Facebook Instagram Youtube

Követendő példák: ahol nagyon jó parkolókat létesítettek

Követendő példák: ahol nagyon jó parkolókat létesítettek
2013.01.07
Az észak-pesti LIDL áruház 2013. nyarán lecserélte a kerékpárparkolóit a mi kezdeményezésünkre. Köszönjük nekik!Előtte ( Az elsőkerékbeállós "támaszok" kényelmetlenek, mert le kell hozzájuk hajolni, nem lehet a vázat hozzájuk támasztani és hozzálakatolni, csak az első kereket, ami miatt könnyebben eltulajdonítható a kerékpár és ez a fajta támasztás a küllőket is tönkreteheti. )

Az észak-pesti LIDL áruház 2013. nyarán lecserélte a kerékpárparkolóit a mi kezdeményezésünkre. Köszönjük nekik!

Előtte ( Az elsőkerékbeállós "támaszok" kényelmetlenek, mert le kell hozzájuk hajolni, nem lehet a vázat hozzájuk támasztani és hozzálakatolni, csak az első kereket, ami miatt könnyebben eltulajdonítható a kerékpár és ez a fajta támasztás a küllőket is tönkreteheti. )

Utána (A vázat is hozzá lehet lakatolni, így biztonságosabb, továbbá kényelmesebb, mert megtámasztják a kerékpárt és nem kell a lakatoláshoz lehajolni, valamint nem teszik tönkre a küllőket sem.)


Egy Csongrád megyei községben, Pitvaroson a mi ajánlásunknak teljes mértékben megfelelő új kerékpárparkolók létesültek a helyi önkormányzat kezdeményezésére, melyre uniós támogatást sikerült elnyerniük.

A Kossuth Lajos utca 27. szám alatti Általános Iskola épületénél kialakításra került egy 50 férőhelyes kerékpárparkoló és egy hozzá tartozó 25 m2 alapterületű öltöző.

Emellett a Pitvaros, Mezőhegyesi út 54. szám alatt található orvosi rendelő épületénél is megépült egy 30 férőhelyes kerékpárparkoló.

 

A Magyar Kerékpárosklub támogatja a kerékpáros közlekedés feltételeit javító helyi kezdeményezéseket. Ha igény van rá, véleményezzük a terveket és segítséget nyújtunk mind a tervezésben, mind a megvalósításban.

Kapcsolat: E-mail: kozlekedes@kerekparosklub.hu
Postacím: 1133 Budapest, Kárpát u. 48. Tel: 30 /894-2098