub Budapest, 2006

A körülbelül 50 oldalas kiadványban egy kis áttekintés után egy konkrét példát tanulmányozhatunk a szerző segítségével, Utrecht városét. Itt hollandiában is kiemelkedően, 33% a kerékpározók aránya a forgalomban. Érdekes megemlíteni, hogy a megfelelő őrzés hiányában a kerékpárok több mint 15%-át lopják el egy évben.

Ezután a várostervezés, közlekedéspolitika biciklizéssel összefüggő részei kerülnek terítékre, sok-sok előny felsorolásával.

A kiadvány letölthető innen: www.mkk.zpok.hu/doc/kerparoskozlekedes.pdf