Támogasd adód 1%-ával a klubot!

Virtuális Bebiciklizés: Videók és térkép a forgalomban kerékpározáshoz

A koronavírus miatt nem tudtuk megtartani tervezett Bebiciklizés oktatóprogramjainkat, viszont videós és térképes verziókat készítettünk, amelyek segítségével otthon is megnézheted, hogyan kell a különböző közlekedési helyzetekben kerékpározni. Virtuális oktatópályánk Óbudán, Szegeden és Székesfehérváron vezet, de a helyzetek bárhol ismerősek lehetnek, így más településeken is hasznosnak találhatod őket. 

Már magabiztosan ülsz a biciklin, de a városban tekerés még egy kicsit riaszt? Akkor a Bebiciklizést neked találták ki: megismerheted a hatályos KRESZ-szabályokat és jó gyakorlatokat egy vezetett forgalmi képzés keretében. Mivel azonban a korlátozások alatt nem tudtunk Bebiciklizéseket tartani nektek, ezért elkészítettük a Virtuális Bebiciklizést.

Gép előtt gyakorolnád a bringás forgalmi szituációkat, mielőtt az utcára mész? Esetleg nem vagy biztos benne, hogy mire kellett volna figyelni annál a fura kereszteződésnél a minap?

Az alábbi videóban és térképen Észak-budai Területi Szervezetünk egy óbudai Bebiciklizés útvonalon összegyűjtött egy csomó infrastruktúra elemet, amivel a forgalomban kerékpárral találkozhatsz. (Csatlakozz Területi Szervezeteinkhez!)

Térképen a pontok, leírással:

A térképen jelölt pontokra kattintva képes és szöveges leírások jelennek meg az egyes forgalmi szituációkról. Az útvonal az óramutató járásával ellentétesen halad, a kört bárhonnan elkezdheted.

[TÉRKÉP:https://tinyurl.com/obuda-bebiciklizes ]

Szegedi útvonalvideó

Következő videónkat a szegedi területi szervezetünk készítette, akik a külváros és belváros közti egyik útvonalon mutatnak be hasznos tudnivalókat:

A szabályok részletes kifejtése, és további jótanácsok az öltözködésről, kerékpár lezárásáról, sőt már a kerékpár kiválasztásáról a Kerékpárosklub Kisokosban található.

Székesfehérvári útvonalvideó:

A Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár és Térsége Területi Szervezet két tagjával a szárazréti körforgalomtól indulva, végig a Palotai úton, a Hosszúsétatéren és a Csíkvári úton keresztül egészen a Szilvamag utcáig biciklizett el a helyi újság:

Ezek is hasznosak lehetnek:


Tetszett a cikk? Maradjunk kapcsolatban!

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!