Facebook Instagram Youtube

Az élvezetért teker a Concorde Csoport

2011.05.01
 Brókerek, alap- és vagyonkezelők is nap mint nap tekernek a munkába. Magyarország egyik legnagyobb független befektetési szolgáltató cége két éve csatlakozott a Bam!-hoz.A biciklizés nem köthető foglalkozáshoz, és az elegancia sem mehet az értelmes közlekedés rovására. Márpedig biciklizni a városban a hétköznapi közlekedés egyik leghatékonyabb módja. Ezt a filozófiát vallják a Concorde Csoport Bam! résztvevői. A több mint 15 éve alapított bróker, vagyon- és alapkezelő társaság mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges életmód népszerűsítésére.

 

Brókerek, alap- és vagyonkezelők is nap mint nap tekernek a munkába. Magyarország egyik legnagyobb független befektetési szolgáltató cége két éve csatlakozott a Bam!-hoz.

A biciklizés nem köthető foglalkozáshoz, és az elegancia sem mehet az értelmes közlekedés rovására. Márpedig biciklizni a városban a hétköznapi közlekedés egyik leghatékonyabb módja. Ezt a filozófiát vallják a Concorde Csoport Bam! résztvevői. A több mint 15 éve alapított bróker, vagyon- és alapkezelő társaság mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges életmód népszerűsítésére.

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mivel már közel egy évtizede rendelkezünk őrzött biciklitárolóval, öltözővel és tusolókkal. Így mikor 2009-ben először vettünk részt a Bam!-on, már minden infrastruktúránk készen állt a biciklizéshez. Ennek ellenére minket is meglepett, hogy a kampány és néhány lelkes aktivista segítségével az idei Bam!-on már a cég közel 10 százaléka indult el.

Nemzetközi tanulmányok bizonyítják, hogy a bicikliző dolgozók fittebbek, terhelhetőbbek, reggel frissebben érkeznek a munkába, és jóval kevesebb napot töltenek betegállományban. Ezek a tények minden, a dolgozóira figyelő menedzsmentet elgondolkodásra késztetnek. Talán megéri megépíteni azt a tárolót… Mivel a Concorde menedzsmentje is rendszeresen sportol, nem volt nehéz meggyőzni senkit.

A Concorde-nál mégsem hatékonysági okokból épültek ezek a kiszolgáló létesítmények. Nem kampányolunk széndioxid csökkentéssel, mert nincs is rá szükség. A környezettudatosságon és a költséghatékonyságon túl dolgozóink elsősorban azért járnak biciklivel munkába, mert élvezik azt. Ez is a kommunikációnk lényege.

Nincs biciklis intranet és Bam! plakátok sem lógnak a falakról. Egyszerűen, aki csinálja, az többet mosolyog, ez pedig mindenkinek feltűnik. „- Te meg minek örülsz ennyire ezen a hétfő reggelen??!  - Annak, hogy süt a nap és gyönyörű idő volt a Lánchídon.” Ez a beszélgetés leírja a hangulatot, az érzést, a filozófiát. Reggel néha együtt, de leggyakrabban külön tekerünk be, jó időben pedig munka után hetente-kéthetente kisebb csoportokban irány a Római Part, vagy a Városliget. Mindegy is, ugyanúgy 25 perc. Dugó van? Nem mindegy? Bringával egyszerűbb.

Egy multinacionális cégnél azt hiszem ezt „Team Buildingnek” hívják, és nagyon sokat képesek érte fizetni. Középvállalatként mi ezt „közös biciklizésnek” nevezzük, és az égegyadta világon semmibe sem kerül. A lényeg megint az, hogy önszántunkból, kedvtelésből tesszük és egymást motiváljuk. Ha szerelési vagy biciklivásárlási tanács kell, több jelenlegi és ex-hobbiversenyző kollégánk örömmel áll a szárnypróbálgatók segítségére. És szerencsére mindig van, aki motiválja a többieket a tekerésre. Hasznos tanácsokért ott a bam.hu és a kerekparosklub.hu. Nem is kell ennél jobb.

Reggel munkába, este haza, néha meg felmegyünk a Hármas Határhegyre és csapatunk egyet a köveken. A városi bringázás életérzés. Hétköznap, hétvégén, mindig… Aki kipróbálja, biztosan nem fogja megbánni.