Facebook Instagram Youtube

Bebiciklizés

Bebiciklizés

2015-10-07 12:38:02  

Budapesten ismét oktatunk! Ingyenes elméleti és gyakorlati oktatási program a forgalomban kevésbé gyakorlott biciklisták számára. 
Kipróbálnád a kerékpáros közlekedést, tudsz is biciklizni, de félsz a városi forgalomban?
 
Gyere velünk a Bebiciklizésre, megmutatjuk neked, hogy kell ezt biztonságosan csinálni.

Aktuális időpontok és helyszínek

 
 
Aktuális időpontokat a facebook oldalunkon teszünk közzé.
Kövesd az eseményeinket!

 

Fontos információk

 
1. Saját biciklikkel fogunk tekerni.
2. Egy alkalomra 12 jelentkezőt fogadunk, ezért kérjük, regisztrálj a fenti jelentkezési űrlapon. Túljelentkezés esetén a regisztráció sorrendje számít.
3. Kérjük, add meg elérhetőségeidet is - kizárólag kapcsolattartás végett. A megadott adatokat bizalmasan kezeljük és nem adjuk ki senkinek!
4. Regisztrációd után kollégánk hamarosan küld neked egy emailt arról, hogy beleférsz-e a létszámba. Ha nem, új időpontot ajánlunk!
5. Gyülekező az indulási időpont előtt 15 perccel. A program kb. 1-másfél órán keresztül tart. 
6. A program után megköszönjük, ha megosztod velünk élményeidet, ha küldesz képet ide: https://www.facebook.com/bebiciklizes
 
RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK:
- Tudj biztosan kétkerekű kerékpáron biciklizni.
- Legyél 14 évesnél idősebb, és ha még nem töltötted be a 18-at, hozz szülői engedélyt is magaddal.
- Legyen nálad személyi igazolvány.
- Legyen nálad közlekedésre alkalmas saját bicikli, melynek felszereltsége megfelel az előírásoknak .
- A programban mindenki saját felelősségére vesz részt.
- A program ingyenes és a Magyar Kerékpárosklub aktivistái szervezik. 

A Bebiciklizés története  


„Bringával járnál a városban, de nincs mindenhol bicikliút és félsz az autók között? Nem ismered a KRESZ-t? Gyere el a Magyar Kerékpárosklub Belvárosi területi szervezete által indított Bebiciklizés akciójára!”
Ezekkel a szavakkal indítottuk útjára kezdeményezésünket, melynek során a kevésbé gyakorlott biciklistákat szeretnénk rövid elméleti és gyakorlati oktatás révén több bátorsággal felvértezni és ezzel hozzájárulni a kerékpározás mint mindennapi közlekedési alternatíva elterjedésének elősegítéséhez és kultúrájának széles körben történő megteremtéséhez.

Mi ez a program?


A 1,5-2 órás ingyenes program egyszerre népszerűsíti a kerékpározást, ülteti el a kulturált együtt-közlekedés gondolatát a fejekbe és eközben biztonságos biciklizésre is nevel. 

2-3 gyakorlott túravezető klubtagunk 5-10 fős csoportokat vezet végig egy előre megtervezett útvonalon. A túraútvonalat úgy alakítottuk ki, hogy több belvárosi kerületet érintve egy kezdő biciklista számára a legalapvetőbb kerékpáros közlekedési szituációkat bemutassa.

Nem titkolt célunk tudatosítani, hogy a biciklinek mint járműnek az úttesten a helye, ezért mutatjuk be, hogy a járdát a gyalogosoknak meghagyva, folyamatos odafigyeléssel és kis gyakorlással bárki biztonsággal tekerhet a forgalomban. Az út során a legfontosabb pontokon megállnak, amikor a túravezető elmagyarázza az odavonatkozó szabályokat és a résztvevőkkel átbeszélhetik a konkrét helyzeteket, személyes tapasztalataikat, a felmerülő kérdéseket.

Én is szeretnék bebiciklizni!


A program folyamatosan fejlődik és bővül további területi szervezeteink önkénteseinek bevonásával. Reményeink szerint rendszeresen is meg tudjuk szervezni a jövőben, azonban jelenleg alkalmanként van csak erre mód.

Ha épp nincs aktuális időpontunk, vagy a meghirdetett helyszín távol esik lakóhelyedtől, keress meg minket és igyekszünk segíteni:

  • Szedj össze legalább 5-10 résztvevőt és keress meg bennünket! 
  • A programot önerőből szervezzük, de igyekszünk azt a résztvevők számára lehetőleg ingyenesen elérhetővé tenni
  • A program szervezésével kapcsolatban felmerülhetnek költségek.
  • Vállalatok, intézmények, programszervezők árajánlatért kérjük, keressenek minket a kommunikacio-kukac-kerekparosklub-pont-hu címen.

A frissen szervezett túrákat ezen az oldalon, valamint a Bebiciklizés és a Kerékpárosklub Facebook oldalain tesszük közzé!