Facebook Instagram Youtube

A Szentendrei-sziget csodái

A Szentendrei-sziget csodái
2015.03.16
Cimkék: túra
Szentendrei-sziget csodái

Túrabeszámoló

Március 29-én, vasárnap, eljött az ideje az év első tavaszköszöntő Kerékpárosklub túrájának. Úti célunknak a Szentendrei-szigetcsúcs meghóditását, Kisoroszit tűztük ki.

Reggel 10 órakor indultunk a szentendrei hévállomásról, de voltak akik már reggel 8 órától Újpest-Városkaputól velünk tekertek Szentendrére. Végül 17 fős csapatunk elindult Szentendréről Kisoroszi felé, hogy tavaszi bemelegítésként bebarangoljuk a szigetet és megnézzük látnivalóit. Az első megállónk Tahitótfalura esett. Ekkor már gyönyörűen sütött a nap. Tízóraink elfogyasztás után egy rövid történelmi előadást hallgatunk meg a Tahitótfalut és Szentendrei-szigetet összekötő hídról.

Utunkat ezután már a szigeten folytattuk, amely kis részben földúton, majd a Vízművek védőterületein vezetett, ahol csodálatos látványban volt részünk.

Kisorosziba 13 óra magasságában érkeztünk, ahol már vártak minket egy kis ajándékcsomaggal. Ebéd után ismét felkerekedtünk és utunk a kisoroszi községházában vezetett, ahol egy egyedi képtárgyűjtemény megtekintésével a sziget történelmét és mítoszait hallgattuk meg tárlatvezetőnktől.

Ezután megnéztük a csodálatos “Arany Duna-partot” ahol nem minden napos látvány tárult elénk.

A csoportkép elkészülése után elindultunk hazafelé. Útközben Leányfalu és Szentendre között megpihentünk, majd a kora esti órákban értünk vissza Szentendrére.
 

A túrán készült további képeket IDE KATTINTVA tekintheted meg! 

Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Add a Kerékpárosklubnak adód 1%-át! Az 1% felajánlásról mindent megtudhatsz itt.

Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod, hanem rengeteg szolgáltatás és kedvezmény is jár érte az egész országban. Belépéshez kattints ide!


Túrakiírás

 
Március 29. Vasárnap
 
Indulás:
  • Szentendre, Hév állomásról 10:00-kor! 
  • Ha Budapestről jönnél velünk kerékpárral, gyülekező: 08:00-kor az Újpest-városkapu metró megálló előtt 
A túra:
-  Szentendre – Leányfalu – Tahitótfalu - Kisoroszi majd vissza ugyan ezen az útvonalon halad vissza, részben aszfaltozott kerékpár úton, részben (kb 3%) fő úton , részben kis forgalmú úton 
- 50 kilométer hosszú
- 60 méter szintemelkedést tartalmaz
- kb. 6 óra időtartamú
- nehézsége: 2/5 (Alkalmi túrázók számára ajánlott)
 
Tudnivalók:
- a túrát a KRESZ szabályainak betartásával teljesítjük! 
- többször megállunk kisebb-nagyobb pihenőkre, ebédre
 
A túrán való részvétel díja:
A díj az alábbiakat tartalmazza:
- a túraszervezés és túravezetés díját
- frissítőt a túra közben
- ajándékot a túra végén.
 
Egyéb költségek:
- Ha Hévvel jössz: 310 Ft (teljesárú jegy) + 350 Ft kerékpárjegy (oda-vissza összesen: 1320 Ft) 
 
>>> ITT JELENTKEZZ!
 
A részvételi díj:
- átutalható a Magyar Kerékpárosklub részére, az alábbi CIB Bank számlára: 10700488-48619307-51100005  A közleményben kérjük feltüntetni a jelentkező nevét, és a túra referencia számát (01150329)
- helyszínen készpénzben fizethető
- ÁFÁ-s számla igényt kérjük előre jelezni!
 
Amit mindenképp hozz magaddal:
- személyes okmányok, Kerékpárosklub tagsági kártya (ha van)
- pótbelső, defekt esetére
- egyéni igény szerint étel, ital/víz!
- bukósisak viselése ajánlott!
 
A túrán részt vehet, aki:
- közúti közlekedésre alkalmas kerékpárral rendelkezik
- kerékpárvezetésre alkalmas állapotban van, és nem áll semmilyen tudatmódosító szer vagy alkoholos befolyásoltság hatása alatt
- elfogadja, hogy a túra során készült képeket a szervezők felhasználhatják
- tudomásul veszi, hogy a túrán saját felelősségére vesz részt, és a túra során esetlegesen bekövetkező károkért a szervezők nem vállalnak felelősséget!
- betöltötte a 14. életévét
 
Érdeklődni lehet a tura@kerekparosklub.hu e-mail címen!

 

Kapcsolódó hírek

Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Forgalomcsillapított, bringa- és gyalogosbarát utcák és mikromobilitás Brüsszelben

Ősszel Brüsszelben jártunk egy konferencián. Természetesen megnéztük a várost biciklis, gyalogos, tömegközlekedési, rolleres és autós szemszögből is. Bár a belga fővárost szuperszéles autóutak, hosszú alagutak és bonyolult önkormányzati rendszer darabolja fel, mégis példát vehetnénk a forgalomcsillapítás és fenntartható közlekedési módok irányában tett lépésekért.

2020.02.20 |  aron
Gyűjsük össze a lekopott kerékpáros felfestéseket Budapesten!

A Fővárossal való együttműködése keretében a Magyar Kerékpárosklub összegyűjti azokat a helyszíneket, ahol lekoptak, vagy hiányoznak kerékpáros burkolati jelek, hogy a tavasz folyamán kijavítsák ezeket.

2020.03.16 |  aron