Facebook Instagram Youtube

ElnökségKürti Gábor - elnök

Kürti Gábor (Kükü) vagyok, 47 éves, házas, 3 gyerek apukája. 1990 óta több mint 200 000 kilométert bicikliztem Budapesten. 1995-ben lettem biciklisfutár első munkahelyemen, a Hajtás Pajtás futárszolgálatnál, melynek 2000-ben ügyfélkapcsolati-, majd cégvezetője lettem. Tagja voltam 2001-ben a Népstadionban rendezett Biciklisfutár Világbajnokság, és 2010-ben a csepeli gyárterületen szervezett Európa Bajnokság szervező csapatának, ahol a több száz induló között először találkoztunk biciklis felvonulással, vagy teherkerékpárosokkal. Ezután sok európai városban tanulmányozhattam multinacionális és lokális cégek és önkormányzatok teherkerékpáros rendszereit. Az osztrák vezetésű Cyclelogistics projekt keretében Milánóban teherkerékpár logisztikai trainer képesítést szereztem, majd a GLS és Hajtás Pajtás együttműködésével Budapest belvárosában elindítottuk az ország első és máig legnagyobb, elektromos furgonokkal és teherbiciklikkel dízel furgonokat kiváltó postacsomag szállító projektjét. Civil tevékenységem 2004-ben kezdtem a Critical Mass mozgalom hazai elindításával, majd 2005-ben ennek tömegbázisára építve László Jánossal és másokkal újraalapítottuk a korábban Balogh Gábor és társai által felépített Magyar Kerékpárosklubot. 16 éve vagyok a klub tagja, 10 éve elnökségi tagja és 7 éve a vezetője. Minden eddigi civil szerepvállalásom társadalmi munkában, díjazás nélkül végeztem, bár ez hétköznapokon csak munkáltatóm támogatásával volt lehetséges. Kezdetben csak a Critical Mass felvonulásaival és közösségszervezésével foglalkoztam, de 2011-ben nyilvánvalóvá vált, hogy a népszerű mozgalom és a kevésbé látható, de sokkal több munkát végző Kerékpárosklub kapcsolata enyhén rivalizáló, ami a közös célt tekintve kontraproduktív. 2 éves átmenettel egyesítettük a kettőt, a budapesti critical mass felvonulást is felváltva a Kerékpárosklub által szervezett I Bike Budapestre.


Elnökségi program


Bereczky ÁkosBereczky Ákos vagyok, építőmérnökként végeztem, infrastruktúra szakirányon. 2010-től vagyok a Magyar Kerékpárosklub tagja (a dél-budai majd az észak-pesti területi szervezetben). Hat évig dolgoztam a BKK-nál a kerékpáros stratégiai koordináció feladatait végezve, hivatalból együttműködve a Kerékpárosklubbal. 2019 óta mikromobilitási szakértőként dolgozom egy mérnöki tanácsadó-tervező cégnél. A napi munka mellett a magyarországi kerékpározás történetét is kutatom. 2002 óta közlekedek biciklivel is Budapesten. 2016-tól Gödön élek. Az elnökség új tagjaként az a célom, hogy a klub nyisson a legvédtelenebb úthasználók felé (gyalog-, babakocsival-, mikromobilitási eszközökkel közlekedők, fogyatékkal élők, idősek stb.), és velük összefogva késztessük arra a hivatalokat, hatóságokat, állami- és önkormányzati szerveket, hogy lépjenek szintet és mindannyiunk számára élhető közterületeket hozzanak létre.

Elnökségi program

Csikai MáriaCsikai Mária vagyok nonprofit/felnőttképzési menedzser, környezetvédő, hippi. Kb. 15 éve van közöm a kerékpáros élethez. Voltam kerékpáros szövetség elnöke, vittem kerékpáros témában nagy nemzetközi projekteket, tréneltem leendő kerékpárosbarát szolgáltatókat, tanultam túravezetőnek, térképeztem fel útvonalakat, éveken át vittem az aktuális Minisztérium Kerékpárosbarát kampányát, találtam ki tematikus turisztikai ajánlatokat, és segítettem másokat ahhoz, hogy egymásra épülő kerékpáros túraútvonalakat hozzanak létre. Ismerem a civil szférát, 10 évig dolgoztam az Energiaklub menedzsmentjében, jelenleg a Jóügy Kft-ben közösségi részvétellel klímavédelmi témákban segítünk akciókat tervezni Önkormányzatoknak, valamint egy energiaközösségek létrehozásával foglalkozó projektet viszek Zuglóban.

Elnökségi program

 
Dominus Ákos

Halász Áron 
 


Halász Áron vagyok, több mint 20 éve dolgozom a bringás fejlődésért. Az évtizedes tapasztalatom, érdeklődésem és elkötelezettségem tudatában folytatom a klubban végzett munkát.

9 éve vagyok a Kerékpárosklub elnökségi tagja, sokan a szervezetet képviselő elnökhelyettesként és szóvivőként ismernek. Másfél évtized önkéntesség után 6 éve a klub munkatársa lettem. Kommunikációs vezetői és I bike Budapest főszervezői feladataim mellett a stratégiai döntéshozatalban és szervezetfejlesztésben is részt veszek.

Legfőbb stratégiai céljaim:

  • A Kerékpárosklub tagságának és bevételeinek növelése, hogy stabil anyagi háttérrel irodánk és országos szervezetünk is növekedjen.
  • Több aktív taggal és valódi országos lefedettséggel még nagyobb hatással legyünk a kerékpáros fejlesztésekre.
  • Országszerte a döntéshozatali folyamatok részévé válunk az infrastruktúra tervezésében és a szemléletformálásban is.

Hiszek abban, hogy ahol jó bringázni, ott jó élni. A Kerékpárosklub méretének és ezzel hatásának növekedése nemcsak egy bringázhatóbb, hanem élhetőbb Magyarországot épít.

Elnökségi program

 

Oszd meg kerékpáros élményeidet

Használd instagramon fotóid alatt a #kerekparosklub hashtaget és oszd meg a többiekkel merre tekertél, milyen kerékpáros fejlesztésekben botlottál a városban vagy ha részt vettél egy kerékpárosklub által szervezett rendezvényen.