Facebook Instagram Youtube

Kiknek szólnak a túrák?

2015.03.26
Cimkék: túra

Mindenkinek! De természetesen nem vagyunk egyformák, mindenkinek mások az igényei, ezért minden túrát megjelölünk egy egységes nehézségi fokozattal. Így mindenki ki tudja választani az igényeinek megfelelő túrát!
 

Nehézségi fokozatok:

1:  Szinte teljesen sík terepen, bárki által teljesíthető túra
2: Alkalmi túrázók számára: rövid emelkedők lehetnek, maximum 300 m szintkülönbség. 
3: A rendszeresen bringázóknak: hosszabb emelkedők és maximum 600 m szintkülönbség is várható.
4: Az edzettebbeknek: több, hosszabb emelkedő és akár 1000 m szintkülönbség is lehetséges. 
5: Az igazán jó kondícióban lévőknek: több mint 1000 méter szintkülönbség is elképzelhető.
 
 
 
 

Kapcsolódó hírek

Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Forgalomcsillapított, bringa- és gyalogosbarát utcák és mikromobilitás Brüsszelben

Ősszel Brüsszelben jártunk egy konferencián. Természetesen megnéztük a várost biciklis, gyalogos, tömegközlekedési, rolleres és autós szemszögből is. Bár a belga fővárost szuperszéles autóutak, hosszú alagutak és bonyolult önkormányzati rendszer darabolja fel, mégis példát vehetnénk a forgalomcsillapítás és fenntartható közlekedési módok irányában tett lépésekért.

2020.02.20 |  aron
Gyűjsük össze a lekopott kerékpáros felfestéseket Budapesten!

A Fővárossal való együttműködése keretében a Magyar Kerékpárosklub összegyűjti azokat a helyszíneket, ahol lekoptak, vagy hiányoznak kerékpáros burkolati jelek, hogy a tavasz folyamán kijavítsák ezeket.

2020.03.16 |  aron