Facebook Instagram Youtube

Elindult a Hunbike, az első magyar kerékpárturisztikai honlap - Sajtóközlemény

2007. szeptember 22-én, az Európai Mobilitási Hét alkalmából a Magyar Kerékpárosklub elindította az első magyar közösségi kerékpárturisztikai portált, a Hunbike-ot. Valószínűleg nincs olyan kerékpározni szerető ember Magyarországon, aki hétvégi túráját tervezgetve ne tördelné az ujjait, vajon merre induljon. Sokunkat az tart vissza, hogy nem ismerjük a lehetséges túraútvonalakat. Esetleg attól tartunk, hogy nem tudunk majd megbirkózni a nehezebb szakaszokkal. Gyakran elbizonytalanodunk: lesz-e hol ebédelnünk, megszállnunk, és egyáltalán, mit érdemes megnéznünk? Az interneten körülnézve innen-onnan összeollózhatunk ugyan hasznos információkat lelkes biciklisták tollából, de sokszor egyszerűbb megoldásnak tűnik nagyot sóhajtva feladni.

2007. szeptember 22-én, az Európai Mobilitási Hét alkalmából a Magyar Kerékpárosklub elindította az első magyar közösségi kerékpárturisztikai portált, a Hunbike-ot.

Valószínűleg nincs olyan kerékpározni szerető ember Magyarországon, aki hétvégi túráját tervezgetve ne tördelné az ujjait, vajon merre induljon. Sokunkat az tart vissza, hogy nem ismerjük a lehetséges túraútvonalakat. Esetleg attól tartunk, hogy nem tudunk majd megbirkózni a nehezebb szakaszokkal. Gyakran elbizonytalanodunk: lesz-e hol ebédelnünk, megszállnunk, és egyáltalán, mit érdemes megnéznünk? Az interneten körülnézve innen-onnan összeollózhatunk ugyan hasznos információkat lelkes biciklisták tollából, de sokszor egyszerűbb megoldásnak tűnik nagyot sóhajtva feladni.

Mostantól nincs mire fogni a hétvégi semmittevést. A Magyar Kerékpárosklub megálmodta és életrehívta az első magyar közösségi kerékpárturisztikai portált, a Hunbike-ot, melyet 2007 szeptember 22-én, az Európai Mobilitási Hét alkalmából mutat be a nagyközönségnek. Első, hisz ezidáig hasonló kerékpárturisztikai információs honlap nem létezett. Magyar, mert a tervek és remények szerint rövid időn belül rengeteg magyarországi túraútvonal kerül feltöltésre. Közösségi, hisz bárki feltöltheti saját útvonalait, megírhatja élményeit, hasznos információkat oszthat meg az érdeklődőkkel.

A honlapra hamarosan felkerül a Magyar Kerékpárosklub által létrehozott kerékpárosbarát szolgáltatói hálózat tagjainak listája is, ami szintén megkönnyíti a biciklisták életét. A hálózathoz azon szálláshelyek, éttermek, kerékpárboltok és egyéb szolgáltatók csatlakozhatnak, melyek a klub szakmai útmutatása alapján kis ráfordítással átalakítják szolgáltatásaikat oly módon, hogy a kerékpárosok könnyen és egyszerűen tudják igénybevenni azokat (kerékpártároló felállítása, szerszámkészlet, kedvezmény a klub tagjai számára, stb.)

A Magyar Kerékpárosklub rendezvényét támogatja az Uniqua Biztosító Zrt., a Groupama Biztosító Zrt. és a BKV Zrt.

A Magyar Kerékpárosklub 2002-ben alakult civil szervezet, mely mára már több száz taggal rendelkezik országszerte. Fő célja a kerékpározás hazai terjedésének elősegítése, kultúrájának megteremtése. A szervezet fontos szereplője a közéletnek, szakmai segítséget nyújt a vonatkozó kormányzati döntések előkészítésénél, illetve közreműködik a tervek elkészítésében és megvalósításában. Az érdekképviseleti, érdekvédelmi tevékenység mellett széleskörű szolgáltatásokat nyújt a tagság részére. Munkáját nemcsak hazánkban, hanem az Európai Kerékpáros Szövetségben (ECF) is elismerik.