Támogasd adód 1%-ával a klubot!

Mivel foglalkozunk - Kommunikációs Munkacsoport

A kommunikációs munkacsoport (Komcsi) feladata

Feladatunk a kerékpározás népszerűsítését segítő kommunikációs terv elkészítése, kommunikációs kampányok megtervezése és menedzselése. A munkacsoport tagjai látják el a Kerékpárosklub tevékenységének, projektjeinek és eredményeinek külső kommunikációját, illetve résztvesznek hazai és nemzetközi finanszírozású projektekben. Az MK missziója az, hogy a kerékpározás - mint közlekedési eszköz - elterjesztésével élhető és fenntartható településeken élhessünk. Ehhez elengedhetetlen feladatunk a taglétszám növelése, hogy az MK a tevékenységéhez a tagdíjakból egy megbízható anyagi bázist teremthessen. El kell érnünk, hogy az MK ismert legyen a különböző célcsoportok körében, és hogy a megfelelő marketingüzenetet hordozza annak érdekében, hogy a különböző célcsoportok taggá váljanak, és évek múltán is azok maradjanak.

A Komcsi jelenleg a következő projekteken dolgozik

Az MK hosszútávú kommunikációs stratégiája. Ehhez már piackutattunk, és még fogunk többet is:

 • Az MK tagok körében végzett nyári online kutatás eredményei itt érhetőek el.
 • Jelenleg részletes kutatást tervezünk mindenkivel kapcsolatban, akit az MK tevékenysége ilyen vagy olyan formában érint. Meg akarjuk ismerni őket és véleményüket a kerékpározásról és rólunk. Ide tartoznak az MK tagok (aktívak és nem aktívak), olyan MK tagok, akik nem újították meg tagságukat, rendszeresen kerékpározó nem MK tagok, hétvégi biciklisták, vidéki kerékpárosok, a forgalom más résztvevői (gyalogos, autós, tömegközlekedő), szponzorok, média, intézmények, más nonprofit szervezetek, döntéshozók és MK területi szervezetek. Fókuszcsoportos beszélgetéseket és mélyinterjúkat tervezünk, melyek pontos menete kialakítás alatt van éppen, és melyekre valószínűleg majd januárban fog sor kerülni.
 • Bővebbet majd itt fogsz találni a kutatás és az abból következő stratégia legfrissebb állásáról.

MK kommunikációja, ismertté tétele:

 • A komplett kommunikációs stratégia születésével párhuzamosan - bár még várnunk illene - de azért már nekikezdtünk pár dolognak:
 • Ki fogunk dolgozni egy vázlatot, ami alapján rövid videó(k) készíthetőek az MK munkájáról és az MK – életérzésről.
 • És még sok ötlet van, lesz, amiről itt olvashatsz a későbbiekben.

A kerékpározás népszerűsítése:

"Együtt közlekedünk" elv megteremtése és elterjesztése: el akarjuk érni azt, hogy a kerékpár és az autó a forgalom egyenrangú és egymást tiszteletben tartó szereplői legyenek.

 • "Bebiciklizés": a projekt már fut, bővebben itt olvashatsz róla. A Komcsi marketing szempontból szeretné támogatni ezt a már eddig is sikeres kezdeményezést, hogy olyan "termékké" váljon, amit a többi területi szervezet is egyszerűen átvehet.
  • Dolgozunk egy speciális, csak a “Bebiciklizést” képviselő logó kialakításán, amit nemsokára itt láthatsz.
  • Kialakítás alatt vannak különféle eszközökök, amikkel könnyen és gyorsan átvehető és bárhol megvalósítható lesz a program.
 • Rengeteg ötlet jött még, pl. útinform, média, művészeti ágak bevonása, szóhasználat átalakítása, stb, az egészet egy projektté fogjuk összeállítani.

A projektek folyamatosan bővülni fognak, látogass ide később is!

Mit-mikor-hol?

 • A munkacsoport átlagosan 3 hetente ülésezik, melyek pontos időpontjait a naptárban követheted nyomon.
 • A munkacsoporttal kapcsolatos cikkek >>
 • A munkacsoport aktivista tagjai a marketing és kommunikáció különböző területeiről verbuválódtak, hogy szakmai tudásukat és tapasztalatukat az MK szolgálatába állítsák.
 • Ha szeretnél csatlakozni, örömmel vesszük. Kérjük, írj egy rövid bemutatkozó emailt a dorman.emese[kukac]kerekparosklub[pont]hu címre!