Facebook Instagram Youtube

Hírek: szeged

Virtuális Bebiciklizés: Videós és térképes tanácsok a forgalomban kerékpározáshoz
A járványügyi lezárások miatt nem tudtuk megtartani tervezett Bebiciklizés oktatóprogramjainkat, viszont videós és térképes verziókat készítettünk, amelyek segítségével otthon is megnézheted, hogyan kell a különböző közlekedési helyzetekben kerékpározni. Virtuális oktatópályánk általános helyzeteket mutat be, de Óbudán, Szegeden és Székesfehérváron is megmutatunk több útvonalat. A bemutatott szituációk bárhol ismerősek lehetnek, így más településeken is hasznosak.
2021.06.08 |  aron
Itt vannak Budapest, Szeged, Székesfehérvár, Debrecen és Győr 2019-es Bringázz a Munkába hőtérképei
Merre tekertek a 2019 tavaszi és őszi Bringázz a Munkába! kampány résztvevői a játék 5 legbiciklisebb városában? A játékhoz használt Bike Citizens alkalmazásban rögzített utazásokat anonim módon összesítve kiderül, mik voltak a legnépszerűbb útvonalak. Érdemes összehasonlítani a korábbi térképekkel, népszerűbbé váltak-e egyes útvonalak, vagy inkább elkerülnek-e korábban sokat használt utakat a munkába bringázók?
2019.11.19 |  aron
Budapest, Debrecen, Győr, Szeged és Székesfehérvár útvonalai a tavaszi Bringázz a Munkába! kampányban
Merre tekertek a tavaszi Bringázz a Munkába! kampány résztvevői a játék 5 legbiciklisebb városában? A játékhoz használt Bike Citizens alkalmazásban rögzített utazásokat anonim módon egymásra téve megláthatjuk, merre tekertek a legtöbben. Ebből kiderül, mik a népszerű útvonalak, ahogy azt is láthatjuk, milyen helyeket kerültek el a bringázók. A cikkben nagy méretben letölthető térképeket is találtok.
2019.08.12 |  aron
Forgalomelterelés Szegeden: 50 méter bicajozás helyett 700 méter gyalog!
A szegedi Belvárosi híd javításának idejére megtiltották a kerékpáros átkelést a belváros irányába, követve az országos gyakorlatot: útépítés-javítás idejére csak a gépjárműveknek igyekeztek zavartalan közlekedést biztosítani az útépítők,  a kerékpáros közlekedők számára viszont nem.
2013.10.29 |  Emese
Mi lesz veled, Szeged? Belvárosi autópályát terveznek a Bécsi körútra
Szegeden évtizedek óta tervben van egy 3. híd építése a Tisza fölé, mely a közút és a vasút számára is átkelési lehetőséget jelentene a folyón a város déli részén.
2023.03.13 |  dr. Csüllög Imre