Facebook Instagram Youtube

Felhívás múzeumi dolgozóknak

2010.08.15
Véleményeket és biciklis csoportképeket elő!

Véleményeket és biciklis csoportképeket elő!

A BAM – Bringázz a munkába! Bringázz a múzeumba! kezdeményezői A Petőfi Irodalmi Múzeum (www.pim.hu) és a Néprajzi Múzeum (www.neprajz.hu) újabb felhívást tesznek közzé, melynek továbbra is az a célja, hogy a Bringázz a Munkába 2010-es őszi kampányán a múzeumok külön is bemutatkozzanak bringás oldalukról, elmondják ezzel kapcsolatos gondolataikat, céljaikat, intézményi hozzáállásukat, vagyis párbeszédet kezdeményezzenek a témáról.

A két múzeum először is egy játékra, közös tekerésre invitálja kollégáit szerte az országban. Erről a felhívásról itt (http://bringazzmuzeumba.blogspot.com) olvashatsz bővebben.

Ezúttal arra szeretnénk bíztatni a kampányhoz csatlakozó múzeumokat, hogy írjanak a Bringázz a múzeumba! blog oldalra többek között arról, hogy saját intézményükben az utóbbi években hogyan változott a kerékpárosok és a biciklivel való közlekedés megítélése? Milyen módon történt meg náluk a szemléletváltás? Saját szemszögükből hogyan látják a folyamat össztársadalmi hatását? Szerintük milyen eszközökkel lehetne sikeressé és szélesebb körben is elterjedtebbé tenni a kerékpárbarát múzeumok példáját?

  1. Múzeumonként küldjetek egy rövid szöveget (max. 3000 leütés) magatokról, illetve válaszokat és véleményeket a fenti kérdésekre!
  2. A szöveghez egy közös képet is mellékeljetek!

Az írások és a képek beküldési határideje: 2010. szeptember 23. csütörtök.
Beküldési cím: bringazzmuzeumba@gmail.com

A beküldött írásokat és fotókat közzé tesszük a Bringázz a múzeumba! blogon a BAM kampány ideje alatt (2010. szeptember 16-tól október 22-ig).