Facebook Instagram Youtube

Bringázzon mindenki a cégedben!

2009.09.17
Te már bringázol, tudod, milyen fantasztikus érzés. De hogyan vedd rá munkatársaid, hogy csatlakozzanak ők is? Hogyan tudsz egy kedves bringás közösséget kialakítani munkahelyeden? Hogyan vedd rá a vezetőséget, hogy támogassa az ügyet?Ezekre a kérdésekre próbálunk választ adni neked és segíteni a munkád tanácsainkkal. Reméljük, hasznosnak találod az alábbi ötleteket!Mit tehetsz:

Te már bringázol, tudod, milyen fantasztikus érzés. De hogyan vedd rá munkatársaid, hogy csatlakozzanak ők is? Hogyan tudsz egy kedves bringás közösséget kialakítani munkahelyeden? Hogyan vedd rá a vezetőséget, hogy támogassa az ügyet?
Ezekre a kérdésekre próbálunk választ adni neked és segíteni a munkád tanácsainkkal. Reméljük, hasznosnak találod az alábbi ötleteket!
Mit tehetsz:

  1. Alakíts BAM csoportot a bringával közlekedő kollégáiddal.
    Ennek érdekében készítsetek jelvényt vagy valami ruhadarabot, hogy mások is lássák. (Rábeszélhetitek a főnökséget, hogy például készítsenek olyan sapkát, amin az egyik oldalon a cég, a másik oldalon  a BaM! logója van).
  2. Indítsatok el egy e-mail listát, vegyétek be a címzettek közé az újakat is.
  3. Szervezzetek rendszeres találkozót a csapattal, akár 10 perceset, mondjuk ebédidőben. Beszélgessetek arról, ki hol tekert, milyen tapasztalatai vannak.  Ha ezt egy BaM! plakát alatt lévő asztalnál tartjátok, biztosan odajönnek mások is megnézni, mi ez a jókedvű csapat. Mondjátok el nekik, invitáljátok bringázni
  4. Szervezzetek reggelente közös bebringázást, érintsétek az utatokon egymás lakcímeit, így a végén már „felvonulássá” alakul a munkába tekerés. Vegyetek be olyanokat is, akik még nem próbálták ki, ezzel segítsetek neki, hogy hogyan kell az utcán biciklizni, közlekedni.
  5. A főnökség biztosan nehezen vehető rá, hogy tegyen sokat a kerékpárosokért. Segíts nekik az első lépések megtételében:„Miért jó a vállalatnak?” című dokumentum összefoglalva tartalmazza, hogy milyen előnyök származnak a vállalat számára abból, hogy segít e munkában apróbb-nagyobb intézkedésekkel. Tanulmányozzátok át, és találjatok alkalmat arra, hogy az illetékes vezetőnek elmondhassátok.
  6. Ha azt látja a főnökség, hogy a cég neve megjelenik mondjuk a BAM honlapon, mint jó példa, mindjárt könnyebben áll az ügy mellé. Ajánljátok fel! A honlapon erre külön rovat nyílik, küldjétek az információkat, lehetőleg képekkel a bringazz@kerekparosklub.hu email címre.