Facebook Instagram Youtube

Hírek: oktatás

Virtuális Bebiciklizés: Videós és térképes tanácsok a forgalomban kerékpározáshoz
A járványügyi lezárások miatt nem tudtuk megtartani tervezett Bebiciklizés oktatóprogramjainkat, viszont videós és térképes verziókat készítettünk, amelyek segítségével otthon is megnézheted, hogyan kell a különböző közlekedési helyzetekben kerékpározni. Virtuális oktatópályánk általános helyzeteket mutat be, de Óbudán, Szegeden és Székesfehérváron is megmutatunk több útvonalat. A bemutatott szituációk bárhol ismerősek lehetnek, így más településeken is hasznosak.
2021.06.08 |  aron
Környezetpszichológiai kutatásokkal segíthetjük a kerékpározás terjedését
Együttműködési megállapodást kötött a Kerékpárosklub az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karával, melynek célja környezetpszichológiai eszközökkel vizsgálni a kerékpározás terjedésének lehetőségeit.
2019.12.11 |  aron
Kerékpáros kommunikációról tartottunk előadást az ELTE média szakán
„Hogyan vennél rá minél több 18-25 évest, hogy biciklivel közlekedjenek a mindennapokban?” - erre a kérdésre kellett választ adniuk az ELTE Bölcsészettudományi Kar média szakon Hammer Ferenc vezetésével futó kreatívgazdaság versenyszeminárium diákjainak a Kerékpárosklub elnökhelyettese és szóvivője által tartott órán.
2019.03.11 |  aron
Részt vettünk az iskolásoknak készült közlekedési füzetek elkészítésében
Minden 4-5. osztályos gyerek közlekedési, azon belül gyalogos és kerékpáros ismereteket tanulhat mostantól. Az Aktív Magyarország kormánybiztosság kezdeményezésére készült oktatófüzet elkészítésében a Kerékpárosklub is részt vehetett.
2018.10.04 |  aron
STARS-UNIQA oktatási program gyerekeknek
A Föld- napja alkalmából tartottunk szemléletformáló programot a XVI. kerületi általános iskolásoknak a Hermina Sportparkban, a STARS-UNIQA iskolásokat célzó programunk keretében. A rendezvény május 12-én zajlott le és összesen 12 iskola alsós és felsős osztálya, több, mint 200 diák vehetett részt a programokon. 
2017.05.25 |  aron
Elmélet és gyakorlat a STARS-UNIQA iskolai kampány záróeseményén, a Nagy Tavaszi Bringás Napon
A Kerékpárosklub által koordinált STARS-UNIQA program 2016/17-es tanév végi fődíja a Nagy Tavaszi Bringás Napon való részvétel volt. A rendezvényen azoknak az iskoláknak biztosítottunk lehetőséget a részvételre, akik évközben a legaktívabbak voltak és több olyan programot is szerveztek, amely a kerékpározás népszerűsítését, szemléletformálást tűzte ki célul.
2017.06.06 |  aron