Facebook Instagram Youtube

Az országos reprezentatív kutatás háttere

2010.04.22
Cimkék: TNS-Hoffmann
2010 tavaszától a Magyar Kerékpárosklub rendszeresen publikál országos reprezentatív adatokat a magyarországi kerékpárhasználat alakulásáról. Az adatfelvételek elvégzését a TNS-Hoffmann Hungary piackutató cég pro bono vállalta, támogatva ezzel szervezetünket. A minta a főbb szocio-demográfiai jellemzők (nem, életkor, iskolai végzettség, településtípus és régió) mentén a 18 éves vagy idősebb magyarországi állandó lakosokra reprezentatív. 95%-os valószínűségi szint mellett egy ezer fős minta esetén a hibahatár +/-3,1%.
2010 tavaszától a Magyar Kerékpárosklub rendszeresen publikál országos reprezentatív adatokat a magyarországi kerékpárhasználat alakulásáról. Az adatfelvételek elvégzését a TNS-Hoffmann Hungary piackutató cég pro bono vállalta, támogatva ezzel szervezetünket.
 
A minta a főbb szocio-demográfiai jellemzők (nem, életkor, iskolai végzettség, településtípus és régió) mentén a 18 éves vagy idősebb magyarországi állandó lakosokra reprezentatív.
 
95%-os valószínűségi szint mellett egy ezer fős minta esetén a hibahatár +/-3,1%.  
 
A pontos kérdés minden alkalommal a következő:
"Az elmúlt két hétben (14 napban) hány napon használta kerékpárját közlekedési céllal és hány napon használta túrázni/kirándulni? Ha egy nap többször is használta, az is 1 napnak számít."
 
A kerékpárt közlekedési célra használóknak azokat a válaszadókat tekinjük, akik a kérdezést megelőző 14 napban legalább egyszer közlekedtek kerékpárral, és azokat túrázónak/kirándulónak, akik legalább 1-szer túráztak/kirándultak kerékpárral a kérdéses időszakban.
 
Minden eredmény itt elérhető.
 

Kapcsolódó hírek

Új módszertan a kerékpárhasználat mérésében

Megváltoztattuk reprezentatív kutatásunk módszertanát, mely 2010 márciusa óta méri rendszeresen a magyarországi kerékpárhasználati szokásokat. Ezáltal kiszűrhetővé válik az időjárás befolyásoló hatása és az eredmények összehasonlíthatóak az európai országok kerékpárhasználati szokásait mérő Eurobarometer adatokkal.

2014.10.21 |  Emese
Kerékpárhasználati adatok - 2015. második negyedév

2010. óta végzünk negyedévente reprezentatív felmérést a magyarországi kerékpárhasználatról a TNS Hoffmann segítségével. Idén a második negyedévben az országos szintű használati arány 46%, Budapest pedig rekordot döntött: a lakosság 27%-a használta kerékpárját 2 hét alatt legalább egyszer.

2015.07.07 |  Emese
Országosan és Budapesten is egyre többen kerékpároznak - 2017. júliusi adatok

Idén nyáron a közlekedés célú használati arány országos szinten 48% volt, Budapesten a lakosság 25%-a használta közlekedésre kerékpárját 2 hét alatt legalább egyszer a Kantar Hoffmann adatai szerint.

2017.09.08 |  aron