Facebook Instagram Youtube

Fontos Tudnivalók

2015.03.26

  • A túrákat minden esetben vizsgázott túravezetők vezetik, és gyakorlott túrázók segítik.

  • A túravezetők mindig rendelkeznek a megfelelő felkészültséggel, felszereléssel és jól ismerik az útvonalat.
  • A túra legelején és legvégén mindig egyik túravezetőnk fog tekerni, így biztonságban érezheted magad.
  • A túrák kiinduló és végpontja tömegközlekedéssel és autóval is jól megközelíthető helyen van, így akár egyénileg, akár a szervezett, közös utazás keretében könnyű elérni a túrákat.
  • Ha egy helyszínről elegendő résztvevő érkezik a túra kiindulópontjához, központilag szervezett utazást, kerékpárszállítást biztosítunk.
  • A túrák minden esetben előzetes regisztrációhoz kötöttek!
  • Végül, de nem utolsó sorban: a túrák során megismerheted a Kerékpárosklub csapatát, aktivistáit, és megtudhatsz többet munkánkról.

Elérhetőségünk

Bármilyen kérdés esetén keress minket a tura (kukac) kerekparosklub (pont) hu e-mail címen.

A Magyar Kerékpárosklub túraszabályzata innen tölthető le.

Kapcsolódó hírek

Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Forgalomcsillapított, bringa- és gyalogosbarát utcák és mikromobilitás Brüsszelben

Ősszel Brüsszelben jártunk egy konferencián. Természetesen megnéztük a várost biciklis, gyalogos, tömegközlekedési, rolleres és autós szemszögből is. Bár a belga fővárost szuperszéles autóutak, hosszú alagutak és bonyolult önkormányzati rendszer darabolja fel, mégis példát vehetnénk a forgalomcsillapítás és fenntartható közlekedési módok irányában tett lépésekért.

2020.02.20 |  aron
Gyűjsük össze a lekopott kerékpáros felfestéseket Budapesten!

A Fővárossal való együttműködése keretében a Magyar Kerékpárosklub összegyűjti azokat a helyszíneket, ahol lekoptak, vagy hiányoznak kerékpáros burkolati jelek, hogy a tavasz folyamán kijavítsák ezeket.

2020.03.16 |  aron