Facebook Instagram Youtube

Dugódíj, parkolási stratégia és szmogriadó-rendelet

Mv.: - Dugódíj, parkolási stratégia és szmogriadó-rendelet, a többi között ezt követelték petíciójukban azok a környezetvédő szervezetek, amelyek biciklis felvonulással kívántak tiltakozni az egyre romló budapesti levegő miatt. A fővárosiak a levegő szennyezettsége miatt az országos átlagnál három évvel élnek kevesebbet. R.: - Kétkeréken a négykerekűek ellen. Mintegy ezren tették meg az Astoria-Deák tér távot, azt követelve, hogy készítsen a városvezetés intézkedési tervet a növekvő levegőszennyezés miatt. László János, a Magyar Kerékpárosok Szövetségének elnöke: - Én azt gondolom, hogy ebben a városban biztos van egy-kétmillió ember, aki egyetért abban, hogy borzalmas állapotban van a városunk. Név nélkül: - Én azért jöttem ki ebben a ronda álarcban, hogy ne így kelljen máskor kijönni, mindennap, ugyanis a levegő egyre rosszabb. R.: - A petíciót átvevő Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes ígéretet tett a teherautó-forgalom korlátozására, mivel a levegőszennyezés 34%-áért a nehézgépjárművek felelnek. A zöldek szeretnék elérni, hogy a belső kerületekben korlátozzák az Euro-5-nél korszerűtlenebb motorral rendelkező gépjárművek forgalmát.

Mv.: - Dugódíj, parkolási stratégia és szmogriadó-rendelet, a többi között ezt követelték petíciójukban azok a környezetvédő szervezetek, amelyek biciklis felvonulással kívántak tiltakozni az egyre romló budapesti levegő miatt. A fővárosiak a levegő szennyezettsége miatt az országos átlagnál három évvel élnek kevesebbet.

R.: - Kétkeréken a négykerekűek ellen. Mintegy ezren tették meg az Astoria-Deák tér távot, azt követelve, hogy készítsen a városvezetés intézkedési tervet a növekvő levegőszennyezés miatt.

László János, a Magyar Kerékpárosok Szövetségének elnöke: - Én azt gondolom, hogy ebben a városban biztos van egy-kétmillió ember, aki egyetért abban, hogy borzalmas állapotban van a városunk.

Név nélkül: - Én azért jöttem ki ebben a ronda álarcban, hogy ne így kelljen máskor kijönni, mindennap, ugyanis a levegő egyre rosszabb.

R.: - A petíciót átvevő Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes ígéretet tett a teherautó-forgalom korlátozására, mivel a levegőszennyezés 34%-áért a nehézgépjárművek felelnek. A zöldek szeretnék elérni, hogy a belső kerületekben korlátozzák az Euro-5-nél korszerűtlenebb motorral rendelkező gépjárművek forgalmát.

 

Forrás: Duna Tv Híradó, 2008. február 17.